2011. június 29., szerda

bizonyság


Imádkozunk, de ...
- Mi ébredésért imádkozunk - mondta egy őszinte lelkületű istenfélő asszony - de talán nem várjuk gyermeki hittel.
Mások is imádkoznak, de vajon ki várja komolyan az ébredést? Aki kételkedik.... ne gondolja... hogy bármit is kaphat az Úrtól, viszont: nagy hatása van az igaz ember buzgó könyörgésének.
Fontos ma feltennünk a kérdést, hogy mi egyáltalán elkezdtünk-e már hittel imádkozni az ébredésért, vagy csak beszélünk ennek szükségességéről. És ha elkezdtük már az imádkozást, akkor igaz, őszinte hittel tesszük-e?
Te mire építesz?
Egy híres igehirdető egyszer az imádságról beszélt. Többek között ezeket mondta: - Ha a pénzben látjuk nehézségeink megoldását, a pénztől elvárható eredményekhez jutunk. Ha a szervezettségre alapozunk, megkapjuk azt, amit a szervezettség nyújthat. Ha a képzettségben bízunk, a képzettség is megadja, ami tőle elvárható. Ha az ékesszólásra építünk, az is megadja a tőle telhetőt. Nem akarom lekicsinyíteni ezeknek a tényezőknek a jelentőségét, mert mindegyik jó a maga nemében és a maga helyén, de ha az imára alapozunk, akkor azt kapjuk meg, amit Isten adhat!
Az, hogy az ébredés még mindig várat magára, nagyrészt annak köszönhető, hogy az emberek az odaszánt imaéletet kihagyva, más módszerekkel akarták elérni az ébredést. Sok mindent megtapasztaltunk már, de az ébredést csak akkor fogjuk átélni, ha az Isten szerinti úton közeledünk felé. Ez az út pedig az odaszánt, magunkat és másokat is meggazdagító imaélet.

-,-,-,-,,,-,-,-,,-,-,,-,,-,-,-,-,,,-,,-,,-,-
 A SZENT LÉLEK GYÜMÖLCSÖKET TEREM
Isten Igéje szerint „A Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.” Egy gyümölcsfa nem fáradozik azon, hogy teremjen. Csupán engedi, hogy tulajdonosa megmetssze, permetezze, táplálja... Ezen tevékenységek aztán Isten áldó napsugarával és esőjével vegyítve automatikusan terméshez juttatják. Hasonlóan, én magam képtelen vagyok a szeretet, öröm, békesség, béketűrés, stb. gyümölcsét megteremni. Nincs rá képességem. Csak azt tehetem, hogy folyamatosan odaszánt életet élve, engedem, hogy a Szent Lélek megmetsszen, permetezzen, és tápláljon... Mire, ő fogja automatikusan megteremni gyümölcsét bennem.
"Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz.
Érc légy mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib - darab.
(Ibsen)

"Ám, úgy kell lennie:
A végtelen felé halad az út,
Amely a végtelenből érkezik."
(Illyés Gyula)

" igaz ember hitét, meggyőződéseit
nagy katasztrófák sem képesek
sarkaiból kifordítani."
(Jókai Mór)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése