2012. június 30., szombat


Bennedd van Isten, az a mindenható Isten, aki egyetlen hatalmas szavával teremette a világmindenséget, aki úgy néz ránk, mint gyermekére és „Atyám” nak szólíthatjuk Őt! 
Szóval két választásunk van: nem fogadjuk el és éljük tovább az életet, mint amikor még nem volt Róla tudomásunk, és nem voltunk még megmentve és próbáljuk megoldani magunk a problémáinkat, uralni a körülményeinket, megoldani a napi pénzügyeinket és sprintelni a mókuskerékben.
Akár még templomba is járhatunk és élhettünk egy nagyon ”szép” vallásos életet, amikor hatalmas áhítattal járkálunk, fel alá és esetleg még az utcán is így sétálunk, hogy mások bizton lássák rólunk, hogy mennyire szellemiek vagyunk, de amint hazaérünk, és egyedül vagyunk a problémáinkkal ez a vallásosság annyit ér, mint halottnak a beöntés, ha nem társul hozzá valós hit.
A másik megoldás, hogy engedjük kialakulni ezt a személyes kapcsolatot. Bekapcsoljuk a mennyei skypeot, aki a Szent Szellem, és általa hozzáfordulunk az Úrhoz, és csak engedjük, hogy munkálkodjon bennünk. Egy bizonyos értelemben teljesen mindegy, hogy mit mutatunk kívül (mielőtt felháborodva bezárjuk a gépet, nemsokára jön a magyarázat), csak legyen meg ez a személyes kapcsolatunk belül.
Legyen egy abszolút pont az életünkben, amihez mindent hozzá tudunk mérni, ami örök, ami egységes, ami valós és átható, ami mindenre megoldás. 
Most bátor leszek és azt mondom, hogy egy rabló, gyilkos lehet szellemibb ember, mint egy vasárnapi templomista (tudom, hogy nincs ilyen szó, de most ez illik ide)  vallásos társunk.
Vasárnapi hívő, félkeresztyén,látszat azonban mást mutat, mint a belsőben van !!
Ha nincs meg ez a személyes kapcsolat Istennel, akkor azon kívül, hogy megmenekültünk az örök kárhozattól nem sok örömünk lesz az élet gyümölcseiben./ mint egy tűzből kiragadott üszök csupán / Megjegyzem, hogy egy ilyen személyes kapcsolaton keresztül Isten még Hitler és Mussolini fogadott gyerekéből is egy csodás, hiperszellemi embert tudna faragni, csak ennek a kapcsolatnak a milyensége a lényeg.
Zsid 11:6 „Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.”
 Tehát a hit nem az, hogy felveszek egy csomó-vallásos szokást, megcsinálom, amit a törvény mond (az- az Ószövetségbe volt, ennek immáron 7000 éve!!) és jó farizeus leszek, hanem, hogy a Szent Szellem által nyertem/ nyílt / egy kapcsolatot az Úrhoz és ezt használom.
Van egy vörös telefonunk, amin egyetlen számot lehet hívni, és mindig van Valaki a vonal másik végén, és mindig meghallgatja, amit mondunk és szól hozzánk, akkor ne akarjunk már postagalambot használni, vagy még rosszabb kimenni a világba és keresni, hogy vajon hol ez a telefon. Ott van benned, csak vedd föl!!!
„ Kis telefonom van nekem, a két összekulcsolt kezem, felhívom vele Mesterem”..mondja egy gyermek ének .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése