2016. január 30., szombat



Ha a beszédben nem vétkeznénk tökéletesek, lennénk, de tudjuk, hogy egyedül csak Isten tökéletes. Mindnyájan vétkezünk szavainkkal. Van, akinek a vétke kicsi, van, akié nagy. Éppen ezért Jakab apostol Isten felé irányítja gondolatainkat. Bűnös mivoltunkban Istenre vagyunk utalva. Minden jó és tökéletes dolog tőle származik. - Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék, onnan felülről a világosság atyjától száll alá. (Jakab 1:16) Szavainkkal és tetteinkkel, ha nem is tudjuk tökéletesen elvégezni szolgálatunkat, a lelki életünk megjavítására mindig találunk lehetőséget. Ehhez megkapjuk Istentől a bölcsességet, ha kérjük. (Jakab 1:5) Az első lépés azonban a nyelv szabályozása. Az ember egyedül nem képes erre, de Isten segítségével minden lehetséges. Aki képes nyelve szabályozására, az képes az élet szabályozására is. A kettőt nem lehet elválasztani egymástól. Ha Isten Lelke szabályozza a nyelvünket, akkor az életünk is a Lélek uralma alatt lesz.
----------------------------------------
A képmutató keresztyén egy nyelvvel áldja és káromolja Istent. A természet rendje ellen van, hogy az édes és a keserű egy helyről jöjjön. Egy forrásból nem jön édes víz és sós víz.
A fügefán nem terem olajbogyó. - Tövisről szednek-e szőlőt, vagy bojtorjánról fügét?
Kérdezi Jézus a hamis prófétákról szóló történetben. (Máté 12:16) Egyedül az önmagát keresztyénnek valló egyén képes egy szájjal dicsérni és átkozni Istent. Az evangélium lelkületében elmondott keresztyén beszéd, és az evangélium lelkületében gyakorolt keresztyén élet nem egyeztethető össze az átkozódással tele beszéddel.
---------------------------------------------------------          

Nem tudom ha ma valakinek aki keresztyének/ kereszténynek /vallja magát,hogy miként hálás,vajon mit felelne???
Azt gondolom, magam látva és a környezetemet,hogy bizony nincs is olyan ember e világon akinek ne kellene hálával gondolnia a Midenható Isten Kegyelmére.
Szinte nem találni emberi szavakat ara, hogy mi mindenben megtapasztalni Istenünk Jóságát és Kegyelmét, Áldásával tetőzve.
Legalább is, én magam így érzem, és minden erőmmel próbálom is megvalósítani.
Pillanatok és percek vannak tele, hálára adott megnyilvánulásokért Isten részéről, amit megtesz az Őt Kereső, szerető szolgálni akaró gyermekeiért.
Dicsőség és Hála kell, fakadjon az ember szívéből, mikor átéli azt, hogy teljesedik be Isten Ígéret !!
Csupán annyit lehet mondani szüntelen- Hála-Hála -Úrunk Szereteted Bőségéért!!
Köszönök Uram, mindent mit Te véghez viszel az én, és enyéim és emberiség életében!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése