2011. április 17., vasárnap

bizonyság


Virágvasárnapi üzenete  :

Jézus Krisztus Jeruzsálemi útjának virágvasárnapi formája sok száz évvel korábban próféciai beteljesedése .   Az ünnepélyes menet, a pálmát lengető nép, a lelkesedés éles kontraszt ként hatott a szamár háton ülő, alázatosan vonuló „ király” alakjával szemben, de ép olyan volt, amint azt a próféta szavai hirdették.
…” Ímé jön néked a te királyod, igaz és szabadító, szegény és szamárháton ülő !” Zak. 9:9.v”
Azok az emberek akik a Megváltót csak mint királyt akarták elfogadni,  és várakozásuk--- a prófécia alapján--- ehhez a formához kötötték, most   a Jeruzsálembe  vezető úton bevonuló Jézus személyében megtalálhatták, a királyt,. A mindenki királyát
Az Ige szerint „ a Te királyod jő!” feléd, akiben felismered Megváltódat, Láttad Őt mikor a betegekhez hajolt, meggyógyította azokat, amikor könnyeket törölt és vigaszt nyújtott. Szíved megdobbant cselekedeteit látván, lelki közönyöd falai felolvadnak ,szeretetének sugaraitól .   Nézz oda a jeruzsálemi útszakasz  csodálatos  ünnepeltjére,  és lásd meg, ismerd fel Benne, hogy a te királyod jön ott, és tehozzád közeleg !
Állj meg egy pillanatra !  Figyelj fel, és lásd meg Benne szíved királyát ! Most nem hívogat ajkán nem hangzik tanítói beszéd, áldó kezei pihennek, és mégis valami csodálatos nagy esemény történik ott : a te királyod jön hozzád !
 .kiálts hát felé te is hitből ,szívből fakadó hozsannát !
Fogadd ujjongva  feléd közelgését !
Terítsd lábai elé életed köntösét, és hódolj Néki új életet ígérő  pálmalengetéssel.
Királyod alázatosan jön feléd,fényes kíséret helyett szerény „övéi „ vesznek körül.
De te tudod, hogy királyi pompáról érted mondott le, és a meny dicsőségét miattad cse3rélte fel a fájdalmak útjával.
Ne gátoljon tehát semmi abban, hogy viszonozzad szeretetét, és hódolattal ajánljad fel lelked minden kincsét alázatosan közeledő királyodnak
„ Örülj nagyon , mert a te királyod jön feléd !”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése