2014. augusztus 31., vasárnap



A két favágó
 Az erdőben egymás mellett dolgozott két favágó. A fák törzseinek hatalmas volt az átmérője. Sokat kellett dolgozni a fakitermeléssel. Mindketten egyformán jól kezelték a fejszét, de a munkamódszerük nem egyezett: az első kitartó munkával vágta a fába fejszéjét, egyiket a másik után. Ritkán, és akkor is csak rövid szünetet tartott. A másik favágó óránként hosszabb időre megpihent.
Naplementekor az első favágó csak a munka felét végezte el. Izzadtan és fáradtan tette le a szerszámot, szinte kimerült. A második, hihetetlen, de befejezte a munkát. Egyszerre kezdték a munkát és a fák is egyformák voltak. Az első favágó nem hitt a szemének.
-          Nem értem a dolgot – mondta. – Minden órában kiadós pihenőt tartottál és mégis előbbre vagy.
-          Igen, láttad, hogy minden órában megálltam pihenni. Amit viszont nem láttál, hogy a szünetet arra is felhasználtam, hogy megélezzem a fejszémet – mondta a másik favágó.  Bruno Ferrero nyomán
------------------------------------------------
II. Mózes 20:8-11
Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.
Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;
De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgálód, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belül van:
Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.  
 
-------------------------------------

János 3:16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
„A buddhizmus nem ismeri Isten szeretetét
Az otthon töltött szabadság után visszatérőben egy Indiába kiutazó misszionárius olyan hajón utazott, amely kikötött India előtt az egyik nagy szigeten. Az utasok körutazáson vettek részt, és sokat akartak látni Kelet-Ázsia világából. Ennek során a hajón tartózkodó társaság többek között egy ismert és híres buddhista kolostort is felkeresett.
Mivel a misszionárius buddhisták között végezte szolgálatát, ő is csatlakozott hozzájuk, és látott valamit, ami eddig még sosem tűnt fel neki, pedig már régóta hirdette az evangéliumot Indiában. A hatalmas Buddha-alak, amely a templom közepén trónolt, szétlapított és összetört embereken ült. Iszonyatos látvány volt, ahogy ez a kolosszus szó szerint szétnyomta maga alatt emberi testek ezreit. Hogy mi ennek a Buddha ábrázolásnak a jelentése, a vezető szerzetes azt válaszolta: „Ezek a bűnösök, akiket Buddha megvet, és ezért széttapossa őket!”
Ez teljesen jellemző a világvallásokra nézve. A világ egyetlen más vallásában sem létezik a szeretet Istene. A legelterjedtebb vallásokban, mint az iszlám, a buddhizmus, és a többi, sem ismernek olyan istent, aki szereti az embereket. Ellenkezőleg! Minden isten- és bálványelképzelésben csak haragvó és kegyetlen isten található, aki megbünteti az embereket, és akit sok és nagy áldozattal kell kiengesztelni… A Biblia a világ üdvösségének egyetlen forrásaként a szeretet Istenét ismeri.”   Joachim Langhammer: Példázatok, igaz történetek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése