2017. augusztus 28., hétfő


http://m.blog.hu/na/napiremeny/image/488990bdc5ce3230aaeaa0e50cdb4b0e.png  Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.” (Máté 6:11)
Vegyük csak észre, hogy Máté nem azt mondja, hogy: „A heti kenyerünket add meg nékünk ma." vagy „Az éves kenyerünket add meg nékünk ma."
Isten azt akarja, hogy nap „mint” ezen a napon, ezen  napon bízz benne. Nem szükséges a holnappal, illetve a következő héttel sem törődnöd addig, amíg el nem érkezik.
Tehát ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy egészséges légy, nem kell a jövőbeli dolgokon idegeskedned az egészségeddel kapcsolatban; hanem csupán arra kell figyelned, amit ma kell megtenned ezért. Egyszerre csak egy dolgot tűzz ki, és érj el abban sikereket. Másképpen szólva, arra figyelj, amit ma megeszel, és csak az után arra, hogy hogyan fogod véghezvinni a napodat. Hogyan építesz be mozgásformákat a mai napba és azután eléred a napi célod.
Jézus mondta: „Ne aggódjatok a holnapért, mert a holnap meghozza majd a maga aggályait. Minden napnak elég a maga baja." (Máté 6:34, GNT fordítás).
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Az egészséges létnek milyen aspektusai azok, amelyek aggodalommal töltenek el? Mit gondolsz, miért van ez? Mennyire lehet ez kapcsolatban, az Istenben való bizalmaddal?
  • Mit gondolsz, Isten vajon miért szeretné azt, hogy lépésről lépésre, illetve egyszerre csak egy dolgot tarts szem előtt?
  • Készíts egy listát az egészséggel kapcsolatos aggodalmaidról; majd szűkítsd le a listád csak azokra, amelyekkel ma kell foglalkoznod és vidd ezeket Isten elé.

Te adtál mindent

Te adtál mindent, és én mindig csak kértem,
Jót is, rosszat is, most már mindent megértem!
Hálát oly ritkán adtam, magam maradtam,
De kezedet nyújtottad s én megragadtam!

Velem vagy mindig, ezt már biztosan érzem,
Te vezettél engem, időben és térben;
Te vagy a Szeretet és Te vagy az öröm,
Hálatelt szívvel az életem köszönöm!

Háborgó szívemre Te voltál a béke,
És ha majd eljön ez életemnek vége,
Boldogan megyek Hozzád, mert Te vagy minden:
Az Élet, Út, Igazság, Szeretet - Isten!
(Kalina Valéria)
---------------------------------------
 
Jézus segíts

Jézusom kérlek, segíts testvéremen,
Hogy téves álmából felébredjen!
Kérlek, gyógyítsd meg eltévedt szellemét!
Vezesd jó útra, fogjad meg kezét!

Kérlek Jézusom, segíts testvéremen,
Hogy szívében ne legyen félelem!
Gyógyítsd meg szemét, hogy meglásson Téged!
Áldd meg életét, ölelje fényed!

Jézusom kérlek, segíts testvéremen,
Hogy túljusson a szenvedéséken,
Hogy ne ölje meg lelkét a fájdalom!
Remény vezesse túl a bánaton!

Jézusom kérlek, segíts testvéremen!
Utadon haladjon az életben.
Vigyázzad szívét és őrizzed álmát,
Kérlek Téged, hogy vezessed vágyát!

Kérlek Jézusom, segíts testvéremen,
Aki már nincs e földi tereken…
Emeld fel Magadhoz szegény Szellemét!
Fényed vezesse örök életét!
(Kalina Valéria)
--------------------------------------------------------
A szív igazi odaszánása
"Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt" (1Tim 4,15
Ez az ígéret gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Ige feletti szorgalmas elmélkedés és az Úrért teljes odaadással végzett munka révén fejlődni fogunk, és fejlődésünk mindenki számára látható lesz. Nem a Biblia sietős olvasása, hanem az olvasottakban való elmélyülés jár igazán szellemi haszonnal. Nem a felületesen végzett munka, hanem a munkának való igazi odaadás a gyümölcsöző. "Minden munkádban gyümölcsöző leszel", de nem a sietős kapkodás útján, hanem a szívünk igazi odaszánása által.
Ha megosztjuk magunkat Isten és a Mammon között, Krisztus és önmagunk között, nem fejlődünk semmit. Mindenestől oda kell szánnunk magunkat a szent feladatok végzésére, különben siralmas ügynökei leszünk a mennyei dolgoknak, és a hitben sem fogunk növekedni.
Igehirdető vagy? Légy egészen az, és ne fecséreld energiádat másodrangú dolgokra. Mi közöd akkor a világ dolgaihoz vagy a tartalmatlan szórakozásokhoz? Keresztyén vagy? Tedd Jézus Krisztus szolgálatát életed legfőbb feladatává, egyetlen céloddá! Először légy te magad mindenestől Krisztusban, csak azután cselekedj mindent Krisztusért, különben nem fogsz fejlődni, és fáradozásod hiábavaló lesz, mert sem a gyülekezet, sem a világ nem fogja tapasztalni rajtad keresztül azt az erőt, amellyel Krisztusról kellene bizonyságot tenned.
04.03 Érzékeny a figyelmeztetésre
"Mivel meglágyult a szíved, és megaláztad magad az Úr előtt, amikor meghallottad, hogy mit jelentettem ki erről a helyről és lakóiról, hogy milyen pusztulás és átok vár rájuk, megszaggattad ruhádat, és sírtál előttem, ezért én is meghallgatlak! - Így szól az Úr" (2Kir22,19).
Sokan nem törődnek az intéssel, és elvesznek. Boldog az, aki féli az Úr szavát. Jósiás ezt tette, ezért Isten megkímélte ama pusztulás látványától, amely Júdára várt rettenetes bűnei miatt. Ilyen megtört szívű vagy te is? És ilyen alázatos? Ha igen, akkor téged is megkímél az Úr ama gonosz napon. Isten megjegyzi mindazokat, akik sóhajtoznak és sírnak koruk bűnei miatt. A pusztulás majd megálljt parancsol, amíg választottai mind menedékbe nem jutnak. Megtalálja őket, mert ismertetőjelük, hogy Istent és az Ő Igéjét őszintén félik. Vészterhes időkben élsz? Látod, hogy a babonaság és a hitetlenség mily nagy mértékben terjed, és félsz a romlott nemzetre elkövetkező rettenetes büntetéstől? Ha így van, bátorítson fel az ígéret folytatása: "... békességgel kerülsz sírodba, és nem látod meg azt a nagy veszedelmet, amelyet erre a helyre hozok" (22,20). Vagy ami még jobb, eljön maga az Úr, és akkor egyszer s mindenkorra vége a szomorúság korszakának.
04.04 Isten darazsai
  • "Darazsakat küldök előtted, hogy kiűzzék előled a hivvieket, kánaániakat és hettitákat" (2Móz 23,28).
    Hogy mik voltak ezek a darazsak, azon ne töprengjünk. Isten külön hadserege, amelyet elküldött népe előfutáraként, hogy szurkálják az ellenséget és könnyűvé tegyék Izráel győzelmét. Istenünk a maga választotta módon harcol népéért. Gyakran meggyötri az ellenséget, még mielőtt a tulajdonképpeni csatára sor kerülne. Időnként úgy összezavarja az igazság ellenségeit, hogy az igazaknak ahhoz már semmit sem kell tenniük. A levegő telve van titokzatos hatásokkal, amelyek gyötrik Izráel ellenségeit. Azt olvassuk a Jelenések könyvében, hogy "segített a föld az asszonynak" (Jel 12,16).
    Ezért soha ne féljünk. A csillagok is lelkünk ellenségei ellen harcolnak, míg pályájukat befutják. Gyakran, mire a küzdőtérre érünk, már nem találjuk ott az ellenséget, aki ellenünk támadt. "Az Úr harcol értünk, ti pedig maradjatok veszteg" (2Móz 14,14). Isten darazsai többet érnek, mint saját fegyvereink. Mi még álmodni sem merünk olyan győzelemről, amilyet az Úr a maga fegyvereivel ki tud vívni. Engedelmeskedjünk ezért a missziói parancsnak, induljunk a népeket meghódítani Krisztus számára, és meg fogjuk látni, hogy az Úr már járt előttünk és előkészítette az utat. Így a végén örömmel valljuk majd: "Szabadulást szerzett jobbja, az ő szent karja" (Zsolt 98,1).
    04.05 El nem felejtve
  • "... én szolgám vagy te, Izráel, nem feledkezem meg rólad!" (Ézs 44,1).
    Urunk nem feledkezik meg szolgáiról, nem szűnik meg szeretni őket. Nem csupán egy időre az övéi, hanem véglegesen. Tudta, mi lesz belőlük, amikor elhívta őket. Eltörölte bűneiket, mint a felhőt, és bizonyosak lehetünk, hogy nem veti el őket már (egyszer) eltörölt bűnökért. Istenkáromlás lenne, ha ezt képzelnénk.
    Nem feledkezik meg róluk, szüntelen gondol rájuk. Ha Isten csak egy pillanatig nem gondolna ránk, az pusztulásunkat jelentené. Ezért bátorít: "Nem feledkezem meg rólad!" Az emberek elfeledkeznek rólunk. Akivel jót tettünk, ellenünk fordul: nincs "állandó lakhelyünk" az emberek ingatag lelkében. Isten azonban egyetlen hű szolgájáról sem feledkezik meg soha. Nem az köti hozzánk, amit mi teszünk érte, hanem amit Ő tett értünk. Túl régóta szeret és túl nagy árat fizetett értünk ahhoz, hogy elfeledkezhetnék rólunk. Jézus Krisztus úgy néz minket, mint akikért feláldozta saját magát, hogyan is tudna bennünket elfelejteni. Az Atya a Fiá(ban lát minket) menyasszonyát látja bennünk, a Szent Szellem pedig saját művét szemléli bennünk. Az Úr gondol ránk. Ma is segít és támogat minket. Ó, bárcsak soha ne feledkeznénk meg az Úrról!
    ------------------------------------------------------------
     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése