2016. június 30., csütörtök




Akár felhőkön látlak megjelenni,
felragyogtatva dicsőségedet,
akár a halál kapuján átlépek
színed elé, szüntelen egyet kérek:
Add, Uram, hogy készen legyek!

Sebeid szent menedékébe rejtve,
segíts, hogy bűnt, vétket letegyek,
és aztán maradjak minden nap ottan,
úgy várjalak téged megtisztítottan!
Add, Uram, hogy készen legyek!

Ha este jössz, éjjel, vagy virradatkor,
amikor pírban égnek a hegyek...
ha lépéseid nappal közelegnek,
csak egyet kérek, szüntelen csak egyet:
Add, Uram, hogy készen legyek!
Tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem."
(Mt 16:24) (Review and Herald, 1912. március 28.)
-------------------------------------------
 Zsoltárok 19,15)- Legyenek kedvedre valók szájam mondásai, és az én szívem gondolatai előtted legyenek, ó Uram, Kősziklám, és Megváltóm.
Amit egyszer kimondunk, nem lehet már visszaszívni. szavakkal vigasztalhatunk, de sérthetünk is. Még a szólás is azt mondja, hogy mielőtt beszélsz, gondolkozz. A mai zsoltárban arra kéri Dávid az Urat, hogy tanítsa meg őt megfékezni a nyelvét, és tisztítsa meg a gondolatait. Azt szeretné, ha beszéde mindenben dicsőítené Istent, és gondolatait is ő uralhatná. Szeretne Dávid mások áldására lenni a beszédével.
A Bibliában a következőket olvashatjuk:"A szív teljességéből szól a száj". Ez azt jelenti, hogy valaki olyan dolgokról beszél szívesen, amelyek nagyon foglalkoztatják. Kérd az Urat, hogy vezessen téged a jó úton, és irányítsa lépteidet a jó cselekedetre!
Dávid úgy beszél Istenről, mint a kőszikláról. Azt akarja az Úr, hogy az életünknek biztos alapja lehessen, amit nem moshat el semmilyen vihar sem. A kőszikla másoknak is menedéket nyújt az áradások elől. Mi is lehetünk másoknak a támasza.
Ebben a részben Istenről, mint megváltóról is olvashatunk. Isten megváltotta az életünket, nem tartozunk a gonosznak semmivel.
Isten a mi üdvösségünknek kősziklája, ha ráépítjük az életünket, nem tartozunk a gonosznak semmivel.
Isten a mi üdvösségünk kősziklája, ha ráépítjük az életünket, nem árthat nekünk a gonosz semmilyen támadása. Ennél nincs csodálatosabb ígéret számunkra.
Imádság: Uram, nem akarok szavaimmal másokat megbántani! Add, hogy a te dicsőségedre élhessek! Ámen.
-----------------------------------------------------



Figyeljük meg Noé hitét. Isten szólt és ő cselekedett. Nem mondta, Ugyan Uram, hát gyönyörű az idő, meg hát nem létezik olyan özönvíz, hogy ekkora hajót építsek. neki fogott és mindent pontosan úgy tett ahogy Isten parancsolta. Nem aggódott, hogy soká lesz kész a hajó, talán el sem tudja időben készíteni. Tudta, ha Isten szól, akkor időben teszi, és ő biztosan kész lesz arra az időre amire kell. Az emberek biztosan teljesen együgyűnek nézték, de azok is vagyunk a világ szemében. Mert a láthatatlanra nézünk, ami a világ szemében balgaság. 

Mindig Isten beszédének higgyünk, ha valaki imádkozik értünk köszönjük meg, ha egy hiteles próféta mondja az Úr üzenetét, abban már hihetünk, de mégis azt mondom, hogy


" Kibocsátá az Ő Szavát és meggyógyítá őket", és kimenté őket az ő vermeiből."
Zsoltárok 107:20,

Az ige részünkre el lett küldve, minden ember számára, és ezzel a sír mélyéről szabadít meg minden embert aki hisz benne. 
Nem azt mondta, hogy kibocsátottam a jobb érzést, és akkor kezdenek hinni nekem. Pedig sok ember azt mondja amikor már jobban van, hogy meghallgatott az Úr már jobban vagyok. 

Az ima után valljuk meg, hogy köszönöm a gyógyulást és türelmesen várom, hogy érezzem is annak jó hatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése