2013. augusztus 30., péntek



Mi a baj a Szentháromság tanával?
Ez azt tanítja, hogy Krisztus egy másik Isten, mint az Atya, vele egyenlő erőben és hatalomban, és hogy Ő nem volt igazából Isten született Fia. Ha mi nem hisszük, hogy Jézus tényleg Isten Fia volt, akkor hogyan tudjuk megbecsülni azt, amilyen nagyon Isten szeretett minket, és odaadta Krisztust, hogy meghaljon értünk?
"Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa." (I. Jn 4:9)

Meg tud halni Isten, az Atya?
Nem. Ez lehetetlen. Semmilyen körülmények között sem tud meghalni. Biztos, hogy Ő nem lehet halandó lény.
"Kié egyedül a halhatatlanság, a ki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; a kit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: a kinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen." (I. Tim. 6:16)

Jézus Krisztus, Isten Fia meg tud halni?
Krisztus halandóvá válhatott, így Ő meg tudott halni. Emberré lett, és valóban meghalt, hogy megmentsen minket bűneinkből. Ez nem volt tettetés. Valóság volt.
"Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelje a halált." (Zsid. 2:9)
Isten nem tud meghalni, és ha Jézus volt Isten, De a Biblia világosan mondja, hogy Jézus "mindenkiért megízlelte a halált".

Van Istennek Lelke?
Igen. Isten lelke az Ő jelleme vagy értelme, ami jelen van mindenütt. Isten testi jelenléte a mennyben ül, a trónon, de az Ő értelme vagy lelke mindenütt jelen van.
"...vajon nem töltöm-e én be a mennyet és a földet? azt mondja az Úr." (Jer. 23:24)
"Hová menjek a te lelked elől és a te orcád elől hova fussak?" (Zsolt. 139:7)
"Mert nem ti vagytok, a kik szóltok, hanem a ti Atyátoknak Lelke az, a ki szól ti bennetek." (Mt 10:20)

----------------------------------------------

1H--- Mit kell tudnunk, ha el szeretnénk nyerni az örök életet?
"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust." (Jn 17:3)
 
 Amikor valakit igazán szeretsz, azt azzal is kifejezed, amit teszel érte. A szeretet több vonzalomnál vagy egy fellángolásnál. Több, mint érzelgősség, bár oly sok dal szól manapság erről. Ha innen indulnánk ki, a szeretetnek annyi lenne, amikor megszűnik az érzelem. De nem így van, egyáltalán nem. Hiszen a szeretet viselkedésben és tettekben nyilvánul meg.
A Bibliában Isten újra meg újra azt a parancsot adja, hogy szeressük egymást. Egy érzelemnek azonban nem lehet parancsolni. Ha most azt mondanám neked, "Légy szomorú!", nem lennél egy csapásra tényleg szomorú. Meg tudnád játszani, akár a színészek, de az érzelmeid nem úgy vannak programozva, hogy parancsra működjenek.
Ha a szeretet csak egy érzés lenne, Isten nem parancsolhatná meg nekünk. Azonban a szeretet olyasmi, amit teszel. Kiválthat érzelmet, mégis tett.
A Bibliában olvassuk, "ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan" (1 János 3:18). Jól eljátszhatjuk: "Szeretem az embereket". De tényleg, valóban szeretem őket?                     A szeretetünk abból derül ki, ahogyan viselkedünk velük.
Az ünnepek alatt hogyan fogod megmutatni másoknak, hogy szereted őket? Ne általánosságban gondolkodj. Vedd sorra a családod minden tagját és gondold végig: Hogyan nyilváníthatom ki a szeretetemet .......??....... felé?

 Azt mondja az Úr!

„Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem" (Ézsaiás 43.25).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése