2014. július 29., kedd



C. H. Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza.
A HATALMAS MÁGNES
"Én pedig, ha felemeltetem a földről, mindeneket magamhoz vonzok."
Ján. 12,32.

Istennek munkásai, gyertek bátorodjatok fel ! Attól féltek, hogy igehirdetésetek nem vonzza az embereket? Próbáljátok meg a megfeszített, feltámadott és mennybe ment Megváltót hirdetni. Ez a legnagyobb "vonzerő", amely valaha is nyilvánvaló lett az emberek között. Mert mi egyéb vont téged is
oda Krisztushoz, ha nem Krisztus maga? Ha valami más késztetett arra, hogy "hívő" legyél, hamarosan el fogod hagyni a "hitedet". De ha Krisztus lénye ragadott meg, akkor Ő meg is tart az élő hitben mindvégig. Miért kételkedel tehát abban, hogy Krisztus ereje másokat is magához tud vonzani? Indulj Krisztus Jézus nevében azokhoz, akik idáig megmakacsolták magukat, és majd meglátod, hogy az Úr Krisztus őket is magához fogja vonzani.
Az Ő hívásának egyetlen ember sem tud ellenállni. Legyen fiatal vagy öreg, gazdag vagy szegény, tanulatlan vagy tudós, kiállhatatlasn vagy szeretetreméltó -- egyszer minden ember megérzi vonzóerejét.
Krisztus maga a nagy mágnes. Ne keressünk másikat. A zene nem vonz Krisztushoz, sem az ékesszólás, sem a szép szertartás vagy ügyes hírverés. Önmagában mindez nem elég. Krisztus kell, hogy az embereket Önmagához vonzza, és Ő ezt meg is tudja tenni. Ne próbálkozz tehát semmiféle modern emberi ügyeskedéssel, hanem, -- mint Isten munkásaihoz illik -- az Ő módján dolgozzál. Krisztushoz hívd az embereket úgy, hogy magad is Krisztusban vagy, és meglátod: Ő rajtad keresztül hívja majd az embereket önmagához.
--------------------------------------------------------------
C. H. Spurgeon: Isten ígéreteinek tárháza.
AZ ÚR LÉNYÉNEK VISSZATÜKRÖZŐDÉSE
"Én pedig meglátom orcádat, mint igaz ember, öröm tölt el, ha meglátlak,
amikor fölébredek."
Zsolt. 17,15.

A világ fiait a földi javak gazdagítják és boldogítják, ezeket hagyják örökségül gyermekeiknek. is. A hívőknek azonban másféle kincseik vannak. Mi nem e világ gazdagsága után törekszünk, hanem magasabbra és távolabbra nézünk.
A mi gazdagságunk kettős gazdagság. Itt örvendezhetünk Isten jelenlétének, odaát pedig hasonlóak leszünk majd Őhozzá. Itt mint igazak nézhetünk Istenre, mert Krisztus Jézusban megigazultunk. Milyen nagy öröm a kiengesztelődött Úrra tekinteni ! Isten dicsősége, ahogyan a Krisztus arcán tükröződik, valóságos földi mennyországot varázsol körénk, és ebben van az eljövendő mennyországunk ígéretei is.
De nem elég nézni, át is kell formálódnunk annak a képére, akire tekintünk. Ha reggel felébredünk, eszméljünk rá, hogy Urunk szépségeit kell visszatükröznünk. Ha hittel tekintünk Istenre, annak átalakító hatása lesz önmagunkra nézve is. Jézus Krisztus ábrázata mélyen belevésődik a szívünkbe, és az Ő lénye átformálja szívünket. Ez a legnagyobb öröm: meglátni Istent és Hozzá hasonlóvá válni. Mi többet kaphatnék még? Dávid vallástétele a Szent Szellem által itt ígéretté válik számunkra. Hiszek benne, és várom beteljesülését.
Uram, teljesítsd be rajtam is ! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése