2012. január 31., kedd

ígei bozonyság

Vigyázz, hogy kitől kérsz tanácsot!             
Példabeszédek 12,15 mondta:
a bölcs pedig hallgat a tanácsra
Arthur Goldberg mondja: "Ha Kolumbusznak lett volna egy bizottsága, ami tanácsokkal látja el, akkor ő még mindig a kikötőben csücsülne."
Két fiú egyszer korcsolyázni ment. Az egyikük hirtelen elcsúszott és a jégre esett . Barátja, aki jóval kisebb volt nála, látta őt, amint betörik a jég, és barátja eltűnik a hideg vízben a jég alatt. Kétségbeesésében megpróbálta korcsolyájával és öklével áttörni a jeget, hogy elérje őt, de sajnos nem ment.
Hirtelen megpillantott egy hatalmas faágat a tó partján. Odarohant, odahúzta az ágat a lyukhoz, majd fogta, felemelte a feje fölé és nagy erővel lesújtva keresztülütötte a jeget. Sikerült olyan nagy lyukat vágnia, hogy barátja levegőhöz jutott. Majd megfogta és kihúzta barátját a vízből
Az emberek, akik hallottak az esetről, elámultak, hogy egy kisgyermek hogy volt képes ilyen nagy faágat felemelni, meg a barátját megmenteni. Számos magyarázatot találtak rá, a legjobbat mégis a kis hős adta, aki megmentette a barátját. Azt mondta: "Meg tudtam csinálni, mert senki sem volt a közelben, aki azt mondta volna, hogy nem tudom megcsinálni!"
                                        -,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,

Mikor tanácsot akarsz kérni, mindig olyan valakit kérdezz, aki
==>legalább annyira akarja, hogy eredményes legyél, mint te magad,
==>akivel egy hitben élsz,
==>akivel egy az értékrended,
==>és aki tiszteli a céljaidat.
Másképp jobb, ha egyedül magadra hallgatsz - mert akkor legalább senki sem lesz, aki azt hajtogatná neked, hogy mire nem vagy képes!



                            Felcsigázottnak lenni, vagy megváltozni?
Római levél 1,11 mondta                                    
 Mert szeretnélek látni benneteket, hogy megerősítésetekre valamilyen lelki ajándékot adjak nektek
Az 1Mózes 38-ban, Júda fia, Húr feleségül vett egy ifjú lányt, Támárt. De Húr meghalt, mielőtt gyermekük lett volna, a szokás pedig úgy kívánta meg, hogy testvére, Onán vegye el feleségül az özvegyet, hogy az asszonynak legyen utódja, és megmaradjon az elhunyt férje családjához való kötődése. A héber kultúrában az özvegy ilyen módon nyert méltóságot a nép előtt.
Amikor azonban az első éjszakán együtt voltak, Onán ahelyett, hogy magot adott volna az özvegynek, szándékosan kiengedte azt a földre és Isten ezért megölte őt. Miért? Mert a feleségével való együttlétnek az lett volna a célja, hogy magban részesítse őt, nem az, hogy meg nem valósuló reményeket szítson benne!
Te miért mész el a gyülekezetbe - azért hogy felcsigázzanak, vagy azért, hogy részesülj valamiben? Mit ér az, hogy az ének közben fel kell állnod, aztán az ima alatt le kell térdelned, miközben úgy mész haza minden alkalommal, hogy ugyan mozogtál, de nem változtál meg?
Egy ponton, a hallott Igének meggyőződéssé kell válnia a szívedben, és gyümölcsöt kell teremnie (János 15:16). Egy ponton telítetté kell, hogy válj az Istentől kapott üzenettel, és el kell kezdened továbbadni azt másoknak Másképpen az egész történet véget ér nálad. Az üzleti világ úgy utal erre, mint a "szükségszerű sorrendiség". Nem szabad meghalnunk anélkül, hogy ne részesítettünk volna másokat abban, amiben mi részesültünk!
Miután Mózes találkozott Istennel az égő csipkebokornál, visszament Egyiptomba, hogy népét kivezesse oda, ahol ő maga járt és élt. Ez az, amire te is el vagy hívva! Vannak helyek, ahová Isten azért fog elvinni, hogy visszamenve másokat is elvigyél oda. A mai Ige számodra az, hogy ha Isten részesített téged valamiben, akkor ne tartsd meg magadnak!
Teljes szívvel az Övé lenni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése