2012. június 29., péntek


NE MENJ VISSZA EMMAUSBA!
 Mondd csak, erre van Emmaus? Kérlek, testvér, vissza ne fuss!
Ne merülj búskomorságba, hitetlen csalódottságba!
Ne felejtsd el, mit itt láttál, Jeruzsálemben mit vártál!
Jézus Mester és Messiás! Róla írt így Ézsaiás!
Próféták már tudták, hogy jő Isten Fiaként Megmentő!
Ne menj vissza Emmausba! Ne öltözz át testbe, húsba!
Hiszen benned él a Király! Muszáj, hogy Őérte kiállj,
hirdetve az Ő országát, bűn-foglyoknak szabadságát!
Jézus meghalt mindenkiért, kereszten a vétkeinkért!
De harmad feltámadott! Úr Krisztusunk már nem halott!
Nyitva áll most az üres sír, szívünkbe új korszakot ír!
 2010. márc. 12. Guti Tünde
-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,--,Az oldal tetejére
A Szentszellem megismerésével járó gondolatok :  tudjuk, hogy van akarata, de vannak érzelmei is, ugyanúgy ahogy nekünk, ahogy voltak és vannak Jézusnak is és az Atyának is. Gondoltátok, hogy meg tudjuk szomorítani?                                                                                                                                       “Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasok, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott néktek. Efézusiakhoz irt levél 4:29-32.        Milyen csodálatos Pál levelében ez a tanítás. Bizony sokszor megbukunk, mert vajon ki ne követett volna el ily hibákat. Vizsgáljuk meg magunkat:
Nem szoktunk elkeseredni?
” ” indulatosak, haragvónak, lenni?
” ” kiabálni, gonoszkodni?
És mindig jóságosak, irgalmasok, és megbocsátóak vagyunk? Ezt csak Isten tudja, és milyen jó hogy ő megbocsátó. Ha hibázunk, akkor a Szentszellem elvonul tőlünk és megszomorodik.
De lehet neki örömet okozni, amikor engedelmesek vagyunk bűnbánóak, megbocsátóak, alázatosak, és a tanultakat alkalmazóak.
De sorolhatnám a Lélek gyümölcseit is, aki betartja, akkor örömet okoz a Szentléleknek.                                           A Lélek gyümölcse pedig: szeretet,
öröm,
békesség,
türelem,
szívesség,
jóság,
hűség,
szelídség,
önmegtartoztatás,
Galata 5:22-23,

-,-,-,,-,-,-,-,-,-,--

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése