2014. május 31., szombat



"A Biblia olyan, mint egy kincsesláda vagy egy szerelmes levél. Ha várakozással olvasod, Isten szól hozzád, és gyakran meg fog lepni."
(Elisabeth Mittelstalt)

"Úgy örülök beszédednek, mint aki nagy kincset talál."
( Zsoltárok 119: 162)

Meggyökerezve Istenben.

Zsoltárok 1.


„Mindenki a maga szerencséjének kovácsa" - tartja a szólás. Első ránézésre ezt a kijelentést alátámasztja az első zsoltár. Életed sikerességére kihatással van az, hogy kihez igazítod tetteidet és gondolkodásodat. De itt többről van szó, mint csupán egy bölcs jó tanácsról. A zsoltáros két képet használ: a fáét és a polyváét. A fát szilárdan rögzítik, és létfontosságú vízhez juttatják a gyökerek. Izraelben, ahol a nyár forró és száraz, elengedhetetlen,hogy mélyre nyúljanak egy fa gyökerei. A polyva ránézésre teljes értékű magnak tűnik, de csak egy üres köpeny. Csépléskor a szél kifújja a könnyű polyvát a magok közül, mert annak önmagában már nincs súlya. A képek egyértelművé teszik, hogy létfontosságú kapcsolatról van szó.
Ahhoz, hogy az életünk jól működjön, szoros kapcsolatra van szükségünk Istennel, az élet forrásával. Ez a kapcsolat akkor erősödik, ha foglalkozunk Isten szavával. Az első versben a csúfolódókról esik szó, ők azok az emberek, akik mindenekfelett állnak, mindenről van véleményük, és mindent jobban tudnak. Ezek az emberek Istent és az ő bölcsességét félvállról veszik, és csak kigúnyolják. Azt, hogy hova vezet ez a két viselkedésforma, a hatodik versben láthatjuk: az életünket vagy Istennel éljük, vagy a semmibe visz. Ez a zsoltár olyan, mint egy útkereszteződés, ahol mind a két utat láthatjuk, és bármelyiket választhatjuk. Mind a két út igazi boldogságot ígér. Mind a kettő hívogat. A döntés a te kezedben van.
Forrás:
Fénysugarak -  2010.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése