2014. március 28., péntek




            "Az éneklőmesternek; Dávid Zsoltára, éneke. Felkél az Isten, elszélednek ellenségei; és elfutnak előle az Ő gyűlölői. Amint a füst elszéled, úgy széleszted el őket; amint elolvad a viasz a tűz előtt, úgy vesznek el a gonoszok Isten elől. Az igazak pedig örvendeznek és vigadnak az Isten előtt, és ujjonganak örömmel. Énekeljetek Istennek, zengedezzetek az Ő nevének; csináljatok utat annak, aki jön a pusztákon át, akinek Jahve a neve, és örüljetek előtte. Árváknak atyja, özvegyeknek bírája az Isten az Ő szentséges hajlékában. Isten hozza vissza a száműzötteket, kihozza boldogságra a foglyokat; csak az engedetlenek lakoznak sivatag helyen. Óh Isten, mikor kivonultál a Te néped előtt, mikor a pusztába beléptél: Szela. A föld reng, az egek is csepegnek Isten előtt, ez a Sinai hegy is az Isten előtt, az Izrael Istene előtt." Zsoltár 68,1-9

"Isten hegye a Básán hegye; sok halmú hegy a Básán hegye. Mit kevélykedtek ti sok halmú hegyek? Ezt a hegyet választotta Isten lakóhelyéül; bizony, ezen lakozik az Úr mindörökké!" Zsoltár 68, 16-17

Köszönjük Uram, hogy a Te szentséges tekinteted ebben a pillanaban is néz minket. Áldunk, hogy át meg átlát bennünket. Köszönjük, hogy elmondasz majd mindent, amit látsz.
És köszönjük, hogy közben Téged is megláthatunk. Áldd meg ezt a hétvégét is, így számunkra. Uram, várjuk életünkben a megtisztító munkádat. Kérünk, kezdjed el már ma este. Ámen.

: ha felkél az Isten, mint csinálnak az övéi? "Az igazak pedig örvendeznek és vigadnak az Úr előtt, és ujjonganak örömmel." Hol vannak az igazak? A Biblia azt mondja, hogy "Nincsen csak egy igaz is." (Róm 3,10). Úgy érhetjük az igazakat, hogy a megigazultak. Akiket Jézus Krisztus vére által, az Ő kegyelme által Isten igaznak jelentett ki. Nem vagyok igaz, de az Úr Jézuson át mégis igaznak jelentett ki Isten. Ha új életet nyertél már, benned van az Úr Jézus. És ha benned uralkodik ez az új élet, felkél az Isten és örülni fogsz. Szeretném őszintén megkérdezni, mikor örültél utoljára? Ujjongtál-e mostanában? Voltál-e úgy, mint mikor Jézust megismerted, amikor tele volt a szíved örömmel, hálaadással, ujjongással. Hová lett ez az öröm?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése