2012. január 25., szerda

bizonyság

Egy gyermek ajándéka örökké tarthat
--
Egyszer egy ember megbüntette a lányát, amiért az eltüntette a drága pénzen vásárolt arany csomagolópapírt. Amiről az apa nem tudott, az az volt, hogy a lány hosszú órákat azzal töltött, hogy az aranypapírból kivágjon egy darabot, amivel az apja számára készített ajándékot, egy dobozba csomagolta be, és a fa alá tette.
Amikor szenteste az apja meglátta az ajándékot, kibontotta, látta, hogy a doboz belül üres.
Azt mondta a lánynak: - Tudod kislányom, az úgy szokás, hogy ha valakinek ajándékot adunk, akkor nem szabad üres dobozt adni.
De apa - így a lány - hiszen ez a doboz nem üres, tele van csókokkal meg öleléssel, amiket én küldök neked karácsonyra.
Az apa könnyeivel küszködve ölelte át a lányt, bocsánatáért esedezve. A kislány átölelte apját és sírva bocsátott meg neki. Nem sokkal ezután a kislány meghalt egy balesetben. Az apa egész életen át az ágy alatt őrizte az arany dobozt.
Amikor rosszul érezte magát, mindig kinyitotta a dobozt és egy emlékezetes csókot vett ki belőle így emlékezve az ő gyermekére, aki azt odatette.
Mindannyiunknak van ilyen aranydobozunk, amely tele van csókokkal és öleléssel gyermekünktől, családunktól, barátainktól, Istentől. Tudod, a család és a barátok azok, akik felemelnek minket lábainkról, amikor a szárnyaink megsérültek, hogy emlékeztessenek minket arra, hogy kell repülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése