2015. április 24., péntek




Döntened kell!

Isten nevében kérdezem: Mit választasz? Krisztust és Vele az üdvösséget, vagy kedvenc bűnödet és azzal a kárhozatot? Nincs középút! Ha vársz vagy nem akarsz dönteni, tulajdonképpen máris a gonosz mellett döntöttél. Aki megáll és azt kérdezi, hogy igazán őszinte legyen-e, már le is tért az egyenes útról. Aki nem tudja, hogy meg akar-e tisztulni a bűntől, bizonyságát adja tisztátalan szívének. Ha minden gonosz utaddal fel akarsz hagyni, az Úr Jézus képessé tesz arra, hogy azt most rögtön megtedd. Kegyelme már megváltoztatta kívánságaidat. Szíved már megújult. Bízz hát Benne, hogy megerősít és le tudod győzni majd egymás után a kísértéseket, és az Úr parancsolatait napról napra teljesíteni fogod.[...] Hatalmának nincs határa, mindenkit meg tud tisztítani és meg tud szentelni. Ha kész vagy, s meg akarsz gyógyulni, a legnagyobb nehézségtől már meg is szabadultál. Ő, aki az akaratot adta, minden más képességedet is arra használja fel, hogy az Ő dicsőségét szolgálja. Nem akarhattad volna komolyan minden bűnöd feladását, ha titokban nem Ő beszélt volna rá. Ha azért most rábízod magad Jézus Krisztusra, meglátod, hogy Ő jó dolgot, az üdvösségedet kezdte el benned, és biztos vagyok benne, hogy Ő azt be is fejezi.
-------------------------------------------------------------------.


A VIGASZTALÓ.

"Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek." 
(Ézsaiás 40,1)
Nagyon szeretem az adventet, Jézus várásának idejét. Olyan jó olvasni: "Vigasztaljátok népemet." Isten gyermekeinek, Isten népének nagyon nagy szüksége van a vigasztalásra. Az Ige megmondja, hogy miért. "Kétszeresen sújtotta ôt az Úr minden bűneiért." Belsőleg és külsőleg is. Abban a pillanatban, amikor vétkeztem, belül ott van a szomorúság, az örömtelenség, az elveszett mennyország. Külsőleg is megvannak a következményei.

Az ember sokféleképpen akar vigasztalódni. Szórakozással, utazással, munkával. Figyelmét megpróbálja elterelni hogy ne gondoljon arra, ami fáj és ami nyugtalanítja. Isten nem így vigasztal. Az Ő vigasztalása megoldás. Nem csillapító, hanem egy életre szóló megoldás. Azt a vigasztalást, Akit Ő küldött erre a földre, úgy hívják, hogy Jézus. Vele akar vigasztalni bennünket. Nem is csak vigasztalni - megvigasztalni.
Rajtunk semmi más nem segít, csak Isten szava. Emberi szó semmit nem ér. Amikor embereknél keres valaki vigasztalást, úgy jön vissza: rosszabb, mint volt.

A samáriai asszony is embereknél keresett vigasztalást. Élete akkor oldódott meg, amikor kimondta: "Tudom, hogy Messiás jő... mikor az eljő, megjelent nékünk mindent" (János 4,25). Amikor igazán hozzád ér Jézus, akkor a legelső, amit tesz, hogy megjelent néked mindent. Jelenné teszi a múltat. Eszedbe jutnak dolgok, amiket cselekedtél. Egyszer csak ott van előtted, amit rég elfelejtettél. Jézus azt mondja az asszonynak: "Én vagyok az, aki veled beszélek." Engedd, hadd beszéljen veled is, hogy igazi karácsonyod lehessen.
--------------------------------------------------

Kádár Géza. Keresztyének ébredjünk fel!
Keresztyének ébredjünk fel! Küzdd az ellen szent hitünkkel,
Bántalmazza Krisztusunkat, Tépi, sebzi Egyházunkat.

Keljetek fel, itt a reggel, Az üdv napja tündököl,
Krisztusunkért, Egyházunkért Küzdelemre, harcra föl.

Hová lett a Krisztus serge? Elfogyott, vagy le van verve?
Bajnokai az Egyháznak, Alszanak és nem vigyáznak?

Keljetek fel, itt a reggel, Az üdv napja tündököl,
Krisztusunkért, Egyházunkért Küzdelemre, harcra föl.

Van fegyverünk: a Biblia, Erőnk is van: buzgó ima.
Segít minket a Szent Lélek, Győzni fogunk keresztyének.

Keljetek fel, itt a reggel, Az üdv napja tündököl,
Krisztusunkért, Egyházunkért, Küzdelemre, harcra fel !
----------------------------------
Juhász Gyula. Könyörgés szabadulásért
Nyomorok mélyéből, bánatok éjéből,
Fölkiáltunk hozzád a kietlenségből,
Ura seregeknek, Atyja igazaknak,
Mutasd meg hatalmad földi hatalmaknak.
Vérünket ontottuk, könnyünket öntöttük,
Rettenetes évek zúgtak el fölöttünk,
Fejünk koronája lehullott a porba,
Reményünk vetését vihar eltiporta.
 
Jöjjön a hajnal Új diadallal
Jöjjön az élet Szóljon új ének
Hallelujázzon Minden e tájon.

Kelettől nyugatig neved áldja minden,.                                                                                             Régi fényt, új lángot, adj nekünk nagy Isten.

Pogányok jöttek be szent örökségedbe,
Istenünk, hová tűnt szívünk régi kedve.
Égi madaraknak lakomája lettek,
A földi vadaknak martalékul estek,
Vérüket ontották, könnyüket öntötték,
Akik szent hazánkat igazán szerették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése