2012. február 29., szerda

ígei bozonyság


Törődni azt jelenti: tenni valamit  -
Jeremiás siralmai 1,12 mondta:
Mindnyájan, akik erre jártok, nézzetek ide, és lássátok: van-e oly fájdalom, mint az én fájdalmam?
Nem olyan régen egy kislányt találtak holtan az egyik nagyváros lakótelepén. Elmebeteg édesanyja halálra éheztette őt. Azt mondta, hogy olyan hangokat hallott, amelyek azt mondták neki, hogy gyermeke "gonosz".
Mikor a rendőrség megkérdezte a szomszédokat, hogy észleltek-e valami szokatlant, azt mondták, hogy az utóbbi időben nem látták a gyermeket az iskolabuszon, a játszótérre se jött le, sőt még a vasárnapi iskolából is hiányzott. A szomszédok napokon keresztül hallották a gyermek sírását, de inkább még jobban felhangosították a rádiót, hogy ne kelljen hallaniuk a keserves zokogást. Milyen hihetetlen: senki sem akarta megkockáztatni, hogy "belekeveredjen" a dologba! "Mindnyájan, akik erre jártok - lássátok-!" mondja Jeremiás. (Jer. Sir. 1:12)
Azok a "gyülekezeti tagok",/ a pap és a lévita / akik a Jerikó felé vezető úton elmentek a szerencsétlenül járt ember mellett rosszabbak voltak azoknál a rablóknál, akik véresre verték. Mert tőlük sokkal több lett volna elvárható! (Lk. 12:48)
Az utolsó ítéletkor nem a szerint leszel megjutalmazva, hogy hány diplomát szereztél, vagy hogy milyen hírneved volt. Figyeld csak: "Majd a bárányok azt fogják mondani: Mester, miről beszélsz? A király pedig így válaszol: Megmondom nektek az egyszerű igazságot: amikor megtettétek eggyel is ezeket (megmutattátok a szeretetet és törődést), akivel senki sem foglalkozott, és akire senki sem figyelt, az én voltam - azt velem tettétek meg!" (Máté 25:34-40 szabad fordítás)
Így van, kockázatos "belekeveredni valamibe", na és költséges is. De valahol az óvatosság és a közömbösség között ott kell lennie a szánalomnak! Mert végül is, hol fog találni a világ könyörületes embereket, ha nem azok között, akik "Krisztust követőknek" nevezik magukat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése