2011. január 1., szombat

köszöntő


Kegyelemmel., Békességgel, Örömökkel, Szent Szellem vezetéssel,
Imádságok meghallgatásával legyen teljes az Új Esztendő  365-napja!
Kívánom    az Úr Jézus Krisztustól !!
„Sámuel pedig fogott egy követ, felállította Micpa és Sén között, és elnevezte Eben Háézernek, mert ezt mondta: mindeddig megsegített bennünket az ÚR!!Sám.I.k.7:12.v
Micsoda öröm,hogy az év utolsó napján vissza tudunk tekinteni ,és nyugtázni, hogy az Úr jóságos keze vezetett bennünket ! Gondoskodott mindenről, amire csak szükség volt a vezetésünkhöz, és megköszönhetjük a kegyelemet, amit kaptunk ismét egész elmúlt évben .
Ha nem volt az a tapasztalata valakinek is, hadd mondjuk el, akik megtapasztaltuk, a körülményeket amely közepette Sámuel a fenti szavakat mondta :
Hűtlenségük végett vesztettek Izrael fiai a filiszteusok elleni harcban, elviték a frigyládát, a szövetség ládáját. De ez több bajt okozott nekik, mint hitték is volna.(Sám.I. 5:rész)  Ezért azt hamarosan  vissza is adták. Sámuel felismerte a bajt, és azt mondta …” Ha tiszta szívből akartok megtérni az Úrhoz, akkor távolítsátok el magatok közül az idegen isteneket !...” Ragaszkodjatok szívből az Úrhoz, egyedül neki szolgáljatok, akkor majd megment benneteket a filiszteusok kezéből..”(Sám.I.k7:3.v)
 Ez a figyelmeztetés igazolódott, és Izrael olyan csapást mért az ellenségre, hogy megalázkodott az, és nem hatoltak be többé Izrael területre.(13.v) Ez vezette Sámuelt, hogy emlékkövet állítson ,amely a hálaadásra emlékeztette a fenti ige szerint.
Talán a múlt évben elmulasztottuk megadni az Istennek járó dolgokat,/ idő, energia, pénz, szeretet embertásak felé, figyelmesség a körülöttünk lévőknek, atyafiaknak.stb.stb…./
Mással foglalkoztunk, nem pedig a szívünk állapotával?? Akkor rendezni kell egyszer s mindenkorra a múltat, bűneink kérdését. A Golgota keresztjénél! Ahol az Úr Jézus Krisztus meghalt helyettünk!! Hogy megmentsen Isten ítéletétől! Fogadjuk el Megváltónk-ként Őt, és „csak neki szolgáljunk az Új Esztendőben!!

Kívánságaim a 2011. esztendőre
Sok örömet, boldogságot, jó levegőt, szép világot.
Pénztárcába sok-sok ezrest, minimálbért, több százezrest.

Lecsökkentett adóterhet, ez hozza majd meg a kedvet.
Szimpatikus benzinárat, mindenkinek szép kis házat.

Hajléktalan egy se legyen, lakhassanak emeleten.
Munkahelyek száma tenger, dolgozhasson minden ember.

Egészségügy tökéletes, politikus becsületes.
Minden gyermek szép családban, nyugdíjasok szép hazában.

Közlekedés mindenhol jó, mely most ritka, mint a fehér holló.
Kerékpárút, szép zöld erdő, sok hektár föld szépen termő.

Ember embert sose bántson, erőszakot sose lásson.
Rendőr, civil egymás mellett békességet képviselhet.

Béke legyen a világon, madarak a zöld faágon.
Legyen szebb az életünk. Érte együtt tehetünk




Új éved eléd táruló határ.
Köd sejti még minden lépésedet.
De Isten rég kezében tartja már
mi ma és holnap történik veled.
 „Hagyj békét néki még ez esztendőben!”
– szólt az Úr, s meghagyott.
Rendelkezett az Úr Isten felőlem.
Most itt vagyok.
Teremni vágyom, meghálálni minden
élő vizet,
s dicsérni Jézust ért gyümölcseimben,
hiszen hiszek!            Füle Lajos
EGY ÉV KEZDETÉN Kiáltó szó a nagy pusztában Rázd fel álmukból most a lelkeket – Egy új évnek lombsátorában A hívő tábor ül ma ünnepet. Csokorba kötve minden virágunk, A zászló alatt sorfalat állunk, Felzúg az ének, szívünk lángra gyúl: „Erős várunk nekünk az Úr!” Az emlékezet sebes szárnyain Amíg járjuk a múltnak partjait . Halljuk meg a" Kiáltó Szavát "!! Ez Új Esztendőben még éberebben járva , tegye kiki a maga dolgát !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése