2017. január 27., péntek


Örömhír


HA%25C3%259C "Egy másik angyalt láttam az ég közepén repülni, akinél az örökkévaló evangélium volt, és azt hirdette a föld lakosainak – minden nemzetségnek, törzsnek, nyelvnek és népnek – hangosan ezt mondta: Féljétek Istent, és adjatok Neki dicsőséget, mert eljött ítéletének órája, és imádjátok azt, aki teremtette a mennyet, a földet, a tengert és a vizek forrásait." Jelenések 14:6-7.

Kérem, álljanak fel, a bíró megérkezett. A teremben halálos csend, mindenki némán feláll, majd leül, és elkezdődik a tanúk előtti meghallgatás. A vádlottra életfogytiglani szabadságvesztést javasolt az ügyész. Mindenki, ő maga is tudta, hogy megérdemelte. Most következik a védő beszéde, aztán majd az ítélethirdetés.

A védőügyvéd feláll, odamegy a pulpitushoz a bíró elé, és egy papírlapot nyújt át.                       A bíró előbb a vádlottra, majd az ügyvédre néz, és azt mondja. Kérem, álljanak fel, kihirdetem az ítéletet.

Mindenki feláll, a teremben néma csönd, majd a bíró megszólal: A vádlottat ezennel felmentem az életfogytiglani ítélet alól. A vádlott szabad. Elmehet. Adósságát az ügyvéd kifizette maradéktalanul.

Vajon hogyan tekint ez az elítélt az ügyvédjére? És a bíróra, aki a fenti szavakat kimondta?

A halára ítélt bűnös Te vagy, és én vagyok. Tudod, hogy halál vár rád. Megérdemelted velem együtt. És akkor jön a mi védőnk, és megkapjuk a felmentő ítéletet, mert Ő – az Ő vérével – eltörölte összes bűnünket.

Már csak néhány dolgunk maradt:

Elmondani, hirdetni másoknak, hogy nekünk milyen védőügyvédünk van, ők is felkérhetik.

Hálát adni, dicsőíteni Őt határtalan, meg nem érdemelt szeretetéért

Elfogadni ezt a kegyelmet, ami nem is olyan könnyű!

Imádni és hódolni a mi Teremtőnk és alkotónk előtt

Naponta beszélgetni Vele, olvasni levelét, és megtenni, amit kér tőlünk.

A halálos ítélethez képest ez igazán nem sok – bár elengedhetetlen – tennivaló

-----------------------------------------

 

1958. VI. hó . 22. du. 45-é –“                                                                                                          

Teutánad megyek, Jézus a tövises utakon.                                                                                              Kísértésben naiv hittel csak kegyelmében bízom..                                                                                         kar: Megtagadtam  e világot,teéretted,Jézusom,mert én                                                                       Benned örömemet  és üdvömet találom.                                                                                                     amikor az élet nehéz, s ellenségem tám,adna,                                                                                         a Te szoros közelléted, lelkem biztos menvára.-kar.                                                                                                             A hit harcát Vedled végig megakarom harcolni,.                                                                                     hogy szent véred énérettem ne hiába folyjon ki. –kar-                                                                                         Nincs hatalma , amely Tőled elválasztaná lelkemet,                                                                                           s ha mindenki meg is vetne: Jézusa én Veled megyek.-kar-

Róm. 7 : 5-7.v.olv. –“ Róm- 5—7--Mert amíg test szerint éltünk, a bűnök indulatai a törvény által dolgoztak a tagjainkban, hogy gyümölcsöt teremjenek a halálnak. Most azonban, miután meghaltunk arra nézve, ami fogva tartott bennünket, megszabadultunk a törvénytől, hogy a Lélek újdonságában szolgáljunk, nem pedig a betű ódonságában. Mit mondunk tehát? A törvény bűn? Semmiképpen! Hisz a bűnt is csak a törvény által ismertem meg, mert a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná: Ne kívánd”


8: 1-2-v. - “Nincs tehát már semmi kárhoztatásuk azoknak, akik a Krisztus Jézusban vannak mert az élet lelkének törvénye Jézus Krisztusban megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől.”

 

Klusz afi. -  Bordás testvér. / Erdély /

  135 – é.  – “Most megváltva, drága Jézus, lelkem örömmel zengi,                                                most megváltva, ó mily gyönyör. alig tudom felfogni.                                                                                  kar: Ím megváltva énekeljél, halleluját az Úrnak!                                                                                       Most megváltva. zengje ajkam,hála és dics Urunknak                                                                                 Most megváltva bűn s nyomorból, Jézusa elfogad engem.                                                                       Most megváltva Jézus mellett üdvös, boldog életem. kar                                                                            Most  megváltva   énekelem, súlyos próbaidőben :                                                                            megtisztított Jézusa vére, Ő nékem üdvösségem. kar                                                                                         Ím megváltva bűneimtől,  szívem hálával zengi,:                                                                         megtisztítva Jézusomnak kívánok csak szolghűálni.kar:

  Nagy öröm töltött el mikor bejöttem , hogy a terem kicsi és szűk. Hogy kevesen vagyunk, nem szabad elcsüggedni,hisz az Úr Jé,-  Szodomának is megkegyelmezett volna ha lett volna 10-fő is csak.  Az Úr Jé,- mondta a tanítványinak, „ Ti vagytok a föld sava !” . „ Ti vagytok a világ világossága !” A sónak nagy szerepe van ez életben. Az Úr Jé,- nak nem kellett iskolába járnia ,mert Ő már azt tudta, mint ma az atomfizikusok. Minél többet tudunk , annál többet látunk az Ő dicsőségéből, bölcsességéből.

A világ telve van tudománnyal, művészettel. Az örökké valóság,hogy van berendezve ?

Ezt a Jn.Jel,k. –ből meg tudjuk. Az örökkévalóságban már mindent másképpen fogunk látni.

Legnagyobb  művész a megváltott, megszentelt ember, mert az örök üdvösséget keresi a lelkének.   Ne becsüljük le ezeket . Ne nézzük le. Csak az segít a világon, hogy mi vagyunk a földnek savai . Az emberek kiábrándultak a bibliából már régen. Amikor ilyeneket látunk, . Jusson eszünkbe  Tamás és az Úr Jé,- .

Okkal és jobbal ábrándultak ki a bibliából. Mi adjuk meg az evangéliumnak az ízét.

Ez a világ egy sötét erdő ,melyben bolyongnak az emberek milliói !Nem tudják megmondani, 

Mi az élet , mi az örök élet, mi a világosság, sem orvosok sem fizikusok.

Sok féle színe van a napnak. A Sz- Sz- nek  színét mi adjuk . Az egyik szépen tud énekelni, másik imádkozni a betegek gyógyulásáért, aztán van aki szépen tud prédikálni .

Ezek mind a Sz-Sz- színei. A napfény mindenkinek egyaránt adja a világosságot. Ist,- mondta ..”: Legyen világosság ,és lett világosság ..”

Azért van, hogy az emberek meglássák rajtunk , keresztül Ist,- dicsőségét. Jé,.  Júdást is meg akarta menteni.. Azt mondja Jé,-„ Úgy szeressétek egymást, mint ahogyan és szeretlek titeket”! Az állat megérzi ha szeretik, mennél inkább az ember.

Segítsen az Úr , hogy ha itt nem találkozunk, odaát találkozzunk .  Ámen. 22.k-é.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése