2012. augusztus 31., péntek




Zsoltárok XXII. 23-32.

23-25. vsz: Istent dicsérni a gyülekezetben. Az Isten szabadítása a gyülekezetben válik értékké. Áldani nemzedékről nemzedékre Isten dicső nagyságát.

26-29. vsz: Jahvéé a királyi hatalom. A zsoltáros a szenvedések között tett ígéretét teljesíti. Lakomára hívja az Isten szövetségében élőket és bizonyságot tesz közöttük, hogy mindenki hajoljon le az Úr előtt a földön. Még a pogányok is (akik most őt támadják).

30-32. vsz: Őt szolgálják a leszármazottak. A bizonyságtétel célja, hogy az ember nemzedékről nemzedékre az Urat dicsérje.

Napi gondolat:
„Felőled lesz dicséretem a nagy gyülekezetben” (Zsoltárok 22:26)
       
A zsoltáros szenvedésével is, az ellenség szorításával is nem akar másról tudni, csak arról, hogy az Urat a gyülekezetben dicsérje, áldja nemzedékről nemzedékre. Ámen.

Imádság:

Hitünket próbatételeiddel megerősítő Úr Jézus Krisztus!
Add a Te erődet, hogy támadások, fájdalmak közepette tudjuk a nehézségeket is úgy használni, hogy Téged dicsőítsünk és magasztaljunk nemzedékről nemzedékre a gyülekezetben. Ámen.
-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,,-,-,-,-
Zsoltárok XXIII.
A jó pásztor

Jahve az én pásztorom. Keleten a pásztort megbecsülték, vendégszeretetéről híres volt.

1-4 vsz: Vessző és bot megvigasztal. A pásztor kifejezője volt annak, hogy szövetségben él, nem szűkölködik. Étele, itala, egészsége biztosított. Ez nem a pásztor érdeme, hanem „az Ő nevéért” van. Biztonságban is élhetett a jó pásztortól a nyáj.
Vezette és őrizte a nyájat a pásztor. A pásztorbotot és a buzogányszerű fütyköst (fegyvernek számított) a vadállatok és rablók ellen használták. Ezek az eszközök a nyájat is megnyugtatták.

5-6. vsz: Csak jóság és szeretet követnek. Jahve, mint pásztor, a menekülőt gazdagon vendégül látja a templomában, ahol a hálaáldozatok maradékából bőségesen ellátták a menedéket keresőket.
Jahve szabadító jósága és szeretete követi a zsoltárost. Áldásként nyeri a hosszú életet és hálásan kapcsolódik a gyülekezethez.

Napi gondolat:
„Asztalt terít nékem az én ellenségeim előtt” (Zsoltárok 23:5)

A zsoltáros Isten gazdag áldását éli meg. Szükségében az Úrhoz, az Ő templomába menekül, ahol sokkal többet kap, mint remélt.
Isten gondviselése úgy vesz körbe bennünket, hogy a szükséges dolgainknál sokkal többet ad. Mi is tudjunk Hozzá fordulni, legyen a mi pásztorunk. Meglátjuk, hogy ő adja a biztonságunkat és a teljes gondviselést életünkben. Ámen.

Imádság:
Gondviselő jó Atyánk! Köszönjük, hogy a Te nyájadhoz tartozhatunk, ahol a Te gondviselésed vesz körül. Vezetsz az élet göröngyös útján, megvédesz minden ellenségtől és jóltartod gyermekedet. Életünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése