2017. augusztus 26., szombat


church-family_1.jpg   „Krisztus szeretetének szava az első és az utolsó mindenben, amit teszünk.   A mi határozott döntésünk ebből a fókuszpontból kiindulva munkálkodni.” (2. Kor,- 5:14 MSG fordítás)- Károli –Mert a Krisztusnak szerelme szorongat minket
A magad erejéből nem tudod beteljesíteni az alábbi öt célt: dicsőítés, közösség, tanítványság, szolgálat, az Evangélium hirdetése.                           Az életet nem egyes egyedül kell végigcsinálnod, közösségre lettél teremtve. Az egyetlen módja annak, hogy beteljesítsd Isten életedre szabott tervét, egyedül más emberek közreműködésével lehetséges, akik lelkileg is inspirálnak téged. Szükséged van egy gyülekezeti családra!
Miért? Mert a gyülekezet segít abban, hogy az életedet Isten köré központosítsd.
Isten nem azért helyezett a földre, hogy egy én-központú életet élj.                       Az ő célja, hogy az életedet úgy építsd fel, hogy Ő van a középpontjában. Isten tetszésére lettél teremtve. Azért teremtett, hogy szeressen téged és azt várja tőled is, hogy szeresd te is Őt.                            Isten azt mondja, „A szíved mozgatórugója akarok lenni, a figyelmed középpontjában akarok lenni. Az életed középpontjában akarok lenni.                A létezésed tengelye akarok lenni.”
A Biblia azt mondja, ”Krisztus szeretetének szava az első és az utolsó mindenben, amit teszünk. A mi határozott döntésünk ebből a fókuszpontból kiindulva munkálkodni.” (2 Korinthusi levél 5:14 MSG fordítás)
Honnan tudod, hogy Krisztus az életed középpontjában áll?                                  Megszűnsz aggodalmaskodni. A Filippibeliekhez írt levél 4:6-7 versei azt mondják, „”Csodálatos, mi történik akkor, amikor Krisztus kiszorítja az aggódást az életed fókuszpontjából.” Van egy szó erre: dicséret. Bármikor, amikor a fókuszt Istenre helyezed az életedben, dicsőíted Őt. Ez a csüggedés ellenszere. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet.”  Károli- „- Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”
Mikor kell dicsőítenünk? A Biblia azt mondja, „Hat napotok van arra, hogy dolgozzatok, de minden hét hetedik napja szent, mert az - az enyém. Nem számít, hol éltek, Szombaton pihenjetek meg és gyűljetek össze dicséretre” (3 Mózes 23:3a CEV fordítás). Isten azt mondja, egyszer egy héten azt akarom, hogy gyűljetek egybe, hogy felém fordítsátok a figyelmetek, újra gondoljátok és újra megtaláljátok életetek fókuszpontját.
Hol kell ezt tenned? Az Apostolok cselekedetei 2:46 azt mondja „Ők együtt dicsőítettek rendszeresen a templomban” (TLB fordítás).                     - Károli –„ És minden nap egy akarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek  eledelben örömmel és tiszta szívvel.
Látod, hogy Isten arra teremtett téged, hogy egy gyülekezeti család része legyél? Amikor tag vagy, ez segít téged fókuszálni és életedet Isten köré központosítani, így teljesítve be az életedre vonatkozó célját.
Beszéljetek róla:
  • A dicsőítés az aggódás ellenszere. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet. Ezen a héten, amikor erőt vesz rajtad a csüggedés, kezd el dicsőíteni és imádni Istent.
  • Mit gondolsz, hogyan változtatna az - az életeden, ha Krisztus lenne a középpontjában?
  • Hogyan tud a gyülekezeti családod segíteni abban, hogy a fókusz ismét Istenre helyeződjön az életedben? 

AZ ÚJSZÖVETSÉG KÖNYVEI
 
Négy evangélium, de azért nem páros:
Máté, Márk és Lukács - a negyedik János.
Az örömhír: JÉZUS! megszületett, íme!
Jánosnál így hangzik:„Testté lett az Ige!’’
Életét, halálát és feltámadását
szemtanú hűséggel ők négyen megírják,
előttük történtek csodái, tettei.
- Majd az Apostolok Cselekedetei
következik sorban.
 Aztán Pál apostol
Írja leveleit, és a Szentlélek szól
Rajta keresztül a gyülekezeteknek:
a Rómabeliek kaptak mindjárt egyet;
Korintusba kettőt kellett megírnia,
bizonyságképpen, hogy Krisztus Isten Fia!
Galatákhoz egyet, egyet Efézusban,
mivel ott is hittek már az Úr Krisztusban.
Filippi, Kolossé szintén kaptak egyet,
Thesszalonikában viszont kettőt vettek;
Timóteus kettőt, Titusz egyet kapott,
végül Filemonnak egy rövidet hagyott.
Zsidókhoz írt levél. Majd Jakab apostol
Egy levele után Péter kettőben szól;
három levelet írt János, Júdás egyet,
a Jelenések könyve zárja a sorrendet.
(Értéséhez adjon az Isten kegyelmet!)  
 --------------------------------------------------------
1--„Mikor pedig ő (Pál) igazságról, önmegtartóztatásról és az eljövendő ítéletről szólt, megrémülve monda Félix: Mostan eredj el; de mikor alkalmatosságom lesz, magamhoz hívatlak téged.” (Ap.Csel. 24,25)

Félix helytartó azt remélte, hogy érdekes magyarázatokat hall majd arról a különös hitről, melyet P
ál képviselt. De a dolgok másként alakultak. Az Ige őt is eltalálta. Pál az igazságról beszélt; Félix pedig a császárnak igazságtalan képviselője volt. Pál a tiszta, önmegtartóztató életről beszélt neki, Félixnek pedig ezen a ponton súlyos bűnei voltak. Végül pedig arról az eljövendő ítéletről volt szó, mely a föld hatalmasait is utoléri. A helytartónak igen melege lett. Lelkiismeretében találva érezte magát. Ez egyébként jó jel, ha az ember még megdöbben. Azt mutatja, hogy még nem keményedett meg egészen. Druzilláról viszont, Félix feleségéről nem olvassuk, hogy megrémült volna. Kemény és érzéketlen maradt, noha zsidó származása révén ismerte Isten törvényét. Félix - Pál révén - életében először került szembe az igazsággal. A kegyelem órája ez az ő számára. Isten még ezt a mélyre süllyedt embert is meg akarja menteni. Az a rémület, amely őt meglepi, elindulás lehetne az üdvösség felé. Csak engednie kellett volna, hogy az igazság tövise hasson és fejet kellett volna hajtania a kárhoztató ítélet előtt. Akkor Pál a hitben való szabadulás útját is megmutathatta volna neki Jézus Krisztusban. Félix azonban gyorsan félbeszakította a beszélgetést, elhalasztva a döntést. A megtérés kérdésében azonban minden halasztás egyben jóvátehetetlen mulasztás. (Prókai Árpád)
 
***************************************************************
A nap gondolata: Vagy megtanulsz imádkozni, vagy profi leszel az aggodalomban! Amit odaadsz Istennek, azt ő kézbe veszi. Amit megtartasz, azzal neked kell bajlódni.
******************************************************
Imádság: Ó, Uram!  Milyen sokszor vétek ellened.  Milyen sokszor nem figyelek Rád.  Milyen sokszor teszem azt, amit nem is akarok, hanem teszi azt a bennem lakozó bűn. Milyen sokszor tagadlak meg Téged. De jó is lenne, ha este úgy adhatnék számot Neked, hogy ma „csak” háromszor tagadtalak meg. Bocsáss meg nekem!  De jó is lenne, ha este úgy adhatnék számot Neked, hogy ma, már egyszer sem tagadtalak meg Téged, őrizz meg!  / M. S. / 
------------------------------------------------------
2--„Mikor pedig ő (Pál) igazságról, önmegtartóztatásról és az eljövendő ítéletről szólt, megrémülve monda Félix: Mostan eredj el; de mikor alkalmatosságom lesz, magamhoz hívatlak téged.” (Ap.Csel. 24,25)

Félixnek ma is sok követője van. Emberek hat
ásokat  kapnak, de elhessegetik azokat. „Ma még nem! Először hadd élvezzem ki ifjúságomat, hadd szerezzem meg ezt vagy azt.” Ahelyett, hogy megragadnánk az alkalmakat, elmulasztjuk azokat. - Félix intő példa marad minden időkben. Nem kelt ő ki hevesen az igazság ellen, de nem is engedte azt közel magához. Mindenféle meggondolásai és kifogásai voltak. De nem is volt könnyű Félixnek, hogy keresztyén legyen. Istennél azonban minden lehetséges és a Jézusban való hit minden akadályon áttör. A meg nem tért ember a keresztyénségben mindig valami megvalósíthatatlant lát. - Milyen sok emberhez lép oda Jézus legalább egyszer életükben, de hagyják őt továbbmenni.
(Prókai Árpád)

***************************************************************
A nap gondolata:  Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved.  (Margarete  Seemann)
******************************************************
Imádság: Kegyelmes Isten!  Amikor úton járok és ezt a közlekedési táblát látom: stop, megállok. És amikor Te szólnál hozzám és azt mondanád: „ne tovább ezen az úton!” Vajon megállnék? És amikor Te szólsz hozzám: „állj!” akkor megállok? Taníts és vezess engem! Ámen / M. S. /
---------------------------------------------
 
Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izrael házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek. — JEREMIÁS 31,33.
Amikor Jézus megjelent nekem és azt mondta, hogy tanítsam az Ő népét afelől, hogyan vezeti őket a Szellem, kijelentette: „Nem azért helyeztem prófétákat az Egyházba, hogy ők vezessék az embereket. Az Újszövetség nem mondja, hogy: ‘Akiket a próféták vezetnek, azok Istennek fiai.’ Az új szövetség hívőinek — mondta nekem Jézus — nem szabad a prófétákon keresztül keresni a vezetést.
Az ó és az új szövetségi próféták bizonyos tekintetben hasonlóak. Egyaránt látnak és tudnak dolgokat természetfeletti módon. Az ószövetségi hívők fölött azonban nem volt Isten Szelleme, sem bennük. Ígéretük volt az újjászületésre, de nem voltak újjászületve. Ha a Szellem vezetésére volt szükségük, el kellett menniük valakihez, aki fel volt kenve a Szellemmel. Az új szövetségben azonban, minden hívőben ott van Isten Szelleme. Senkihez sem kell fordulniuk, hogy vezetést kapjanak. Az egyedüli, amit a prófétai szolgálat megtehet ezen a területen az új szövetség alatt, az, hogy megerősíti, ami az ember szívében már ott van.” Ha pedig nem azt erősíti meg, ami már megvan a szellemedben, felejtsd el!
Megvallás: Mert akiket Isten Szelleme vezet, azok Isten fiai. Isten vezet engem!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése