2017. április 26., szerda


III. Mózes 19,17-18

Ne gyűlöld a te atyádfiát szívedben; fedd meg a te felebarátodat nyilván, hogy ne viseljed az ő bűnének terhét.

Bosszúálló ne légy, és haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeressed felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr.”

„Egy ideje jól tudjuk, hogy a feszültség növekedésével megnő a rákkockázata. Bizonyíték van rá, hogy a hidegnek, vagy a folyamatos nagy hőségnek való kitettség növeli a rákveszélyt. Haragosan, elégedetlenül, féltékenyen, irigykedőn, hosszú gyásszal s más rossz érzelmekkel folytatott élet gyöngíti az ember ellenállását a fertőző betegségekkel szemben, ideértve a rákot is. Érzelmi tényezők, s a feszültség gyöngítik védelmi berendezésünket. Egy kutatás kimutatta, hogy a kedvezőtlen kilátás, a magunkról való kedvezőtlen vélemény és a reménytelenség érzete erősen kapcsolatra hozható a szívbetegséggel és a rákkal. A levert hangulatú emberek közt nagyobb a tüdőrák kockázata.

Idült ingerültség, harag vagy fertőzés, vírusos megbetegedés, korai nemi élet vagy veseátültetés, mind növelik a rákveszélyt. A váltakozó partnerekkel folytatott túlzott nemi élet növeli a méhnyak-és előbőrrákot.

Akik feszültség idején magukba fojtják érzelmeiket, valószínűbb, hogy rákot kapnak, míg a haragvó és támadó szelleműeknek nagyobb a szívroham kockázata.”

Dr. Calvin Thrash és Dr. Agatha M. Thrash:)

--------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza
A MI OLTÁRUNKON KRISZTUS VÉRE VAN
"Azután kenje meg a pap vérrel az Úr színe előtt,
az illatszerfüstölő oltár szarvait... " 3Móz. 4,7.

Füstölő oltár minden hely, ahol a szentek könyörgéseiket és hálaáldozatukat mutatják be. Jó dolog arra gondolni, hohy ez az oltár a Nagy Áldozat vérével van meghintve. Ez teszi istentiszteletünket elfogadhatóvá Isten előtt. Egyszülött fiának vérére tekint, és ezért elfogadja hódolatunkat.
Fontos számunkra, hogy megértsük a bűnért való egyedüli áldozat vérének jelentőségét, hiszen bűnnel szennyezettek még legszentebb cselekedeteink is, és Isten legbuzgóbb megtérésünket, hitünket, imádságunkat sem fogadhatná el, ha nem volna bűneinkért való engesztelő áldozat. Sokan kigúnyolják a "vért", számunkra azonban ez a vigasztalás és a reménység egyetlen alapja. Az oltár szarvaira hintett vér legyen világosan szemünk előtt, mikor Istenhez közeledünk. A vér ad erőt az imádságnak, ezért van az oltár "szarvain". "Az Úr színe előtt" van, azért előttünk is ott kell, hogy legyen. Krisztus vére már az oltáron van, mielőtt mi tömjénnel oda járulnánk. Ott van, hogy hálaáldozatunkat és könyörgéseinket megszentelje.
Gyertek, könyörögjünk bizalommal, hiszen Jézus Krisztus, a nagy áldozat, megáldoztatott, érdeme a miénk. A vér a kárpiton belül van, és a hívők imádságai ezért lehetnek kedvesek Isten előtt.


-----------------------------------------------------------------------------

SOHA NEM HAGY MAGUNKRA
"Nem mondanak többé elhagyottnak..." Ézs. 62,4.

"Elhagyott" -- milyen vigsztalan szó. Úgy hangzik mint a lélekharang. Mély fájdalmat és nagy bánatot takar. A nyomorúság feneketlen mélysége tátong az "elhagyott" szóban. Elhagyott valaki aki a becsületszavát adta, hogy kitart mellettünk. Elhagyott szeretett rokonunk, apánk, anyánk, mindenki !! Ez valóban rettenetes fájdalom, és mégis el tudjuk viselni, ha az Úr vigasztal meg bennünket.
De milyen lehet az, ha valaki Istentől elhagyottnak érzi magát? Gondoljunk csak a világ legfájdalasabb kiáltására: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?" (Mát. 27,46). Megéreztünk-e már valaha valamit ennek az elhagyatottságnak a keserűségéből? Ha igen, kérjük az Urat mentsen meg bennünket ennek a kimondhatatlan fájdalomnak a megismétlődésétől, hogy soha ne térjen vissza az a sötétség. Rosszakaratú emberek mondhatják a hívőről, hogy "elhagyta az Isten, intézzük el mi is." Ez azonban soha nem megy így. Az Úr szerető kegyelme csakhamar rákényszerti ellenségeinket, hogy visszavonják azt, amit mondtak, vagy legalábbis elhallgassanak.
Mindennek ellenkezőjéről szól Isten ígérete a vers végén: "Gyönyörködik majd benned az Úr." Ez a vigasztalás örömmé változtatja a sírást. Ti, akik úgy érzitek, hogy elhagyottak vagytok, halljátok meg az Úr szavát: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsid. 13,5).


--------------------------------------------------------------------

MINDIG ELSŐ A KÖZÖSSÉGBEN

" ... előttetek megy Galileába; ott meglátjátok Őt amint megmondta nektek."  Márk. 16,7.


Jézus Krisztus idejében ott lesz, ahol tanítványaival találkozni szeretne.. Ő mindig megtartja szavát és megjelenik a találkozón. Ha ígérte, hogy találkozni fog velünk a kegyelem trónusánál, a nyilvános istentiszteleten vagy a kenyér megtörésénél, biztosra vehetjük, hogy valóban ott is van. Mi, bűneink miatt, elmulaszthatjuk a vele való találkozást, Ő azonban nem tesz soha ilyet. Azt ígérte, "ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok köztük" (Mát. 18,20). Nem azt mondta, hogy "majd ott leszek", hanem, hogy "ott vagyok".
Krisztus ki is jelenti magát az Őt követóknek. "Meglátjátok Őt." Milyen örömteli érzés ez ! A híres embereket nem nagyon kívánjuk látni, de ha lelki szemeinkkel Krisztust láthatjuk, az örömmel és békességgel tölt el bennünket. Valóban meglátjuk Őt, mert megígérte, hogy eljön a benne hívőkhöz és kijelenti magát nekik. Legyünk biztosak abban, hogy ez így is lesz, mert Ő mindent ígérete szerint cselekszik: "amint megmondta nektek." Ragadjuk meg ezt az ígéretet, és bízzunk abban, hogy végül velünk is megcselekszi azt, amit megmondott nekünk.


----------------------------------------------------------------------

Ézsaiás 54:10 - Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad. Isten szeretetének legtündöklőbb vonása az állandóság. A föld tartóoszlopai is kimozdulhatnak helyükből, de irgalmas Urunk szeretete és szövetsége soha nem hagyja cserben népét. Erős hittel megkapaszkodom ebben az ihletett kijelentésben, és ez örvendezővé teszi a lelkemet. A világban újabb és újabb dolgok foglalják el a régiek helyét, szüntelenül változik minden, a mi Urunk azonban mindig ugyanaz marad. Hatalmas természeti erők hegyeket mozgatnak meg, de olyan erő nincs, amely megváltoztathatná az örökkévaló Istent. Semmilyen múltbéli, jelen vagy eljövendő esemény nem fordíthatja el tőlem az Úr hozzám való hűségét. Krisztus Jézusban Isten elkötelezte magát melletted, Isteneddé lett és megtart téged, mint népéhez tartozó gyermekét. Szeretetére és szövetségére – erre a kettőre úgy gondolj, mint biztos és maradandó dologra, amelyekben még az örökkévalóságban is részed lesz. C.H.Spurgeon

----------------------------------------------------------------

51 zsoltár 19
Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted te meg!
Gyakran szomorkodunk rossz cselekedeteink miatt, de ez még nem bűnbánat. A valódi bűn miatti szomorúság a Szent Lélek munkájának eredménye.
Ha látjuk bűnösségünket, egyetlen percig se várjunk, hogy magunkat megjavítsuk. Sokan azt gondolják, nem elég jók ahhoz, hogy Krisztushoz jöjjenek. De vajon saját erődből megjavulhatsz-e?
Őrizkedjetek a hosszas habozástól! Ne vájatok erősebb hitre, kedvezőbb alkalomra, vagy szentebb jellemre! Magunktól semmit nem érhetünk el. Amint vagyunk, úgy kell Krisztushoz mennünk.


-------------------------------------------------------------------------

Ézsaiás 60:1-2

Kelj fel, világosodjál, mert eljött világításod ideje, és az Úr dicsősége rajtad feltámadt. Ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsősége rajtad megláttatik.

Isten félreismerése burkolja sötétsége a földet. Az ember elfelejtette, hogy milyen Isten jelleme. Félreértik és félremagyarázzák kijelentéseit. Olyan üzenetet kell hirdetnünk, amelynek a fénye megvilágosít, ereje megment. Az irgalmat hordozó fénysugár, a kegyelmet hirdető utolsó üzenet Isten szeretetteljes jellemének a bemutatása kell legyen…

Senki nem lehet Isten fényhordozója a saját erőfeszítéséből… Az ember csak az állandóan felé áradó isteni szeretet által tud fényt árasztani. A szeretet aranyolaja azonban bőven ömlik mindazok szívébe, akik hitben Istennel egyesülnek, hogy jó cselekedetekkel, igaz és őszinte szolgálattal továbbítsák a fényt… Nem Istenen múlik, hogy nem áradhat ki a föld minden lakóira az ő kegyelmének gazdagsága… Krisztus semmire sem vágyik jobban, mint az olyan emberi eszközökre, akik által megismertetheti a világgal az ő Lelkét és jellemét. A világnak pedig semmire sincs nagyobb szüksége, mint hogy lássa a Megváltó szeretetét, amint emberek közvetítésével megnyilatkozik. Az egész menny olyan emberi közvetítőkre vár, akik által kiáradhat a „szent olaj” az emberek örömére, áldására.
E.G.White: Krisztus példázatai A Szerkesztő


------------------------------------------------------------------

.
Bízz az ígéretekben és hivatkozz rájuk!
"Mert Te ígérted ezt, Uram, Uram! Mert a Te áldásoddal szolgádnak háza örökké áldott lesz!" (2Sám 7,29).
Dávid itt egy ígéretre hivatkozva lép Isten elé, és kéri annak beteljesítését. Ez az igevers így kétszeresen is tanulságos a számunkra. Először, hogy komolyan bíznunk kell abban, amit az Úr megmondott, annak beteljesülését biztosra kell vennünk, azután már hivatkozhatunk Isten trónusa előtt ígéreteire.
Milyen jó dolog arra hivatkozni, amit az Úr maga ígért meg! Milyen jó elmondani Dáviddal: "Mert Te ígérted, Uram", hiszen ilyenkor Isten ígérete támasztja alá könyörgésünket.
Nem azért imádkozunk, mert kételkedünk, hanem mert hiszünk: Hitetlenül imádkozni nem illő dolog Isten gyermekei számára.
Nem, Uram, mi nem kételkedhetünk Benned, hiszen meg vagyunk győződve arról, hogy minden szavad nagy reménységek várására biztat minket. Egyszerűen csak mehetünk Hozzád, hogy kérjük, cselekedjél, amint megmondottad. Így kérlek, áldd meg szolgád házát, gyógyítsd meg betegeinket, mentsd meg a csüggedőket, vezesd vissza az eltévelyedetteket, erősítsd az istenfélőket. Urunk, add meg ruhánkat és eledelünket ígéreted szerint. Segíts meg minden munkánkban, kiváltképpen amikor az evangéliumot visszük szomszédainkhoz. Tedd munkatársainkat a saját munkatársaiddá, gyermekeinket saját gyermekeiddé. Áraszd ki áldásodat a jövendő nemzedékre, és add, hogy amíg utódaink a földön élnek, hűek maradjanak Hozzád. Ó Uram, a Te áldásoddal áldassék meg szolgád háza! Ámen.


------------------------------------------------------------------

Biztosan számíthatsz rá.
"Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban" (Zsolt 46,2).- . "A Seregeknek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk"  (46,12).
Nem sokat ér az olyan segítség, amelyik éppen akkor hiányzik, amikor szükség volna rá. Az otthon felejtett horgony nem segít a tengerészen a vihar órájában. Hiába volt valamikor pénze az adósnak, ha most követelnek rajta egy összeget. Nagyon kevés a "biztos segítség"- nek nevezhető földi támogatónk. Az ilyenek rendszerint messze vannak, amikor szükségünk van rájuk, és még messzebb, ha már egyszer igénybe vettük segítségüket. De az Úr, a mi Istenünk mindig jelen van, amikor keressük, jelen van, amikor szükségünk van rá és akkor is, ha már többször is igénybe vettük segítségét.
Sőt, Ő több mint segítség! Biztos segítség! Biztosabb, mint a legjobb barátunk, mert Ő velünk van minden szükségünkben, biztosabb, mint mi magunk, mert mi néha elveszítjük a fejünket, Ő azonban mindig tudja a megoldást. Rá mindig számíthatunk, érezzük támogatását, együttérzését minden bajunkban. Rá most, ebben a sok bajjal küszködő korban is biztosan számíthatunk. Bízzunk hát Benne! Oltalmunk Ő, rejtőzzünk el Benne; erősségünk Ő, erősödjünk meg Benne. Segítségünk Ő, támaszkodjunk rá, biztos segítségünk Ő, próbáljuk ki ezt most mindjárt! Egy pillanatig sem kell aggodalmaskodnunk vagy félnünk. "A Seregeknek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk"  (46,12).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése