2016. július 2., szombat



Benne élünk, vagyunk ....



" ...Benne élünk, vagyunk és mozgunk, Ő a mi diadalmas életelemünk, akiben létünk csodavirága kivirul, és dicsőségével telemosolyogja az egek boltozatát, hogy azok megfeszülnek bele. És ez  a millió meg millió ige csak része és ága egyetlen egy örök Igének: a testté lett Igének: Jézusnak...."
Forrás
Ravasz László: Gondolatok
Kálvin Kiadó
---------------------------------------------------------------

A szeretet nem fogy el sosem...



A szeretet nem fogy el sosem...

A szeretet nem fogy el sosem,
A szeretet átvisz az életen.
Mindent elhisz és remél,
A szeretet mindennél többet ér.
Senki nem tud úgy szeretni, ahogy az Úr szeret.
Ha elhagyna mindenki, Ő megmarad neked,
mert nem tud nem szeretni, hiszen Ő a szeretet,
mindent elhordoz, s ha kell sok vétket elfedez
A szeretet Istene téged is elér,
ha nyitva a szíved és oda még befér.
Ha nem vagy telve indulattal,
gyűlölettel és haraggal.
A szeretet megtalál bárhol is legyél,
nyisd ki a szíved és bízz benne ne félj,
megváltozhat az életed úgy, ahogy nem is képzeled.


Isten szeretet"—2--



"Isten szeretet"
( 1.János 4:8 )

Karácsony van. Jézus Krisztus születésére emlékezünk és adunk hálát érte ilyenkor. Valójában nagyon helyes ezt az ünnepet a szeretet irányából megközelíteni, de ha pontosak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy A KARÁCSONY ISTEN IRÁNTUNK VALÓ MEG NEM ÉRDEMELT SZERETETÉNEK AZ ÜNNEPE!
Mai Igénk is azt mondja: Isten szeretet. De hogyan szeret Isten és milyen az Isten szeretete?
Először is feltétel nélküli! Nem azt mondja, hogy szeretlek, ha ilyen és ilyen leszel, ha ezt és ezt megteszed!
Nem! Isten azt mondja: szeretlek Téged, úgy ahogy vagy! Nincsenek feltételeim veled kapcsolatban!
Isten szeretete nem személyválogató! Isten nemcsak bizonyos bőrszínű, gondolkodású, típusú, társadalmi helyzetű embereket szeret, hanem mindenkit! Előtte nincs két kategória, mely szerint valaki szeretetre méltó és szeretem is, míg mások nem méltóak a szeretetre, ezért nem is szeretem őket! Isten előtt nincs különbség a szeretet kapcsán!
Harmadszor elmondhatom, hogy Isten szeretete érdek nélküli! Isten nem ismeri azt a gondolatot, hogy szeretek valakit, mert abból nekem vagy szeretteimnek még haszna lehet! Ő senkit nem érdekből szeret!
Isten szeretetének ünnepén adj hálát azért, hogy Jézust érted is küldte, hogy Benne kifejezte: Téged is nagyon szeret az Úr!
---------------------------------------

Isten a szeretet!





Gyökössy Endre

Isten a szeretet!

Isten szívét adta egy bölcsőbe.
Isten szeretete egyszer olyan közel ért a földhöz, hogy gyermekké lett Betlehemben, és édesanyja Mária, Jézusnak nevezte! Ez az Agapé, amelyről János ezt a lélegzetelállító tőmondatot írja: „Az Isten szeretet”.
Hiába próbálod te és próbálom én is a kis örömöket összegyúrni nagy örömmé, nem állnak össze, mert az igazi nagy öröm mindig felbomlik kis örömökre. A nagy öröm pedig az, hogy Megváltó született nekünk Betlehemben.

Mindennap keressük meg a magunk feladatát.
Ha visszanézünk, csak azt mondhatjuk: „Igen, Uram, úgy volt, ahogy megígérted. Velünk voltál minden napon. Ha visszatekintünk az elmúlt háromszázhatvanöt napra, akkor nem mondhatunk mást, minthogy Istenünk szabadításának számát sem tudjuk, igazán csak Ő tudja, hogy mikor, miből és kitől szabadított meg.
Kérdezzük meg magunktól: tudok–e egy kicsit jobban szeretni az év utolsó napján, mint az év első napján? Szeretetből, szeretetet nem várva, pénzt nem kérve, többet szolgáltam–e? Elég szabad voltam–e, hogy ne nézzem kinek?

Nem tudom, mit hoz az esztendő. Ám azt tudom, hogy nekem mit kell belevinnem, hogy megújult–megújító esztendőm legyen: Jézus Krisztust kell magammal vinnem az évbe!
Az  új életnek a kezdete, különben mi lenne az új benne?
Lehet, valakivel szakítanunk kell, és attól újulhat meg az életünk. Lehet, hogy valamit abba kell hagynunk; de az is lehet, hogy valamit el kell kezdenünk…
Ugyan mit hoz az  esztendő? Nem tudom, Isten biztos tudja; de amit bevetettünk az elmúlt években, az biztos beérik, és meghozhatja év végére a termést. Az lesz, amit vetettünk! Igyekezzünk, hogy ma és mától kezdve minden nap, amíg lesz „napunk” – keressük meg a napunk feladatát! Amit aznap bízott ránk a Mindenség Ura, hogy maradéktalanul elvégezzük azt, mert anélkül szegényebb lenne a világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése