2016. október 29., szombat


"Ismer és olvas minden ember"


„A mi levelünk ti vagytok, amely be van írva szívünkbe, amelyet ismer és olvas minden ember. Mert nyilvánvaló, hogy ti Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, amely nem tintával, hanem az élő Isten Lelkével van felírva, és nem kőtáblára, hanem a szívek hústábláira.” II- Korinthusiaknak 3:2-3

agressziv%2Bsofor A járőr kocsi lassan gurult előre, mikor az egyik rendőr egy goromba autóvezető hölgyre lett figyelmes. Az asszony szemmel láthatóan nagyon ideges volt. Hangosan kiabált, és a lassabban totyogó járművek sofőrjeinek durván bemutatott. A járőr kocsi egy darabig tisztes távolságból követte a szemtelen hölgyet, majd bekapcsolva szirénáját, félreállította az autóst.                           Az asszony igencsak megijedt, amikor a visszapillantó tükörben megpillantotta a rendőrautóból élesre töltött fegyverrel kiszálló zsarukat.

– Szálljon ki a kocsiból, és helyezze a kezét a motorháztetőre! – kiáltott a rendőr.

Az asszony sietve engedelmeskedett. Míg az egyik rendőr folyamatosan a sofőrre irányította a fegyverét, addig a másik átkutatta a kocsit, majd a hölgy papírjaival visszaszállt a rendőrautóba. Pár perc múlva csalódott arccal újból kiszállt a járőr kocsiból.

agressziv%2Bsofor2 – Minden rendben! –mondta a társának.

– Minden rendben hölgyem. – továbbította a másik, miközben lassan leengedte pisztolyát.

Ekkor az asszony megkönnyebbülten, de egyben dühösen fordult a rendőrök felé.

– Miért állítottak meg?

– Trágár mutogatásaival és otromba szavaival sértegette a többi autóst, és ide-oda cikázott a forgalomban – közölte az egyik járőr.

– És emiatt rémisztett halálra azzal az élesre töltött fegyverre? – vágott vissza pökhendien az asszony.

– Láttuk a lökhárítón a halas matricát, ami arra utal, hogy a kocsi tulajdonosa keresztyén. Ezért gondoltuk, hogy bizonyára lopott az autó.

agressziv%2Bsofor3 Ha keresztyén vagy, akkor egy olyan nyitott levélhez vagy hasonló, amelyet „ismer és olvas minden ember”. Vajon ha téged olvasnak, milyen következtetéseket vonnak le Krisztusra vonatkozólag?

-------------------------------------------------------------------


Minél kisebb, annál hatalmasabb!


er%25C5%2591tlens%25C3%25A9g Mármint az énem. Minél kisebb, minél kevésbé vagyok fontos a magam szemében, minél kevesebbre tartom magamat, Ő annál hatalmasabb. Ha az énem óriási, nem tud velem mit kezdeni. Ha én vagyok a magam számára a legfontosabb, Ő szerényen a háttérbe vonul. Ha folyton a magam jóságát, fontosságát, pótolhatatlanságát hangoztatom, akkor engedi, hogy fürödjek a magam kreálta hírnévben.

Erre jött rá Pál apostol is. Azt mondta: lehetek beteg, szerencsétlen, nyomorult, de ha Ő velem van, akkor gazdag vagyok. Akkor erős vagyok. Érhet bántalmazás, Vele a teher elviselhetőbb. Lehetek erőtlen, de az Ő ereje elég nekem. Bőségesen elég. Rájött, hogy minél inkább háttérbe vonul, annál inkább megdicsőül Krisztus.

Ezt írta: „Legszívesebben azért az én erőtlenségemmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzon bennem. Gyönyörködöm az erőtlenségben, bántalmazásban, nyomorúságban, üldözésben és szorongattatásban a Krisztusért, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős!”  2Korintus 12:9-10.

Ne ess kétségbe! Ha betegség, baj, fájdalom ér, mindenegyes alkalom lehetőség arra, hogy Krisztus naggyá legyen az életedben! Maradj kicsit a háttérben, és figyeld, amint a Te drága Jézusod kibogozza életed összegubancolt szálait, vigaszt hoz, enyhet ad. Ne akarj mindent magad irányítani. A saját kezedbe venni. Engedd őt előre és hidd el, amikor erőtlen vagy, Ő tényleg erős!

Most menj a szekrényedhez, és vegyél ki egy fogpiszkálót. Ez vagy Te. Törd ketté! Sikerült? Ugye, könnyedén. Most vegyél elő egy másik szálat és kösd erősen egy 100-as szeghez. Ez Jézus. Most törd ketté azt a fogpiszkálót! Hogyhogy nem sikerül? Soha ne felejtsd el: Isten ma is szeretne a Te erősséged lenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése