2012. január 27., péntek

ígei bozonyság

Kevesebb stresszben élni  Róma 7,6/b mondta
"az új életben a Lélek szerint szolgálunk, nem pedig az Írás betűje szerint, mint a régiben."
Ha Isten áldásaiban és kevesebb stresszben akarsz élni, tanulj meg engedelmeskedni a benned élő Szentlélek "halk és szelíd" hangjának. (1Kir.19:12) Mikor Isten szól hozzád, az nem egy kalapácsütés erősségű hang lesz benned, inkább egy szelíd súgáshoz fog hasonlítani. Te pedig figyelmen kívül hagyhatod ezt, engedetlen lehetsz neki, vitatkozhatsz vele, sőt későbbre is elhalaszthatod, hogy engedelmeskedj neki. De minden alkalommal, amikor így teszel, stressz alá kerülsz. Mert amikor a dolgok nincsenek rendben közted és Isten között, miért is lenne ez másképp? (1János 3:21-22)
Az "engedelmesség" szó sokaknak azt jelenti, hogy saját életüket "ki kell kapcsolniuk". Azt gondolják, hogy Isten azon nyomban egy óriási összeg pénzt fog kérni tőlük, vagy elküldi őket Afrikába, vagy valami olyat kér tőlük, amit nem igazán akarnak megtenni. Milyen távol van ez a valóságtól! Ha akkor nem hallgatsz Istenre, amikor azt mondja neked, hogy kapcsold le a TV-t és tölts el 10 percet imádságban, akkor miért mondaná neked, hogy menj el Afrikába?

Ha már csak a kis dolgokban "nem a nagyokban" engedelmeskedsz Istennek, máris kevesebb stressz nehezedik rád. Például, mikor Isten arra kér, hogy ne mond tovább azt, amit elkezdtél, de te folytatod... - általában ilyenkor keveredsz vitába és a benned lévő feszültség akkorára nő, hogy majd ledönti a tetőt. Megtörtént már?
Isten Igéje azt mondja

5Móz 28,1 és 13 versből mondta
"Ha engedelmesen hallgatsz az Úrnak, Istenednek szavára" elsővé tesz téged az Úr, nem utolsóvá".
A különbség, hogy egy helyzet levesz-e a lábadról vagy sem, általában egy szóban található: engedelmesség. Tedd meg, amit mond neked és nyomban csökkenni fog benned lévő stressz. Próbáld ki - működik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése