2010. május 28., péntek

levél


Hogyan él a keresztyén?
A keresztyén kedvesebben néz - úgy, mint Jézus . 
A keresztyén nagyobb szívvel ad - úgy, mint Isten.
Tisztább nyelven beszél - úgy, mint Krisztus.                                                                              Készségesebben szolgál - úgy, mint Jézus.
Nagyobb hittel jár - úgy, mint az Úr. 
Agapé szeretettel szeret - úgy, mint a Mennyei Atya.
Lelki módon gondolkodik - úgy, mint Krisztus
Együttérzéssel észreveszi mások szükségleteit - úgy, mint Jézus
Szeretettel gyógyítja mások sebeit - úgy, mint a Mester.                                                                    A keresztyén csak akkor képes mindezekre, ha Jézus uralkodik az életében.


A keresztyén és a veszély
Valaki nagyon különös zajra ébredt egy reggel. Amikor odament az ablakhoz, látta, hogy az ablaküvegen belül volt egy lepke, amit kívülről egy veréb próbált elkapni az üvegen át. A lepke nem látta az üveglapot, és minden pillanatban attól tartott, hogy megfogja a veréb, de a veréb sem látta az üveget. A veréb minden pillanatban azt hitte, hogy megfogja a lepkét, pedig egész idő alatt biztonságban volt a lepke, mert az üveg távol tartotta a verébtől. Az a keresztyén, aki Krisztusban él, Isten védelmét élvezi minden veszélyben.
Krisztus testének tagja
Egy idős asszony elfogadta Krisztust Megváltójának, és olyan nagy örömet talált ebben, hogy állandóan dicsőítette Istent, és elmondta másoknak is az örömét. Egy napon az egyik barátja így szólt hozzá: "Úgy látszik, túlságosan bizonyos vagy az üdvösségedben. Én nem lennék annyira biztos, mert tegyük fel, az Úr megengedné, hogy kicsússz a kezéből." Az idős asszony ezt felelte: "Nem teheti, mert én vagyok az egyik ujja."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése