2016. január 30., szombat



A MINTA

Mindig mosolyog és szeretve szolgál, tekintetében távol fény ragyog.
Lényéből már a menny nyugalma árad. El sose fárad.
Megsérteni semmivel nem lehet, hisz nincsen benne kit megsérteni,
nincs énje. Földhöz nem köti már semmi. Kész hazamenni.

Nincsen neve. Krisztus nevében él. Krisztus kezének csendes eszköze.
Krisztus lényének visszasugárzása: Hűséges mása.
Ím, itt a minta. Áldó két kezed, én Mesterem, vezesse hát a vésőt!
Fájjon, ha fáj, én kegyelmedet zengem. Készíts el engem!


--------------------------------------------


AMÍG LEHET.

Ha édesanyád is öreg lett,
és te magad is "öregebb“,
ha - miket addig meg se érzett -
nem bírja már a terheket...
ha kedves hű szeme se lát úgy
az életbe, mint azelőtt,
ha lába ügyefogyottan
nehezebben hordozza őt:
legyen támasza erős karod,
és kísérése örömed!
Üt az óra, amikor sírva
utoljára kísérheted.

És ha kérdez, felelj a szavára!
Ha újra kérdez, akkor is!
Ne türelmetlenül! Gyengéden,
ha megkérdez, harmadszor is!
Magyarázz meg mindent derűsen,
ha valamit nehezen ért!
Üt az óra, melyben
tőled többé semmit se kérd.
németből: Túrmezei E.
--------------------------------
51 zsoltár 19
Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet,,                                   oh Isten nem veted te meg!
Gyakran szomorkodunk rossz cselekedeteink miatt, de ez még nem bűnbánat.                            A valódi bűn miatti szomorúság a Szent Lélek munkájának eredménye.
Ha látjuk bűnösségünket, egyetlen percig se várjunk, hogy magunkat megjavítsuk.                             Sokan azt gondolják, nem elég jók ahhoz, hogy Krisztushoz jöjjenek.                                                       De vajon saját erődből megjavulhatsz-e?
Őrizkedjetek a hosszas habozástól! Ne vájatok erősebb hitre, kedvezőbb alkalomra,,,                          vagy szentebb jellemre! Magunktól semmit nem érhetünk el.                                                             Amint vagyunk, úgy kell Krisztushoz mennünk.
---------------------------------------------
Ézsaiás 60:1-2

Kelj fel, világosodjál, mert eljött világításod ideje, és az Úr dicsősége rajtad feltámadt. Ímé, sötétség borítja a földet, és éjszaka a népeket, de rajtad feltámad az Úr, és dicsősége rajtad megláttatik.

Isten félreismerése burkolja sötétsége a földet. Az ember elfelejtette, hogy milyen Isten jelleme. Félreértik és félremagyarázzák kijelentéseit. Olyan üzenetet kell hirdetnünk, amelynek a fénye megvilágosít, ereje megment. Az irgalmat hordozó fénysugár, a kegyelmet hirdető utolsó üzenet Isten szeretetteljes jellemének a bemutatása kell legyen…

Senki nem lehet Isten fényhordozója a saját erőfeszítéséből… Az ember csak az állandóan felé áradó isteni szeretet által tud fényt árasztani. A szeretet aranyolaja azonban bőven ömlik mindazok szívébe, akik hitben Istennel egyesülnek, hogy jó cselekedetekkel, igaz és őszinte szolgálattal továbbítsák a fényt… Nem Istenen múlik, hogy nem áradhat ki a föld minden lakóira az ő kegyelmének gazdagsága… Krisztus semmire sem vágyik jobban, mint az olyan emberi eszközökre, akik által megismertetheti a világgal az ő Lelkét és jellemét. A világnak pedig semmire sincs nagyobb szüksége, mint hogy lássa a Megváltó szeretetét, amint emberek közvetítésével megnyilatkozik. Az egész menny olyan emberi közvetítőkre vár, akik által kiáradhat a „szent olaj” az emberek örömére, áldására.
E.G.White: Krisztus példázatai A Szerkesztő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése