2013. június 29., szombat



----------------------------------------------------------

János 13,20"Aki befogadja azt, akit küldök, engem fogad be, s aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött."

János 13,16-17"Nem nagyobb a szolga uránál, sem a küldött annál, aki küldte. Ha ezt megértitek, s tetteitekben ehhez igazodtok, boldogok lesztek."

János 12,49-50"Mert nem magamtól beszéltem, hanem aki küldött, az Atya hagyta meg, mit mondjak és mit hirdessek. S tudom, hogy parancsa örök élet."

János 12,46"Világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz bennem, ne maradjon sötétségben."

János 9,39"Azért jöttem a világba, hogy ítéletet tartsak, hogy akik nem látnak, azok lássanak, és akik látnak, azok vakok legyenek."

-----------------------------------------------------

Istentisztelet MEGSZENTELT ÉLETVITEL.
Máté-5:37--Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; ami pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon.
Át kell gondolnunk, milyen hatásoknak tesszük ki magunkat és gyermekeinket. Lehetetlen pornó-, vérengző horror-, vad akció-, sőt rossz szellemiségű gyermekfilmeket nézni, bulvár- és szexlapokat, az igazságtól és valóságtól elrugaszkodott kalandregényeket olvasni anélkül, hogy lelkünkben ne fizetnénk érte súlyos árat. Az istentelen és erkölcstelen értékrendszer beleivódik szívünkbe, gondolatainkba. Ne alacsonyodjunk le a világ színvonalára. Amit a mai “liberális-humanista” társadalom eltűr, az elképesztő. A durvaság és igénytelenség, a bűnök mélysége és elfogadottsága lezülleszti a társadalmat. A Krisztusiak tiszta életvitelre hívattak el, amely nem alku tárgya!!! A 2.Kor.7:1 ezt mondja: “Szeretteim! Minthogy ilyen ígéreteink vannak, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, Istenfélelemben véghez vivén a mi megszentelődésünket”. Ha valaki vétkezik, vonjuk felelősségre a közösség és az egyén érdekében! Krisztus Teste nem tűrheti el a bűnt a tagjai sorában. Nem végezhetjük Isten munkáját felemás életvitellel. (Hol állunk mi az élő Istennel való személyes közösség és a személyes szentség tekintetében?) 
5.
TEKINTÉLYI REND ÉS ENGEDELMESSÉG
Az Egyház feje Jézus Krisztus (Ef.1:22; 4:15), aki földi uralmát elöljárókon, vezetőkön keresztül gyakorolja (1.Thes.5:13-14; Zsid.13:7; 17). A Zsidók 13-ban az elöljárók iránti engedelmességre szólít fel, mert ők vigyáznak lelkünkre. Példás életük követésére szólít fel. Az 1.Thes.5:12-13 ezt mondja: “Kérünk továbbá titeket atyámfiai, hogy becsüljétek azokat, akik fáradoznak közöttetek, és elöljáróitok az Úrban, és intenek titeket. Az ő munkájukért viseltessetek irántuk megkülönböztetett szeretettel.” A Krisztusi gyülekezeteknek megkülönböztetett figyelmet kell szentelniük vezetők képzésére és a nekik való engedelmességre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése