2010. szeptember 29., szerda

bizonyság

J. G. Seume gondolata:                                                                                                                                            
  Aki másokat lekicsinyell, az sose nagy.

 "Az Isten mindig nagyobb minden tapasztalhatónál. A láthatatlan szeretet a láthatók szeretetén keresztül ismerhető meg. Mindaz, aki szemet tud nyitni szépre, jóra és igazra, utat épít az Istenhez. Minden véges szeretet üzenet a Végtelen Szeretetről."                                        
   Enzsöl Ellák

'A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia.                                                                           
  Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a tapasztalás tanított meg reá.' Gandhi

E. Bersot gondolata:                                                                                                                                    Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk.

Indián mondás:                                                                                                                                        Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető.

P. Tillich gondolata:                                                                                                                                  Az első lépés azon az úton, hogy az ember erős legyen, abban áll, hogy az ember magának bevallja saját gyengeségét.

Don Bosco gondolata:                                                                                                                                    A bölcsesség az a művészet, mely segít kormányozni akaratunkat.

"Többet ér egy hibának a kiküszöbölése, mint egy igazságnak a fölfedezése, mert az igazság előbb-utóbb kipattan, a meghagyott hiba ellenben folyton ront, megtéveszt, árt."                Brassai Sámuel

Voltaire gondolata:                                                                                                                                    
  Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valóban vagyunk, arról senki sem.

"Az igazság az, ha azt kapjuk, amit érdemlünk. Az irgalom az, ha nem azt  kapjuk, amit érdemlünk. A kegyelem viszont az, amikor megkapjuk, amit nem  érdemlünk."

"Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől "                                                                                                                                               
Peter T . McIntyre

" A gondolkodás olyan mint az ejtőernyő. Akkor jó, ha nyitott! "  ingyenes képeslapról

Karinthy Frigyes gondolata:                                                                                                                "Nem értünk rá tanulni, mert folyton tanítottak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése