2014. november 1., szombat



Zsoltárok 30:3,- Uram, Istenem, hozzád kiáltottam, és Te meggyógyítottál engem.
Isten minden seb esetében gondoskodott balzsamról. Van orvos és balzsamolaj Gileádban. Tanulmányozzátok a Szentírást, mint soha azelőtt! Kérjetek az Úrtól bölcsességet minden veszélyben! Minden próbában kérleljétek Jézust, hogy mutasson kiutat gondjaitokból, és akkor szemetek megnyílik a gyógyszerre, és alkalmazni tudjátok a Szentírásban lejegyzett gyógyító ígéreteket. Ily módon az ellenség nem hajthat titeket szomorúságba vagy hitetlenségbe, mert hitetek, reménységetek és bátorságotok lesz az Úrban … A keserűség feloldódik Jézus szeretetében, és a keserűségtől való panaszkodás helyett felismeritek, hogy Jézus szeretete és kegyelme annyira áthatja a szenvedést, hogy az alázatos megszentelt örömre fordult.
Amikor legkisebb fiunk, Henry halálos betegen feküdt, azt mondta, hogy a fájdalom ágya csodálatos hely, ha azt Jézus jelenléte veszi körül. Amikor kénytelenek vagyunk inni a keserű pohárból, fordítsuk figyelmünket a fájdalmasról a csodálatos és ragyogó felé!... Gyakran azok nyújtják a legnagyobb vigaszt mások számára, akik maguk is hatalmas szenvedésen mentek keresztül. Az ilyenek mindenhová napfényt visznek. A szenvedések megfenyítették és megfinomították őket. E.G.W.




Zsolt 115,13 - Megáldja azokat, a kik félik az Urat, a kicsinyeket és a nagyokat.
Ez az Ige az alacsonysorsúak és a szegények megvidámítója. Urunk kegyesen gondoskodik azokról, akik nem rendelkeznek bőségesen anyagiakkal, sem nagy tehetségük, befolyásuk vagy hatalmuk nincs. Istennek különös gondja van kicsiny teremtményeire, még egy verebecske sem eshet le tudta nélkül. Neki semmi sem kicsiny, mert a legjelentéktelenebbnek látszó teremtményét is felhasználja céljaira. Ezért még aki a legjelentéktelenebbnek érzi is magát az emberek között, kérjen Istentől áldást kicsinységére, és meg fogja találni szűk életkörében ezt az áldást és a boldogságot.
Az Urat félők között vannak kicsinyek és nagyok. Egyesek csecsemők, mások óriások.                       De mind áldottak. A kicsiny hit áldott hit. A kis reménység már áldott reménység.                               A Szent Lélek minden ajándéka, ha csupán csírájában van is még meg, már áldást hordoz.                  Az Úr Jézus ugyanazon drága vérével váltotta meg a kicsinyeket és a nagyokat, és ígérte, hogy az apró bárányt éppúgy megőrzi, mint a felnőtt juhot. Nincs anya, aki megvetné gyermekét csupán mert az kicsiny; sőt, minél kisebb a gyermeke, annál gyengédebben gondozza. Ha egyáltalában van kedvezés az Úrnál, akkor a sorrend nála nem „nagy és kicsiny”, hanem „kicsiny és nagy”. C.H.Spurgeon.
 
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése