2012. december 31., hétfő



A maradandó város……

„Mert nincs itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük…”
Zsid. 13 : 14.v.
Amit a keresztyének a Krisztusért adtak,mulandó kincs volt,nem „maradandó város „. A régi Jeruzsálem sem volt az,mert ott sem lehetett örök otthon. Az eljövendő város a maradandó. ezért efelé kell igyekezni a mai Isten népének!
A maradandó várost kell választani.
Ebben a földi életünkben vannak otthonaink, van városunk,
Nagyon balgák lennénk, ha életünket úgy irányítanánk, mintha mindörökké itt maradnánk. Szívünket ne csaljuk meg a világi dolgokkal! A maradandó város az a város ,melyben állandóság van ! Ez a város még azonban nem a miénk, de egyszer a miénk lesz ! A hit,remény és szeretet 
Megmaradnak ás általuk figyelmünket a maradandó városra kell irányítanunk.
Az apostol azt mondja, hogy a jövendőt keressük .
Mit jelent ez nekünk ?? jelent egyáltalán valami ma élő keresztyéneknek ?? Azt ,hogy nem a láthatókra nézünk,
hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók csak ideig valók,
a láthatatlanok pedig örökkévalók !
A jövendő keresése határozza meg az életünket, irányát és munkáját  itt a földön.
Az apostoli tanítás így hangzik: Munkálkodjunk ne az eledelért, mely elvász, hanem az eledelért ,amely megmarad. Mert egy a szükséges dolog, mely el nem vétetik tőlünk !!

---------------------------------------------------------

Tegnap….
„Követni fog Izrael Istene!” (És.52: 12.v.
A tegnapból nyert biztonság, „ Isten vissza hozza ami elmúlt „( Préd.3:15.v ) Az év végén buzgón kutatjuk,mit tartogat Isten jövőben. És mégis könnyen felébred bennünk a félelem,  ha a tegnapra gondolunk . Mai örvendezésünket Isten kegyelmében könnyen tompítja a múlt bűnei és a vétségek emléke. De Isten a múltnak is Istene, azért engedi meg a tegnapra való emlékezést, hogy a jövőre nézve azok segítségével előbbre vigyen minket, nehogy a jelenben felületes biztonságérzetbe ringassuk magunkat.
Biztonság a holnapra. „ Mert előttetek megy az ÚR „ !
És.52: 12.v/ Ez a drága kijelentés mutatja, hogy Isten akkor is őriz minket, amikor mi elmulasztunk magunkra vigyázni. Ő őrködik, hogy nehogy megint  kudarcot valljunk. Ami bizonyára bekövetkeznék, ha nem  Ő lenne  a mi „ hátvédünk „ . Isten keze vissza nyúl a múltba, és lelkiismeretünket figyelmezteti a  vissza emlékezések által.
A ma biztonsága . „ Mert  ne sietséggel jertek ki!
 És.52:12.v    Amint most a következő évre,” kivonulunk „
Ne a túláradó öröm  „ sietségével „ , de ne is felületes gondatlansággal tegyük, hanem kitartó erővel , hiszen tudjuk, hogy Izrael Isten előttünk megy !
A tegnap már helyrehozhatatlan, bűnökkel vádol,sok alkalmat elmulasztottunk,amelyek soha vissza nem térnek, de Isten ezt a megsemmisítő megszégyenülésünket a jövőre nézve alkotó meggondoltsággá formálja át.
Hagyd pihenni  a múltat --- de a Krisztus szívén pihenni !
A helyrehozhatatlan múltat hagyd ott a Ő kezében és lépj ki –Ővele--- a kikerülhetetlen jövőbe !!
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése