2014. szeptember 30., kedd




Karizma és képesség.

Az igazi karizmák csak Istentől vannak, és a megtérés első lépését meg kell tenni. A képességek is Istentől vannak a születésünk ajándéka. (Jó megjelenés, okosság, művészi, zenei tehetségek, üzleti érzék, az erős intellektus, stb.)
Emlékezzünk csak vissza az első királyra, Saulra, jó megjelenésű, szép ifjú így írja a Szent könyv. És talán az tartotta volna meg a királyságában. Nem, csak Isten tartja meg a királyokat a helyükön.

Volt neki egy Saul nevű fia, szép  ifjú. Nem volt nála szebb Izrael fiai között: egy fejjel magasabb volt az egész népnél.
Sámuel. 9:2,

Sajnos sokszor megtörténik, hogy az egyházakban is a képességeket teszik első helyre, és megpróbálják felruházni kenettel, de az csak emberi erőlködés lesz. Én ismerek olyan Pásztort, aki dadogott de az Úr kihozta belőle, és most egy jó beszédű lelki Pásztor.
Vagy Májusban hallottam egy bizonyságot egy tolókocsis embertől, akinek a lábai ki voltak fordulva, kezeit sem tudja használni és még dadogott is régen. 17 éves korában kapott egy bibliát, megtért, és azóta Isten használja őt és a tolókocsis emberek dolgaival foglalkozik. A dadogása megszűnt, szép egészséges feleséget adott neki az Úr (segítő társat) és ma már hirdeti az evangéliumot. Boldog, mert Istent szolgálja, és mivel ő egy egyedi alkotás nincs belőle még egy. Viccesen megjegyezte: Hála Istennek, mert a feleségének egy is elég belőle.

Nem az aranygyűrű és a fényes ruha a lényeg Istennél, hanem a szív állapota. Persze soha nem árt ha valaki csinos, intelligens, jó beszédű és tehetséges bizonyos dolgokban. Minden ember értékes a maga módján és Isten szemében a szolgálathoz való viszonyulás és a szív számít. Ő nem úgy lát minket mint a világ. Ő alkalmassá tesz minket arra amire elhívott.

" Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem meg erősít." Filipi 4:13,





 Adja, akinek akarja.

Isten szuverinitása az, hogy nem tudni kinek adja, de lehet kérni és imádkozni, esedezni érte.

Törekedjetek a szeretetre, buzgón  kérjétek a lelki ajándékokat, de leginkább azt, hogy prófétáljatok.
1 Korinthus. 14:1,

Mi mindenre jó a szeretet , szinte mindennek a kulcsa. A prófétálás ma is Isten mondanivalóját közli a gyülekezettel, tehát nagyon fontos.  Ha működik, akkor jönnek az erő ajándékai.
Isten először apostolokká, majd prófétákká és végül tanítókká rendelte ki az egyházban a szolgálókat.

Azután adott csodatevő erőket, kegyelmi ajándékokat: gyógyításra gyámolításra, vezetésre, különféle nyelveken szólásra. 1 Korinthus. 12:28,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése