2013. augusztus 27., kedd



Van az embernek lelke?
Igen. A Biblia azt mondja, hogy az embernek van lelke. Amikor az ember meghal, a test elpusztul, de a lélek visszatér Istenhez, és öntudatlan állapotban marad a feltámadásig, amikor Isten új testet ad neki.
"És a por földdé lenne, mint azelőtt volt; a lélek pedig megtérne Istenhez, a ki adta volt azt." (Préd. 12:9)

Van hasonlóság Isten Lelke és az ember lelke között?
Igen. Pál apostol azt írja, hogy párhuzam van az ember és az ő lelke valamint Isten és az Ő Lelke között.
"Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, a mely ő benne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke." (I. Kor. 2:11)

Kit imádnak a mennyben a teremtett lények?
"Leesik a huszonnégy Vén az előtt, a ki a királyi székben ül, és imádja azt, a ki örökkön örökké él, és az ő koronáit a királyi szék elé teszi, mondván: Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek." (Jel. 4:10-11)
"Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott, minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyi szék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak; És kiáltanak nagy szóval, mondván: Az idvesség a mi Istenünké, a ki a királyi székben ül, és a Bárányé!" (Jel. 7:9-10)

Miért van az, hogy a Szent Lelket sehol sem imádják a Bibliában?
Mert a Szent Lélek az Atya és a Fiú megjelenése; nem egy harmadik személy. (Jn 14:19-23; Jn 17:21. 23; I. Jn 1:3) Az Atyát és az Ő Fiát kell imádni, de ha az emberek a Szent Lelket imádják, akkor egy olyan istent imádnak, aki nem létezik.
"Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké." (Jel. 5:13)

--------------------------------------------



Isten ellenszere a döntésképtelenségre.
"Igaz ösvényen vezet az ő nevéért" (Zsolt. 23:3b)
Néha félünk attól, hogy rossz döntést hozunk, és ez stresszhez vezet.
Isten azt mondja, van egy ellenszer a döntésképtelenségünkre. A Zsoltárok 23:3-ban ezt olvashatjuk: "Igaz ösvényen vezet az ő nevéért". Kezelhetjük a döntéseink okozta stresszet azzal, hogy átengedjük Istennek a vezetést.
Talán arra gondolsz: "De én próbáltam ezt!". Voltak alkalmak, hogy megkérted Istent, vezessen, de aztán még jobban összezavarodtál. Még mindig nem jöttél rá, és végig azon gondolkodtál, "Miért olyan nehéz megismerni Isten akaratát"?
Isten vajon játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni akar minket. Ő még nálunk is jobban akarja, hogy megismerjük az Ő akaratát. A probléma az, hogy gyakran rossz dologra várunk, mikor próbálunk rájönni Isten akaratára.
Néhányunk egy érzést szeretne, ami megmondja, mi Isten akarata. Néhányunk valami szabályzatot akar Isten akaratáról. Néhányunk pedig valami természetfeletti jelre vár, hogy utat mutasson neki Isten.
Ezek a módszerek mind szorongáshoz vezetnek, és elkerülhetjük miattuk Isten valódi akaratát.
Isten nem akarja, hogy zavart légy vagy stresszelj bármilyen döntés miatt. Ő mindig veled van és azt akarja, hogy nézz rá vezetésért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése