2015. július 27., hétfő



Az imádság - Isten útjának előkészítése
Az imádság a sín az Isten munkáihoz. Valóban, az imádság az istenakarat számára olyan, mint a sínek a vonat számára. A mozdony csupa energia: ezer mérföldet tud megtenni egy nap alatt. De ha nincsenek sínek, egyetlen métert sem képes előrehaladni. Ha nem rajtuk indul el, hamarosan belesüllyed a földbe. Lehet, hogy nagy távolságokat fut be, de nem juthat el egyetlen olyan helyre sem, ahová nem fektettek le síneket. Ilyen a kapcsolat az imádság és Isten munkája között... Isten nem kíván függetlenül cselekedni, mert azt választja, hogy az emberek együttműködjenek Vele. Övé az erő, de szüksége van az imádságainkra, a vágányok lefektetésére, hogy akaratának vonata azon futhasson. Minél több vágányt fektetünk le, annál szerteágazóbb lesz Isten munkája. Imádságainknak tehát azt a célt kell szolgálniuk, hogy egy hatalmas lelki vágányhálózatot alkossanak. Minél többet, annál jobb.
Aki kitartóan teljesíti az imádkozás feladatát, Isten akaratának csatornájává válik. Bármikor, amikor az Úr valamit tenni akar, meg fogja keresni azt az embert. Hadd mondjam azt, hogy Isten akarata állandóan keresi a kivezető utat. Az Úr mindig megenged valakit, vagy valakiket, hogy akaratának kifejezői legyenek. Ha sokan rászánják magukat, hogy ezt a munkát végezzék, akkor Ő sok mindent meg fog cselekedni imádságaikon keresztül.

Watchman Nee.
Engedelmesség az imádságban …    (1)                                  
Jakab. 4:2….” Kívántok valamit,…..és  nincs semmitek, mert nem kéritek …”                       Feltűnő, hogy Isten milyen keveset kér az imádkozótól.  „Kérjetek!” ez a legkevesebb, amit várhat Tőlünk Istenünk. És ez a legkevesebb, amit másoktól elvárhatunk, akik segítségünket kérik.   Ha Isten adni akar a mi kérésünkre, és mi szegények maradunk, mert nem kérünk, az ember a hibás!  A kérdés Isten országának egyik alapszabálya: Kérjetek és megadatik néktek! Ez olyan szabály, melyet Isten nem változtat meg.  Ehhez a szabályhoz még mi Urunk is alkalmazkodott földi életének idején. Hát mi miért nem alkalmazkodnánk? Isten meg akarja áldani Illést és esőt alkar adni Izraelnek, de Illésnek imádkoznia kell érte.    Isten meg akarja áldani Pált, de Pálnak imádkoznia kell az áldásért.  És Pál szüntelenül imádkozott.  Levelei azt mutatják, hogy ő nem várt semmi olyant., amiért nem imádkozott volna.  Vannak dolgok Isten egyházában/ a nagy univerzális, láthatatlan egyházában / melyeket nem tudunk mi megkapni imádkozás nélkül. Isten a világ fiainak sok mindent megad anélkül, hogy kérnék tőle.   De gyermekeinek ajándékait akkor akarja megadni, ha imádkoznak érte.  Az imádságot az egyházi élet formaságával, vallásos szertartásaival nem lehet helyettesíteni senkinek, sehol.     Istennel nem lehetünk közösségben imádság nélkül!!     De a hívők közössége sem jöhet létre imádság nélkül!! Az imádság a nagy ajtaja a Lékek / a Szellem / és az Ige áldásainak!  Menyire használja ki a ma, XXI – sz- beli keresztyén ember??   Megkérdezhetjük magunkat is??    
-------------------------------------- 
 Engedelmesség az imádságban…   (2)                                                                                Jakab. 4:2.v …” / miért nincs semmink ???/ 
 „ és nincsen semmitek, mert nem kéritek !!”                                                               Az imádság nagy ajándéka Istennek az emberiség számára ! / sajnos, hogy sokan nem ismerték még fel 2000 –év távlatából sem/ Képzeljük csak el, hogy egy törvény életünkben megtiltaná az imádkozást?/ Bár volt és van olyan hely e világban; hol ez így van sajnos./ Ha ez az imádság hiánya elzárná az áldásokat,/ mint ahol hiányzik az imáság, ott el van zárva az áldás / Nem jelentené ez az ember életének nyomorúságát??  Láttunk már egy néma embert gyötrődni amiatt, hogy nem tudott kommunikálni valakivel a környezetében? Szinte minden tagjával szeretné megindítatni nyelvét, de semmi sem tudja megoldani nyelve kötelékeit. Legyen áldott az Isten az imádság ajándékáért!           Az imádságnak kellene az első dolognak lenni az ember életében, főleg a keresztyén emberében!  És? És látjuk / talán tapasztaljuk is, hogy nem így van ez egészen sokszor, sokfelé, talán nálunk is!!/  Ha valaki Istent igazán szereti, életéhez  az imádság úgy hozzátarozik,mint testi életünkhöz a légzés !  Mert hát az imádság, a Lélek, a Szellemi ember lélegzetvétele!  Vannak olyan helyzetek az életünkben, amikor nem tudunk már semmit sem tenni, -/csak/- mást, mint imádkozni.   Az imádság lehet Istennek hatalmas szabadítása a legreménytelenebb helyzetekben, a számunk ra !! Isten nagy dolgokat tud / és akar is / tenni azokkal, akik imádságot úgy használják ki, amint, Ő azt szeretné és kéri, igényli is.  Ez a tény miért nem indít annyi embert imádságra??       Hátha még arra is gondolunk, hogy Isten többet akar nekünk adni, mint amit mi kérni is tudunk? Amikor a beteget Jézushoz viszik, nemcsak betegségét gyógyítja meg, hanem bűneit is megbocsátja . A tékozló  fiú béres akar lenni és az atyja fiává, fogadja. A legszebb ruhába öltözteti. Isten sokkal feljebb tudja kéréseinket teljesíteni, mint ahogyan elgondolni is tudnánk. Az Ő atyja jósága minden értelmet felülhalad. De a keresztyén ember Atyja még ezt is túl tudja szárnyalni kegyelmével, szeretetével. A kulcs szó, talán éppen az engedelmesség!!  Hiszen mindenkorban, mindenhol és minden helyzetben, a mindennapokban is sokat nyom a latban az ember egedelmessége alkalom adtán, amikor az igen szükséges főleg. Ha tehát szeretné valaki is, hogy legyen valamije, / főleg a szellemi életben / nagyobb hangsúlyt kell fektetni az imára, Az Istennel való kapcsolatra, az adott lehetőségek kihasználására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése