2011. február 18., péntek

bizonyság

A hármas stratégia
Példabeszédek 24,3-4 mondta
Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel
Ha jó döntéseket akarsz hozni az életedben, akkor használd a következő hármas stratégiát: Kérdezz! Válaszolj! Tedd meg! Tudni azt, hogy mi a jó kérdés, csupán fél siker! Csak azok a kérdések ostobák, amiket nem kérdezel meg, büszkeség vagy tudatlanság miatt! Sose félj kérdezni! Jézus azt mondta
Máté 7,8 Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik, nektek Néha a jó kérdés keresése közben megzavarhatnak mások értéktelen, félrevezető információi, és ki kell válogatnod közülük azt, hogy mi igaz belőlük rád, hogy aztán jó döntésre juthass. De ha nem állsz meg, hanem haladsz előre a keresésben, egyre tisztább kép fog kirajzolódni előtted olyan, ami éppen összevág elhívásoddal és az Istentől kapott célokkal.
Ne legyél túlbuzgó. Ne engedd, hogy döntéseid a pillanatnyi látásodon alapuljanak; inkább azon a nagy képen, ami majd kitisztul, ha kész vagy kitartóan keresni.
De amikor megkérdeztél és megválaszoltál minden kérdést, amit csak tudtál, akkor cselekedned kell! Nem engedheted meg, hogy a félelem az árnyékban maradásra kényszerítsen, arra várva, hogy majd jön egy fényszóró a mennyből, és bebiztosít téged. Mikor itt a cselekvés ideje, cselekedj!
A hit olyan, mint rálépni egy papír zsebkendőre, azzal a hittel, hogy amikor rálépek, Isten biztos sziklát tesz a lábam alá. Hallgasd csak
Ézsaiás 48,17: Én vagyok, az Úr arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kel Lépj ma hittel és kövesd Őt!
--

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése