2013. február 27., szerda



Egy idő óta azon gondolkodom, az motoszkált a fejemben, hogy miért kell, hogy rossz dolgok történjenek az életünkben.
Ha annyira jó és igazságos az Isten, akkor miért kell, annyi földrengés, árvíz, katasztrófa legyen??  Hogy éhezzenek a gyerekek, miért kell, hogy különböző országok állandóan háborúzzanak??  Miért kell, hogy egy embernek a körülményei teljesen ellehetetlenítsék az életét, és látszólag elszakítsák mindentől, ami fontos számára és, ami szükséges? Hogy annyi csaló, hazugsággal tegyék tönkre emberek életét??

Szóval ezt egyedül nem lehet felfogni segítség nélkül csak is segítséggel lehet. Számomra a Biblia ez. Mindazonáltal, még így sem lehet megérteni!
A másik, amit fontosnak tartok megemlíteni, hogy ha bajban vagyunk az nem feltétlen rossz.
Nem arra kell törekedni, hogy miként tudunk kimászni saját erőnkből belőle, mint Münchhausen báró, mert úgyse sikerül.
Inkább azt kell nézni, hogy mit kaphatok belőle, mit tudok elnyerni és megtapasztalni, tanulni a körülményeimből.  
Isten nem azért engedi meg, hogy rossz dolgok történjenek meg , mert gonosz és élvezettel nézi miközben egyedül ül a mennyei trónteremben ! Azért csinálja, mert szeret és, ha nem is értjük meg pillanatnyilag a célját, akkor is vegyük  tudomásul, hogy célja van az életünkkel, egy hatalmas tervnek vagyunk  a része!
két fajta embertípus van. Az egyik választ keres, a másik pedig kötekedni akar és nem érdekli a válasz. Ez utóbbival nem akarok beszélgetni, mert fölösleges. Jó- jó, persze az ember meg szeretek vitázni és néha azért felveszi  a kesztyűt :) 
-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,,-,-,-,-,-,-

Beszélgessünk arról, hogy mi van, akkor, ha létezik Isten, létezhet-e egyáltalán, van-e rá bizonyíték, mit kell tenni, ha nincs Isten és még sok ilyen mélyenszántó gondolat:)
Kedves mindenki aki ezt olvassátok. Nem tudom, hogy titeket mióta foglalkoztat a téma és hogy mennyi háttértudást halmoztatok fel mielőtt állást foglaltok, de én elég sokat  ,) és nekem is elég kritikus és kemény véleményem volt a Biblia Istenéről. . Bármi lehet, de tuti nem egy kegyelmes, szerető Isten és még hirdeti is, hogy hagyta kinyírni a fiát, na ezt neeeeeee!

Nagyon sokat kerestem az igazságot és végül megtaláltam, de ehhez alázat kell, ami azt jelenti, hogy be kell ismerni, hogy lehetséges, hogy tévedsz.

Amennyiben valóban érdekel a válasz az élet valós kérdéseire és logikus, kézzel fogható tényekre van szükséged és nem nesze semmi, fogd meg jól vallásos hagyomány kell csupán, akkor olvad el ezekez. Még csak most kezdődött, de hiszem,  hogy hamarosan nagyra fog nőni.

Csak hálás vagyok az Úrnak ezért az üzenetért, mert ezt Ő írta, ha én tettem volna, akkor közel se lett volna ennyi értelem, mondjuk inkább értelmetlen lett volna. Remélem számodra is jelentéssel bírt.
------------------------------------------------------------------------------------

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése