2011. február 19., szombat

bizonyság

                                               "Drága Mennyei Atyám"
Máté 6,9 mondta:
Mi Atyánk, aki vagy a mennyekben
Mikor azt mondod: "Mi Atyánk", akkor tudatosul benned az, hogy az Ő családjához tartozol. Ez pedig feljogosít téged minden kiváltságra, ami ezzel jár. Felfedezted már ezeket?
Első szavaink között tanuljuk meg ezt a szót: "Apa". Miért? Mert édesapád ismerete segít megértetni azt, hogy ki vagy és hova tartozol. Szükséged van arra, hogy tudd, ki az édesapád és azt, hogy hogyan érez irántad.
Ha édesapád goromba volt, vagy nagyon ritkán találkoztál vele, mert rendszeresen nem volt otthon, akkor lehet, hogy időbe telik mire elhiszed " és úgy is élsz " hogy Isten a te mennyei Atyád; hogy szeret téged, hogy hozzá akármikor jöhetsz, akár nappal, akár éjjel: Ő ott lesz veled.
Az imádság az az egyszerű mód, ahogyan beszélhetsz Atyáddal. Miért nem töltünk akkor ezzel több időt? Egyrészt talán azért, mert amíg szeretete vonz minket, addig szentsége félelmet kelt bennünk. Mikor Ézsaiás meglátta az Urat a templomban, így kiáltott
"Jaj nekem!" (Ézsaiás 6:5)
Atyád jelenléte arra kényszerít, hogy olyanná legyél, amilyennek lenned kell (ahogy ez hasonlóképpen van a családodban is) Ezért mondja Dávid: "Amilyen irgalmas az apa fiaihoz hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk."
Mindannyian vágyunk arra, hogy megértsenek minket. Kimerítő olyan emberek között lenni, akik minden mozdulatodat figyelik, és állandóan azzal zaklatnak, hogy mit változtass meg magadban. De Atyád nem ilyen. Nem kell megjátszanod magad előtte. Ő mindent tud, ami benned van, akár beszédedben, akár csendes szándékaidban. Néha tehát a legtöbb, amit tehetsz, az az, hogy odabújsz védőszárnya alá, szemébe nézel és így szólsz: "Drága Mennyei Atyám..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése