2014. október 25., szombat



A bennünk lakozó szentlélek.                                                                                                                      Hol van a Szentlélek napjainkban? Mit jelent ez szá­munkra
Ap csel 2,3–4/a • „Megjelentek elõttük kettõs tüzes nyel­vek, és szállt mindenkire azok közül. És megteltek mind­nyájan Szentlélekkel.                                                                               Ap csel 2,3–4/a • „Megjelentek elõttük kettõs tüzes nyel­vek, és szállt mindenkire azok közül. És megteltek mind­nyájan Szentlélekkel.
Ap csel 2,32–33 • „Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, ami­nek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk. Azért az Isten jobbja által felmagasztaltatva és a megígért Szentlel­ket megnyerve az Atyától, kitöltötte ezt, amit ti most lát­tok és hallotok.”
Ap csel 17,28 • „Mert õbenne élünk, mozgunk és vagyunk, amiképpen a költõitek közül is mondták némelyek: Mert az õ nemzetsége is vagyunk


„Az Úr, miután kitöltötte Szentlelkét az elsõ tanítványokra, nem zárta be a menny ajtaját. Mi is áldása teljességében részesül­hetünk. A menny telve van kegyelmének kincseivel, s akik hittel fordulnak Istenhez, minden megígért áldást megkaphatnak. Ha nem nyertük el Isten hatalmát, ennek lelki közönyünk, tétlensé­günk az oka.”      „Isten a Szentlélek ajándékával vágyik felüdíteni népét, s arra is vágyik, hogy újra megkeresztelje õket szeretetével. Nem szük­ségszerû a gyülekezetben a Szentlélek hiánya. Mennybemenetele után Krisztus olyan hatalmasan és teljességgel töltötte ki a Szent­lelket várakozó, imádkozó hívõ tanítványaira, hogy az minden szívet elért. A föld a jövõben megtelik majd Isten dicsõségével. Szent befolyásnak kell áradnia a világra azoktól, akiket megszen­telt az igazság. A földet a kegyelem légkörének kell körülölelnie. A Szentléleknek munkálkodnia kell az emberek szívében, meg­mutatva nekik Isten dolgait.”
„Miközben Jézus bemutatta tanítványainak a Szentlélek fel­adatát, azt az örömet és reménységet is szerette volna átadni ne­kik, amely az Õ szívét eltöltötte – mert Krisztus örült, hogy ilyen hatalmas ajándékot adhatott egyházának. Az összes adomány kö­zül a Szentlélek volt a legmagasabb rendû ajándék, akiért az Atyához népe felemelése érdekében könyörgött. Krisztus azért ad­ta nékünk Lelkét, hogy megújító erõforrásunk legyen. Nélküle Krisztus áldozata nem jelentett volna számunkra semmi segítsé­get. A gonosz hatalma évszázadok óta erõsödik, és bámulatos, ahogyan az emberek alávetették magukat ennek a sátáni fogság­nak. Csak az Istenség harmadik személyének a hatalmas erejével tudunk ellenállni a bûnnek, és tudjuk azt legyõzni. A Szentlélek nem korlátozott erõvel jön el hozzánk, hanem isteni hatalmának, erejének a teljességével. A Lélek eredményessé teheti mindazt, amit a világ Megváltója véghezvitt. A Lélek az, aki megtisztítja a szívünket. A Lélek útján a hívõ ember részese lesz az isteni ter­mészetnek. Krisztus isteni hatalomként, erõként adta nekünk Lelkét, hogy segítségével gyõzzük le minden örökölt vagy szerzetthajlamunkat a gonoszra, és hogy az Õ egyházába bevésõdjék Krisztus jelleme.”
„Elõbb a szív forrását kell megtisztítani, és csak azután válnak tisztává a belõle kiáradó folyóvizek. Nincs biztonsága senkinek, aki csak alkalmi, törvényeskedõ vallással és a kegyesség látszatá­val rendelkezik. A keresztény élet nem a régi élet megváltoztatá­sa, javítgatása, hanem a természet átalakulása. A bûn és az önzés halála ez, és egy minden vonatkozásban új élet kezdete. Ezt a változást egyedül csak a Szentlélek valóságos munkája hozhatja létre.” (Ellen G White: „A Te Igéd igazság”, 160. o.; The Signs of the Times, 1910. március 8.; Bizonyságtételek, IX., 40. o.; Jézus élete, Ne nyugtalankod­jék a ti szívetek! c. fej.; „A Szentlélek eljõ reátok”, 323. o.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése