2011. február 8., kedd

bizonyság

Mit tenne ma Jézus?
Nagy köd van, nem látunk.! Az élet csak nem minden területén, még mindég jobban és jobban ködösítenek, még jobban fátyolozzák az Isten arculatát, s terveit.                                                                                                                                                                                                                 Kereszténység? Máz lett, mázzá gyúrta a politika, — a pogány világrendnek, a rangnak és a pénznek a csomagolópapírosa, elnéző, türelmes passzivitás, az isteni jogokkal való visszaélések fedezeti bástyája, kiszorított névleges, hatalom, defenzívába került offenzíva, a világ száműzöttje. S az Úr szomorú haraggal nézi a szent műve mögött folytatott világkereskedelmet, száműzött Anyaszentegyházát.                                                                    
Merre hát, kihez? Utat keres a világ s gyertya, mécs-, lámpavilágítások mellett / nélkülözve az igazi VILÁGOSSÁGOT /keresi az emberi tudákosságoktól bebozótosodott földön a napfényben ragyogó örök vezért, Jézus Krisztus helyett, — maguk pártok- és osztályérdekeinek szolgálatára alkalmas bálványok, aki után aztán önérdekből igazodhassanak az emberek. Keresik és igazság helyett joggal, szeretet helyett tisztelettel igyekeznek pótolni és gyógyítani a társadalom mély sebeit s a nélkül mennek tova Jézus mellett, hogy csak meg is nézték, hogy csak meg is kérdezték volna: ki vagy, mit akarsz?…
Pedig amíg nem teszik fel ezt a kérdést, amíg nem keresik meg ennek a feleletét Isten kijelentései között, addig hiába minden gazdasági, technikai, politikai tudomány, mert semmiféle fehér, vörös, vágy fekete átfestésekkel nem lehet szemfényveszteni tovább az öntudatosuló s az igazságtalanságok ökölcsapásaitól, Trianonoktól sújtott emberiséget, a világ népeit.
Jézus kell, mert a mai kor betegségét nem a test, hanem a lélek, — a mai nyomort nem a szükség, hanem a bőség szüli, mert ma van, ismétlem: minden van, élelem, ruha, pénz, lakás, csak épp szív, keresztyén lélek nincs s ezért áll félrebillenten a mérleg — kinek fent… kinek lent…
A mai nyomort nem az szülte, hogy nem termett, hanem hogy csak egyesek arathatnak, csak egyesek takarhatnak, egyesek élhetnek, a — „győzők”… S ezért mondom, hogy nem a test, hanem a lélek beteg, beleesett az önzés tébolyába és őrjöngésében egyre többet, sokat, mindent akar… Mindent és mindenáron! — a más vérén is, ha — lehet…/ az Édenkerti, Sátáni súgáshoz igazodni, minden áron::”olyanok lesztek, mint az isten” /                                                                                                                    
 Egyiknek minden, ami jó, másiknak minden, ami rossz. Egyiknek felesleges is, másiknak szükséges se… Egyiknek kalács is, másiknak kenyér se… Egyiknek minden, másiknak semmi.
S ezt a világszerte uralkodó igazságtalanságot kell kivetkeztetni az emberiségnek, mert így megfertőzi és elhiteti — mint az Úr mondta — még az igazakat..
Mit tenne hát Jézus?
Negatíve megtisztítaná a „templomot”, kiverné a kufárokat, eltörölné mindazt, ami az embert elválasztja az embertől, ami a lelkek testvéri kapcsolódásának, a szeretetnek útjában áll, a rangnak és a pénznek az uralmát.                                                                                                                                                                                                                      Positive pedig megadná — az erkölcsiség megalapozásához szükséges család alapíthatási módot, — aztán megváltaná az embert téves világnézeteitől, — megváltaná az embert a másik embertől, — végül megváltaná az embert önmagától, hogy visszaadhassa önmagának, a testi embert a szellemi embernek!
Intené azokat, akik csak kapni szeretnek, hogy tanuljanak meg adni is!                                                                                                                         
  Intené az uralkodókat, hogy tanuljanak meg szolgálni is.                                                                                                                                         
Intené a bővelkedőket, hogy tanuljanak osztani a szűkölködőknek.                                                                                                                           
  Intené a vendéglátókat, hogy akiknek sok van, tanuljanak hívní asztalaikhoz azokat, akiknek semmi sincs; s ha nem, akkor — bizonyára tenne valamit -- megdézsmálná a világot:                                                                                                                                                                                           
  És lehet ,hogy most éppen ez történik e világban ??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése