2010. szeptember 30., csütörtök

bizonyság


Ki vagyok Krisztusban?
Szabadon a félelemtől
„ és mi megismertük és elhittük a szeretetet, amellyel az Isten minket szeret. (Minálunk megismerésbe és hitbe ment át a szeretet, melyet Isten bennünk tart). ... Félelem nincs a szeretetben, ellenkezőleg (hanem), a bevégzett (végcélba ért) szeretet kiűzi (kihajtja) a félelmet...
...Amikor Isten ismeretére eljutsz, és megbizonyosodsz arról, vagyis elhiszed, hogy Isten valóban szeretet, azaz tőle csak jó és tökéletes ajándék érkezik, hogy Ő a világosság Atyja, akinél a változásnak árnyéka sincsen – akkor ez a szeretet kiűzi a félelmet, mégpedig az Istentől való félelmet. Isten ismeretére eljutni pedig nem nehéz, hiszen Ő, a mindenható, teremtő, fenséges és szent Isten kijelentette magát Jézus Krisztusban, és megismerhető az Ő Igéjéből. „Aki engem látot az látta az Atyát” – mondja Jézus.
David Bivin és Roy Blizzard, J
Lót története
....Lót elment Sodomába – a bűnbe – a világi gazdagságért és kényelemért. Elhagyta az Ígéret földjét, és választotta a világ kínálta gazdagságot. Nem hitből tehát, hanem látás – azaz test – szerint választott. Sőt, nemcsak Sodomában lakott, hanem Sodoma kapujában ült, (Móz.19.1) a Bibliában pedig a kapuban ülés azt jelenti, hogy ő Sodomának egyik vezetője lett. (Lásd: Péld.31.23; Ruth 4.1-12) S bár gyötrődött az istentelenek kicsapongó viselkedése miatt, látva és hallva a gonosz cselekedeteket, és napról-napra gyötörte az ő igaz lelkét (2Pét.2,7-8), ennek ellenére nem költözött el a bűn városából, mert jobban szerette a világ nyújtotta kényelmet, gazdagságot és szépséget, mint az Urat. Ugyanis Sodoma és környéke nagyon szép volt, ahogy ezt Isten Igéje mondja: „…olyan volt, mint az Úr kertje…” (1Móz.13.10), mint a paradicsom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése