2016. szeptember 2., péntek



Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. (Róma 12:18)
Akárhogyan nézzük, ez az Ige azt mondja, hogy nem lehet mindenkivel békességben élni. De attól még meg kell próbálni. Az egyik legfontosabb terület, ahol fejlődnünk kell Krisztussal járásunk közben az, hogy szeressük a problémás, a nehezebben elhordozható embereket is. Jézus bemutatta, mit tegyünk, amikor ilyen nehéz emberekkel kerülünk kapcsolatba:
1. Fogadd el, hogy nem tudsz mindenkinek a kedvére tenni. Még Isten sem képes erre! Nem is kell megpróbálnod./mert akadályozzák /
2. Tanulj meg nemet mondani az irreális elvárásoknak, de azt az „igazsághoz ragaszkodva szeretetben" tedd. (Efézus 4:15)
3. SOHA ne állj bosszút és ne vágj vissza! (Máté 5:38-39). Ezzel csak az ő szintjükre süllyedsz te magad is.
4. Imádkozz értük! (Máté 5:44) Ez neked is és a másik embernek is segíteni fog. Engedd, hogy Isten beszéljen velük.
Törekedj arra, hogy Istennek tetsszen az életed! Ez olykor egybe fog esni emberek tetszésével, olykor nem. Ha nem, akkor is Isten tetszését keresd. Hogy ez nem olyan könnyű? Senki nem állította, hogy könnyű, de áldásos és lelki békét adó…

A nap gondolata:

Egyedül az ellenség iránti szeretet az, amely a lelket igazán boldoggá teheti. Akiben ez a szeretet lakozik, annak békességét nem tudja feldúlni még az ördög sem. (Trudel)

------------------------------
-          Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet. (Jn 7:24)
Mai Igénket remekül magyarázza a következő történet:
 Egy asszony elpanaszolta hozzá látogató barátnőjének, hogy a szomszédja milyen rossz , hogy milyen koszosak a gyermekei, a lakásáról nem is szólva! Már az is kész csapás, hogy vele egy szomszédságban kell élnem. Nézd csak meg azokat a ruhákat, amelyeket kiakasztott oda száradni! Látod azokat a fekete sávokat a lepedőkön és a törülközőkön?
A barátnő az ablakhoz lépett, majd így szólt:
- Drágám, azt hiszem, a ruhák teljesen tiszták. Azok a csíkok a te ablakodon vannak.

A nap gondolata:

 Miként lehetne annak tartós békessége, aki másnak dolgaiba belekeveredik, ki idegen ügyek után szalad, s aki ritkán és keveset száll magába. (Kempis Tamás)

Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Kor 12:9)
Isten ügyét időnként az emberi gyengeség viszi előre. Ekkor ugyanis Isten hatalma és ereje még jobban láthatóvá válik. Ha egy testileg egészséges hívő ember azt mondja, hogy bízzatok az Úrban, mert ő szeret bennünket, mert fontosak vagyunk neki és kegyelme megtart napról napra, ez is lehet hatásos, de amikor ugyanezt például a kezek-lábak nélkül született Nick Vujicic mondja, valahogy másképpen cseng és jobban eljut a szívek mélyére…
Isten kegyelme elég volt Pál apostolnak, neked is elég. Ő tud és akar használni akkor is, ha szenvedés jut osztályrészül neked. Ragadd meg az Úr kegyelmét, mely Téged is megtart napról napra!

A nap gondolata:

Sok keresztény a kegyelmi ajándékokból akar élni, ahelyett, hogy a kegyelem Istenére bízná magát.
----------------------------------

KIBESZÉLHETETLEN E N.
A legnagyobb kiváltság, amit Isten ad, az a szabadság,
hogy bármely pillanatban megközelítheted Őt.

A MENNYEI TRÓNNAL ÖSSZEKÖTŐ ERŐ

Imádban te, mint Isten gyermeke járulsz Atyád elé. Nem kell várnod, hogy egy angyal bejelentsen Nála. Nem kell erőlködnöd, hogy elfogadhatóbbá tedd magad. Nem kell gondosan felkészülnöd arra, amit mondani akarsz. Jöhetsz úgy, ahogy vagy, nyitott szívvel, és elmondhatod, amit érzel, amit kívánsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése