2016. június 22., szerda



Simon! Jónának fia!
Jobban szeretsz-e engem ezeknél? János 21,15
Uram!
Szegény Pétert megrohamozták az emlékek.
Ehhez hasonló gazdag halfogáskor hívtad el ugyancsak a
Genezáret-tava mellől. Ragyogó emlék! Parázs is volt a
tóparton. Kísértetiesen ugyanúgy izzott, mint a főpap
udvarán azon a szörnyű éjszakán. Rettenetes emlék!
S most ajkadon a kérdés arra az elbizakodott
hetykélkedésére emlékezteti, amikor önmagát
tanítványtársai fölé emelte. Megszégyenítő emlék! De
mind az öröm, mind a könny, mind a szégyenpír veled
kötözi össze őt. Veled, akit valóban szeretett. Így
írom egyszerűen: szeretett. Mert most már nem mérte
szeretetét más emberek szeretetéhez.
Uram!
Kérdésed bennem is emlékeket ébreszt. Mindegyik hozzád
kerget. Ingadozásom - sziklaalakodhoz. Eltántorodásom
- megtartó hatalmadhoz. Bűnöm - kegyelmedhez.
Hűtlenségem - örök állhatatosságodhoz. Hideg szívem -
szerelmed tüzéhez. Szeretlek, Uram! Így mondom.
Tudatosan tartózkodom a nagy, fellengző emberi
szavaktól. Szeretetemet nem akarom jelzőkkel
cicomázni. Csak megnyitom előtted szívemet. Te olvasd
ki belőle e vallomásom igazságát.
Az Úrhoz menekülök. (Zsolt 11,1a)
Tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az
minket is feltámaszt (2Kor 4,14)
Mk 16,1-8 -- 1Kor 15,1-11 -- Mt 28,1-10
Krisztus mondja: "Halott voltam, de íme, élek
örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol
kulcsai." (Jel 1,18) -Mk 16,1-8 -Zsolt 118,13-24
------------------------------------------------


Többet ér a közeli szomszéd a távoli testvérnél. (Példabeszédek 27:10/c)
Az ember nem elszigetelten éli életét. Olykor kisebb-nagyobb dolgokban rászorulunk egymásra. Ilyenkor leginkább családon belül próbáljuk keresni a megoldást. Azonban a távolság könnyen más irányba terelhet bennünket. Ha teszem azt, 80-100km-re lakik valamelyik családtagunk és néhány órára jó lenne, ha vigyázna gyermekünkre, bizony többet érünk egy jó szomszéddal. Hiszen a családtagban lehet, hogy megvan a jó szándék, de az idő- és térbeli távolság mégis sok esetben azt jelenti, hogy mástól kell segítséget kérni. Szomszédainkkal jó viszonyra törekedni nemcsak hitből fakadó feladatunk, időnként Isten segítségnyújtását is megtapasztalhatjuk rajtuk keresztül.
A nap gondolata:
Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét. Mahatma Gandhi)
---------------------------------------------------------------------

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon… (Példabeszédek 22:6)

Azt mondod: „A kislányom olyan engedelmes gyermek, de a bátyja minden szabályt megszeg!" Vagy: „A nagyobbik gyermekünk olyan rendezett, de a kisebb olyan, mint egy katasztrófa sújtotta övezet!" A gyermekek egyéniségnek lettek teremtve. Ezzel a ténnyel megbirkózni igazi kihívás a szülők számára. Figyeld meg Isten útmutatásait a Példabeszédek 22:6-ban! 1) „Neveld a gyermeket!" Figyelmes, szeretetteljes, eredményes, boldog gyerekek nem csak úgy lesznek – nevelik őket! A kulcsos gyerekek generációja bizonyította: „a szabadjára hagyott gyermek megszégyeníti az ő anyját" (Példabeszédek 29:15 Károly). A bölcs szülők irányt választanak gyermekeiknek, aztán támogatják őket pozitív megerősítéssel és következetes fegyelmezéssel. Gyermekeik személyiségét és magatartását Isten Igéjével összhangban formálják. Salamon fogalmazása ebben a szentírási szakaszban egy tizenévesnél fiatalabb gyermeket jelez, aki még formálható. Ha elszalasztod ezeket a korai éveket a nevelésben, akkor nehéz dolgod lesz, de Isten segítségével nem lehetetlen. 2) „…a neki megfelelő módon". Hallottál már valaha a „keresztbe nevelésről"? Azt jelenti, hogy megpróbálod valamire rávenni a gyermekedet, pedig nem arra lett szánva. Ha szögletes peckeket kerek lyukba próbálsz belekényszeríteni, ez lázadásra szólítja fel a lelkes gyerekeket, az engedékenyeket pedig kreativitásukat leromboló alkalmazkodásra. Az egyik angol bibliafordítás [The Amplified Bible] ebben az igeversben azt tanácsolja: neveld a gyermeket „egyéni adottságainak és hajlamainak megfelelő módon". Tanulmányozd gyermekeid képességeit, és azoknak megfelelően irányítsd őket. Ha szögletes peckeket szögletes lyukakba helyezel, ez csökkenti az ellenállást, együttműködésre hív és segít felismerni, hogy mi gyermeked Istentől kapott rendeltetése. Ez az ő útjuk, nem a tiéd, ők fogják végigjárni. 3) „még ha megöregszik, akkor sem tér el attól". Ha azon a helyen vannak, ahová Isten rendelte őket, akkor nincs szükségük arra, hogy bárki is manipulálja, irányítsa, vagy megfélemlítse őket. Akkor el vannak látva minden szükségessel, kreatívak, szembenéznek a kihívásokkal, feladataikat véghez viszik, és boldogan nőnek bele abba a környezetbe, amit Isten jelölt ki számukra!
A nap gondolata:
A legnagyobb vereség a világon: megszokni a rosszat.
--------------------------------------------------

ISTEN MEGNYILATKOZOTT NEKÜNK!

Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat !
Zsolt. 19 :1 .
Hiszen ami benne láthatatlan , tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége,a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megérthető és látható , hogy ne menthessék magukat .
Róm. 1:20 .
Az Isten hajdan sokszor és sokféleképpen szólott az atyáknak a próféták által, ezekben az utolsó időkben pedig szólott nekünk Fia által,, akit mindennek örökösévé tett, s aki által a világot is teremtette. Zsid. 1: 1-2
Mit kíván Isten tőled ?
Mit kíván az Úr, a te Istened tőled ? Csak azt, hogy félje4d az Urat a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből . Móz.V.-k- 10: 12
Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből , teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancs . A második pedig hasonló ehhez : Szeresd felebarátodat mit magadat.
Mát. 22: 37 – 39 .v
Ez pedig az ő parancsolata, hogy higgyünk az ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében és szeressük egymást, amint megparancsolta nekünk. Ján. I. lev. 3: 23.
------------------------------
Kész vagy – e ? -
elszenvedi fájdalmat ,bánatot , kitartani a próbákban , útra kelni,
otthon maradni, más helyét betölteni, a legalacsonyabb szolgálatra,
másokat hordozni, félre állni és várni, szólni, hallgatni, lemondani,
őrködni és imádkozni, türelmesen várni,lelkeket menteni,
feszültségeket elhordozni, szelíden figyelmeztetni, engedelmeskedni,
az utolsó helyet elfoglalni, élni Krisztusért, meghalni Krisztusért,
Isten előtt megállni, Jézus vissza jövetelére várni ?
/ Kész vagy – e ?? /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése