2012. december 30., vasárnap



Zsoltárok 31:16-25.

16-19. vsz: Kezedben van sorsom. Teljesen Istenre hagyatkozik a zsoltáros, mintha a szabadításban lett volna már tapasztalata. Ellenségei Isten ellenségei, a zsoltáros pusztulása Isten dicsőségének a csökkenését jelentené, ha  kegyes romlásában, pusztulásában gyönyörködhetne is valaki.

20-23. vsz: Isten szeretete végtelen. Himnikus hangon hirdeti a zsoltáros Isten kimeríthetetlen jóságát, melyet az őt félőkön újból és újból megbizonyít.

24-25. vsz: Szeressétek Jahvét. Erre hívja fel a szövetséges népet az író. Bizonyságtétele: őket megőrzi, a kevélyeknek megfizet.

Napi gondolat:
„Én ugyan azt gondoltam ijedtemben: Elvettettem szemeid elől” (Zsoltárok 31:23)

A zsoltáros az ellenségeinek üldözése közepette halálfélelemben keresi a szabadulást. Nem látja a kiutat. Egyszer csak azt veszi észre, hogy ebben a helyzetében Isten meghallgatta. Szabadulást ad neki, ami egyben küldetésévé válik: Isten népe között hirdetni az Úr szeretetét, a benne való megerősödést és megbátorodást.
Adja a mi Urunk, hogy mi is lássuk meg: Jézus Krisztus  szabadító kegyelme velünk van újból és újból, hogy küldetésünket tudjuk teljesíteni. Hirdessük: szerethetjük a mélységek közepette is, megerősödhetünk és megbátorodhatunk segítségével. Ámen.

Imádság:
Minden erőnek forrása, Úr Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy lelkünk elgyengülésében Te mellettünk vagy és küldetést adsz nekünk!
Kérünk, add a Te szeretetedet, hogy mi is tudjunk szeretni Téged, embertársainkat. Benned megerősödve, megbátorodva tudjuk küldetésünket teljesíteni. Ámen.
-------------------------------------------------------------------------

Szülei elváltak, anyjával élt, apjához költöztetik. Új felesége, mostohaszülő, nem szeret senkit igazán. Bátyja, a változás miatti dühét, húgán tölti ki, molesztálta, megverte, fenyegeti, félt tőle, pilóta apa, ritkán van otthon.
Szereti őket, mesét olvas, programokat szervez. De ők is elválnak. Kálvária kezdődik, előröl. Újra az anyjánál, újra férjnél, új család, kívülállónak érzi magát, kimaradozik, belekeveredik egy rossz társaságba.  Cigaretta, kábítószer, egyre keményebb szerek, a barátok, rossz szokásaikat erősítik.
Fájdalmak az életében, az alkohollal is próbálkozik, megfeledkezni róluk, drogkereskedelembe bonyolódik, összeköltöznek, ivott, beszámíthatatlan lett, depressziós rohamok vannak, el akarja hagyni. De nincs hová mennie., Összeházasodnak, terhes, a fiú egy gyülekezetbe kezd járni, nagyon megérintette,változni kell. Meg akar keresztelkedni, az italtól nem tud megszabadulni, Felismeri ,hogy segítséget  kell kérnie. Így lesz más ember..

Igevers:

Boldog, a ki nem kárhoztatja magát abban, a mit helyesel. Róma 14, 22b - Károly ford.
Ne emlékezzetek a régiekről és az előbbiekről, ne gondolkodjatok! Ézsaiás 43, 18 -
És az - az ígéret, a melyet ő ígért nékünk: az örök élet.  I. János 2, 25 - Károly ford.
Hanem ragaszkodjatok az Úrhoz, a ti Istenetekhez, a miképpen e mai napig cselekedtetek!
Józsué 23, 8 - Károly ford.
Ne a frizurátokkal, arany ékszerekkel, vagy drága ruhákkal akarjatok külsőleg szépnek látszani.  I. Péter 3, 3 - Egyszerű ford.
Mert az- az Isten akarata, hogy jó cselekvéssel némítsuk el az esztelen emberek tudatlanságát, mint szabad emberek, akik azonban a szabadságot nem a gonoszság takarójául használják, hanem úgy, mint akik Isten rabszolgái. I. Péter 2, 15-16 - Csia ford.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Egyirányú utcában, szemben a forgalommal


8 évesen kezdődtek problémái, édesanyja hegedűművész karrierjét derékba töri a sklerózis multiplex betegség.  Ágyhoz-kötött lesz, dühös lett Istenre, nem volt képes megbirkózni vele, Drogokhoz menekül, heavy metal együttesekben, apjával egyre rosszabb viszony, elköltözik otthonról, a rossz kapcsolatok teljesen tönkreteszik, orosz rulett, mostohaanyja az evangéliumra tanítja.  
Szeretném, ha személyes közösségbe kerülnél Jézussal, nem hallgat rá, még mindig Istent hibáztatja. Öngyilkos autókázás, a fájdalom, az elvetettség, a harag elviselhetetlen volt.
Végül mégis Istenhez fordul, érzem, hogy minden rendbe lesz, démonikus álmok, keresztyén rehabilitációs központban.
Isten megérintett, befogadtam Jézus Krisztust, másnap az istentiszteleten előrementem megtérni, Őt akartam követni, kigyógyított ... Igevers:
Boldog, akit kiválasztasz, és közeledbe engedsz, hogy udvaraidban lakozzék. Hadd teljünk be házad javaival, templomod szentségével!  Zsoltárok 65, 5 - Új ford.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése