2014. július 25., péntek




A MI VEZETŐNK.
"De amikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezet titeket a teljes valóságra..."
Ján. 16,13.


A valóság olyan, mint egy mélységes barlang, amelybe be szeretnénk hatolni, de amelyet egyedül nem tudunk végigjárni. A bejárati rész még teljesen világos, de ha beljebb akarunk hatolni és járatait fürkészni, vezetőre van szükségünk, különben eltévedünk. A Szent Szellem aki az igazságot tökéletesen ismeri, minden hívőt el akar vezetni a teljes valóságra. Ő a szerint vezet minket, ahogyan megtudunk birkózni a valósággal, egyik barlangüregből a másikba, hogy egyre jobban megismerjük. Isten mélységeit és feltáruljanak előttünk Isten titkai.
Drága ígéret ez az alázatosan tudakozódó léleknek, mert mi nagyon szeretnénk megismerni a valóságot, és annak a mélyére hatolni, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen könnyen eltévedhetünk benne, és érezzük a vezető szükségességét. Ezért örvendezünk, hogy a Szent Szellem eljött közénk és velünk marad. A vezetőnk akar lenni, és mi hálásan elfogadjuk vezetését. Meg akarjuk ismerni a teljes valóságot, hogy ne legyünk egyoldalúak, és el ne veszítsük egyensúlyunkat. Nem szeretnénk tudatlanok maradni a kijelentés egy részletében sem, hogy el ne mulasszunk áldásokat és ne legyünk valamely bűn áldozatává. Isten szelleme azért jött, hogy elvezessen minket a teljes valóságra: hallgassunk engedelmesen szavára és kövessük vezetését
---------------------------------------------------





HARMATTÁ LENNI, ZÁPORRÁ
"Olyan lesz Jákob maradéka a többi nép között, mint az Úrtól, jövő harmat,
mint a fűre hulló zápor, mert nem emberben reménykedik, nem emberekben bízik."
Mikeás 5,6.

Ha ez az ígéret érvényes Izraelre, mennyivel inkább érvényes (a szellemi népre) Isten hívő népére. A hivatásukat hűséggel betöltő hívők valóban kimondhatatlan áldást jelentenek mindazok számára, akik között élnek.
Olyanok, mint a harmat: csendes, nem tolakodó lényükkel felüdítik a körülöttük élőket. Szinte észrevétlenül, de hasznosan szolgálják azok életét, növekedését és örömét, akikkel együtt élnek. Mint friss, égből jövő harmatcseppek ragyognak, mint a gyémánt a napon. Szeretettel telve gondozzák a szegényeket és megvetetteket, míg minden egyes "fűszál" megkapja a maga "harmatcseppjét. Személy szerint nem is jelentős emberek, de az Úrban egyesülve elég erősek ahhoz, hogy Isten szeretete áradhasson rajtuk keresztül. A legtágasabb mezőt is felfrissítik ezek az apró harmatcseppek. Uram, tégy minket is olyanná, mint a harmat.
Isten népe hasonló tud lenni a záporhoz is, amely Isten parancsára hull, és nem az emberek kénye-kedve szerint. Isten népe Istenért munkálkodik, akár akarják ezt az emberek, akár nem. Munkálkodásukhoz épp úgy nem kérnek engedélyt az emberektől, mint a zápor sem ahhoz, hogy zuhoghasson. Urunk, tégy minket bátrakká és szabadokká a szolgálatban, bárhová vezérel akaratod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése