2015. február 28., szombat



Hamisságok az egyházban 
De voltak a nép körében hamis próféták is, mint  ahogyan közöttetek is 
lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak közétek 
becsempészni. Ezekkel megtagadjuk az Urat, aki őket megváltotta, így 
gyors pusztulást hoznak magukra. 2 Péter. 2:1, 
Hogyan tudják megtéveszteni a hívőket ezek az emberek?  Az érzékszervekre hatnak, és így ártanak az igazságnak.  
Behízelgő beszéddel, kedveskedéssel, jó beszéddel, a megjelenésükkel. 
Azok akik követik őket, a külsőségek alapján ítélik meg a megtévesztő tanítót.  
Péter rávilágít, hogyan ismerhetjük meg őket. 

Ezek gyönyörűségnek tartják a naponkénti dőzsölést: szennyfoltok és 
szégyenfoltok ők, akik álnokságaikban tobzódnak, amikor együtt 
lakmároznak veletek. Szemük parázna vággyal van tele, és telhetetlenek 
a bűnben, elcsábítják az állhatatlan lelkeket, szívük gyakorlott a 
kapzsiságban, átok gyermekei.  2 Péter. 2:13-14,                                                                          Péter sorolja, hogy mik a vétkeik ezeknek a megtért hívőknek akikből tanítók és vezetők lettek. Kár volt megtérniük, mert így nagyobb lesz a büntetésük.                                                     

De betelt rajtuk az igaz példabeszéd: A kutya visszatér a maga okádására, és: "  .                        A megfürdött disznó sárban hempereg!" 2 Péter. 2:22,                                                        Azonkívül megvetik a tekintélyt, vakmerően elbizakodottak, önálló és független szellemük van. Csak a maguk feje után mennek. Minden ember számára negatív hatást gyakorol az, ha a tekintélye korlátlan, érett hívőkre kell, hogy hallgassanak akik felügyelik őket. A próféta: tanít és fedd, prédikál. A pap: pásztorol és gondoz A király: kormányoz. Egyedül Jézus az, aki egyidejűleg mindhárom szerepet be tölti, mivel Ő tökéletes.                                                                                              Forrás: A Szabadító Neil T. Anderson
 Máté 10, 31-46 Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik a földre azok közül a ti Atyátok akarata nélkül.
Ez az ige nem azt mondja, hogy a verebek nem eshetnek le, hanem azt, hogy ez csak Isten akaratával történhet meg. Ez lényeges különbség. Sokan ugyanis azt hiszik, hogy ha valaki Jézust követi, az élete minden problémától mentes lesz. Ez természetesen nem igaz. Szerencsétlenség ugyanúgy történhet egy jó ember életében, mint egy gonosz ember életében. Mindezek ellen egyetlen megoldás van, amit a Zsoltár 34,20. versében találhatunk meg: "Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr". 
Az Egyesült Államokban történt, hogy egy fiatal lány nagyon sekély vízbe ugrott. Sajnos a lány az ugrás közben kitörte a nyakát. Joni fiatal, életerős lány volt, de balesete után tolószékbe kényszerült. Elképzelhetitek, milyen nehezen tudta megemészteni ez a sportos, aktív lány, hogy még fésülködni sem tudott egyedül. Nem akart tovább élni, olyannyira nem, hogy az egyik barátját akarta megkérni, segítsen neki eldobni magától az életet. Joni ilyen szörnyű lelkiállapotban hallott egyszer egy fiatalembertől Jézus Krisztusról. Nem volt számára könnyű elfogadni Isten kegyelmét, de lassan, fokozatosan megízlelte Jézus szeretetét, és új életet nyert Krisztusban. Joni ma szerte a világon hirdeti Isten szeretetét, és bizonyságtételével nagyon sok tolószékhez kötött embernek nyújt vigasztalást.  
Imádság: Köszönöm, Uram, hogy minden nehéz időben közel vagy hozzám. Ámen.
----------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése