2014. február 27., csütörtök



Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van.  Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. (Préd 4:9-10)A házasságra készülő fiatalok azt hiszik, hogy csak remélni kell és lehet a tartós kapcsolatot, boldogságot egymás oldalán. Hogy mennyire nem így van, azt a következő történet támasztja alá:A pályaudvaron egy idős bácsi a feleségét várja. Mikor a nénike megérkezik, megölelik egymást:- De jó, hogy végre megjöttél, úgy hiányoztál! - szól a bácsi.- De jó, hogy végre látlak, olyan hosszú volt ez a két nap. - válaszol a néni .A közelben álldogáló fiú, aki a barátnőjét várja, meghatódik a jelenet láttán és odalép hozzájuk: Ne tessék haragudni, önök mióta házasok?- Éppen 50 éve. - hangzik a válasz .- Remélem mi is ilyenek leszünk ötven év múlva a kedvesemmel - mosolyog a fiú. A bácsi odalép hozzá, megfogja a vállát és azt mondja: - Fiatalember, maga ezt ne remélje. Maga ezt döntse el. A nap gondolata: A kicsiny hit is képes üdvözíteni, de nem képes Isten dicsőségére nagy dolgokat véghez vinni. (Spurgeon) ************* Én csak továbbítom azokat.
---------------------------------------------------------

„…Ő ráütött a földre háromszor, azután megállt.” (2Királyok 13:18)Amikor Izraelt ellenséges hadsereg fenyegette, a király Elizeus prófétához fordult segítségért.
------------------------------------
„Aki bűnt cselekszik, az egyenesen az ördögtől van, mert az ördög az első, aki bűnt cselekedett. De Isten Fia megjelent, hogy megszüntesse az ördög útjait.” (1Jn 3,8 MSG fordítás)
Jézus legyőzte a halált, és ezáltal a sátánt is legyőzte. Tudtad, hogy Ő ezért jött a Földre? A Biblia azt írja az 1János 3,8-ban, hogy „Isten Fia megjelent, hogy megszüntesse az ördög útjait.”
De tulajdonképpen mi is az ördög útja? Először is összezavarja a szívedet: megtölti aggodalommal, bűntudattal, megbántódással, haraggal, félelemmel, zűrzavarral. Azt súgja a füledbe, hogy te értéktelen, haszontalan, reménytelen és céltalan vagy!
Honnan máshonnan jöhetnének ezek a gondolatok? Semmiképp sem Istentől! Sátán felhasználja mindezeket, hogy rabszolgaként tartson. A legnagyobb eszköze, amit felhasznál az életünk megrontásához, az a félelem.
A félelem nem Istentől van. Az 1János 4,18-ban ezt olvassuk: „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” Sőt, a Biblia azt is mondja, hogy „Isten szeretet.” Tehát amikor félsz, az nem Istentől van, mert a szeretetben nincs félelem és Isten szeretet.
Lelkipásztorként megtapasztaltam, hogy legtöbbünk legnagyobb félelme a haláltól való félelem. Sátán felhasználja ezt a félelmet, hogy félrevezessen és befolyásoljon bennünket. De Jézus legyőzte a halált, és elpusztította sátán munkáját. Így, annak ellenére, hogy egy halálesetkor bánkódunk, mégis van reménységünk.
Kesergünk, mert hiányzik az, akit elvesztettünk. Gyászolunk, de tudjuk, hogyha hittek Jézusban, újra fogjuk látni egymást a Mennyországban. Azon a helyen várnak ránk, ahova Isten eredeti terve szerint mindannyian el kell jussunk.
Zsidó 2:14-15-ben ezt írja a Biblia: „Mivel mindezek a fiak és lányok hús és vér, Jézus is hozzájuk hasonlóan hús-vér testben jelent meg, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma volt a halálon, vagyis az ördögöt. Így megszabadította azokat, akik egész életükben rabok voltak, mert féltek a haláltól.” (GW fordítás)




Beszéljünk róla:
  • Mik a félelmeid?
  • Hogyan tudnád jobban betölteni az életedet Isten tökéletes szeretetével, hogy ne maradjon hely a félelmeidnek?
  • -------------------------------------------------
Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet. (János 7:24) Gyakran megítéljük egymást annak alapján, amit éppen tapasztalunk, noha az sokszor csak a felszín. Ami a dolgok mélyén van, azt nem látjuk. Íme, egy történet, mely segíthet tanulni a nem látszat szerinti megítélést:Egy 24 éves fiú bámult ki a vonat ablakán.„Apa nézd, azok ott hátul a fák!”Az apja elmosolyodott. Egy fiatal házaspár ült mellettük és figyelték a fiú nagyon gyerekes viselkedését. Ismét kiáltás…„Apa nézd, a felhők olyanok, mintha velünk jönnének!”A fiatal pár nem tudott már tovább ellenállni:„Miért nem viszi el a gyerekét egy jó elmeorvoshoz?” –kérdezték az apját. Az idős ember mosolyogva válaszolt:„A kórházból jövünk. A fiam vakon született, és csak pár nap telt el a műtét óta. Ma van az első napja, hogy láthatja a világot körülötte.”Tanulság:Minden embernek megvan a maga története. Ne ítélkezzünk felettük, ne bántsuk őket, mert nem tudhatjuk, hogy mit éltek át, vagy mi történt velük. Az igazság néha megdöbbentő is lehet!A nap gondolata: Önmagadra szegezd tekintetedet, és mások megítélésétől óvakodjál. Mások megítélésében sokszor tévedünk, de aki önmagát vizsgálja meg, mindig hasznosat cselekszik. ************* Ez az igei gondolat és idézet Katona Béla tollából származik. Én csak továbbítom azokat.
---------------------------------------

„Hiszen te oltalmazod őt…” (Jób 1:10)Amikor Isten dicsérte Jóbot feddhetetlenségéért, a sátán így válaszolt:
-----------------------------------
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése