2015. december 25., péntek



Simeon

          Simeon egész életében erre a pillanatra várt,
          hogy lelke Megváltója-képpen köszönthesse - a Kisbabát.
Akkor karjaiba vevé őt és áldá az Istent és monda: Mostan bocsátod el Uram a te szolgádat a te beszéded szerint békességben: mert látták az én szemeim a te üdvösségedet.
Lukács 2, 28-30.

A vén Simeon immár farkasszemet néz a halállal. Testén-tagján érzi, hogy egyre közelebb kúszik hozzá. Mintahogy az öregember napról-napra hanyatlik. Simeont azonban ez nem bántja, sőt kívánja, hogy legyen meg mielőbb. Semmit sem búsul, hogy meg kelt halnia, sőt üdvözli a halált, mert látta a Megváltót. Ha nem így volna, nem tudná örvendező szívvel fogadni a halált.
A kegyes Simeon azt szeretné, ha belátnánk, hogy Megváltóra szorulunk. Megváltónkul pedig azt kell elfogadnunk, akit nem ember talált ki, hanem maga Isten rendelt. Benne nem csalódhatunk, mert biztos nála a segítség. Hiszen e Gyermek azért van, hogy Isten akaratából rajtunk segítsen. Akinek tehát ez az Isten-küldötte Megváltó a Megváltója, - az nyugodt lehet.
Azon ford ul meg minden, hogy Simeonnal meglássuk a Gyermeket, karunkra vegyük, dédelgessük és csókoljuk, bizodalmunkat belé-vessük, örömünket, vigaszunkat tőle várjuk. Mert ha szilárdan hisszük, hogy a Gyermek Istentől jött Megváltónak, magától jön a békesség, és se bűn, se halál nem rettent többé. Hiszen éppen ezek ellen van Megváltónk.

"Mert látták az én szemeim a te üdvösségedet..."
(Luk. 2.30)
------------------------------------

Mikor Ábrám kilencvenkilenc esztendős volt, megjelenék az Úr Ábrámnak, és monda néki: ÉN A MINDENHATÓ ISTEN VAGYOK,  járj énelőttem, és légy tökéletes. — 1MÓZES 17,1.
A héber eredeti szerint ebben az ószövetségi versben Isten azt mondta: „Én vagyok a Mindenható.”
Isten hét szövetségi néven nyilatkoztatta ki magát Izraelnek, ezek egyike volt az El Shaddai — szószerinti jelentése: ‘az Isten, aki több, mint elegendő’ vagy ‘az, aki teljességgel elegendő’.
Növeli a hitedet, ha úgy gondolsz Istenre, mint „aki több mint elegendő!” Isten az ó szövetség egésze alatt megjelenítette és kinyilatkoztatta magát, mint El Shaddai — az Isten, aki több, mint elegendő. Amikor például, kihozta Izrael gyermekeit az egyiptomi rabszolgaságból, a fáraó katonái utánuk mentek, hogy elfogják, és újra rabszolgákká tegyék őket. Izrael gyermekeinek egyik oldalán a pusztaság volt, másik oldalon a hegyek, előttük meg a Vörös-tenger. Látszólag reménytelen helyzet, de ők Istenre tekintettek — az Istenre, aki több, mint elegendő — és Ő kettéválasztotta a tengert! Megmerevítette a mélységes vizeket a tenger szívében! (2Móz. 15,8) Befagyasztotta a vizeket! A vizek fal módjára álltak mindkét oldalon, és Izrael gyalog kelt át a túlpartra. A mi Istenünk több, mint elegendő!
Megvallás: Az én Atyám El Shaddai, az Isten, aki több, mint elegendő. Ő több, mint bármekkora hegy a jobb oldalamon. Ő több, mit bármilyen ellenség mögöttem. Ő több, mit bármely akadály előttem. Ő az én tulajdon Atyám. És Ő az El Shaddai az Isten, aki több, mint elegendő!
-------------------------------------
 … tegyétek a magatok dolgát... (1Thess 4:11)
Ez az Ige jelenti azt is, hogy ha munkahelyünk van, akkor hűséggel, odaszántan végezzük a ránk bízottakat. Nem immel-ámmal, amolyan tessék-lássék módon, hanem úgy, mint akik tudják, hogy az Úr látja őket és az Ő dicsőségére fáradoznak. Ha pedig nem beosztott, hanem főnök vagy, akkor légy emberséges. Követelj, de a Krisztushoz tartozásodat hadd érezzék meg a beosztottaid!
Ahogyan a munkához állsz, az legyen példaértékű! Ha tudják rólad, hogy hívő ember vagy – márpedig, ha az vagy, akkor tudják – akkor téged figyelnek a munkahelyeden. Lesik főleg a gyengéidet. Ez mindenkinek van, de dolgozz úgy, hogy vegyék észre az igyekezetedet, a törekvésedet, a jó hozzáállásodat, melyet hitből, Krisztusért tanúsítasz! Munkád vagy Istent dicsőíti, vagy miattad káromolják az Ő nevét. Tedd a dolgot és végezd azt az Úrért, az Úrnak, bármiben fáradozol is naponként!
  A nap gondolata:
 A legdicsőségesebb munkában sem óvhatjuk meg magunkat az ellaposodástól és lelki megszegényedéstől. Teremtő erőket csak a Teremtővel való tartós közösségben nyerhetünk. (Kroecker)
Imádság:
Uram! Ahogyan dolgozok, azzal is Téged szeretnélek dicsőíteni. Adj nekem ehhez erőt napról napra! Ámen
Áldott adventi időszakot kívánunk minden kedves olvasónak!
Továbbá szeretettel hívjuk fel a figyelmüket arra, hogy a havi imatémák az alábbi link Imafal menüpontja alatt megtekinthetőek. Ezen kívül hozzá is szólhatnak napi küldeményeinkhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése