2014. december 31., szerda



Amikor most summázod az évedet, ne kizárólag a pénzbevételeidet vedd számba. Ne csak a számok alapján mond azt, hogy jó vagy rossz évem volt! A jó évedet mérd, a becsülettel elvégzett munkáddal, azzal, hogy cselekedeteidért mennyi szeretetet, köszönetet kaptál, hányszor okoztál örömet valakinek, mennyit nevettél jóízűen, mennyi önzetlen segítséget adtál és mennyi jóban volt részed mások által az évben… A pénzbevételek ennek a sok jónak lesznek a következményei!
A legjobb, ha mindezekért, ami veled történt, hálás vagy! Járja át a szívedet, testedet-lelkedet a jóleső melegség! Légy bőkezű a köszönettel, a dicsérettel elsősorban is Istennek!
A Bibliában fennmaradt írások szerint, a karácsonyi ajándékozás története Jézus születéséhez kapcsolódik.
“Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről… Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincses ládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát” (Mt 2:1, 11, MBT). 
„Mindhárom ajándék Jézus életének és szolgálatának egy-egy szempontját emeli ki. A teljes megváltáshoz és Jézus személyéhez mindhárom ajándék üzenete hozzátartozik. Az arany annak a királynak jár, aki uralkodni fog, és az uralmat nem önkényesen, katonai haderővel ragadta magához, hanem a szeretetével nyerte meg az alattvalóit. A tömjén a főpapé, aki engesztelést végzett értünk egyszer és mindenkorra, és a lelkünknek bebocsátást szerzett Isten országába. A mirha pedig a szenvedő Messiást illeti meg, aki vállalta a kínhalált azért, hogy mi élhessünk.             Nem tudom, hogy a bölcsek tudták-e, mit adnak Jézusnak. Akár tudták, akár nem, az ajándékok üzenete az evangélium magvát foglalják össze.”
-----------------------------------------------

Fogadalmak? Be nem tartott fogadkozások!!!!
A leggyakoribb fogadalmak közül is első helyen áll általában a szent elhatározás, hogy megválunk néhány kilótól. Dohányosoknál szinte minden esetben ugyanaz a fogadalom, szilveszterkor még önfeledten szívom a cigit, de elsején lerakom. A nagy elhatározások sorából nem maradhat ki, hogy többet foglalkozunk magunkkal és szeretteinkkel!

 „Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!” mondta Yoda mester, a Csillagok háborújában. Hidd el, nincs szükséged a babonák „útmutatásainak” betartására, nincs szükséged fogadalmakra, csak következetes cselekedetekre, belső békességre és nyugalomra! Kívánom neked, hogy tapasztald meg 2015-ben!
--------------------------------------
Már a régi rómaiak is vidáman ünnepelték a kétarcú – a múltba és a jövőbe tekintő – Janus isten ünnepét. Minden jót kívántak egymásnak, ajándékokkal örvendeztették meg egymást.
A római újév a Julius Caesar-féle naptárreform után került január elsejére. A keresztény vallás eltérjedese után ez a nap volt a többféle évkezdet mellett a csíziókban szereplő Circumcisio Janus, az évkezdő nap. Egyébként a január elsejei évkezdetet a XIII. Gergely pápától 1582-ben megreformált naptár általánosította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése