2012. február 28., kedd

ígei bozonyság


      A hármas Példabeszédek 24,3-4 mondta
Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel
Ha jó döntéseket akarsz hozni az életedben, akkor használd a következő hármas stratégiát: Kérdezz! Válaszolj! Tedd meg! Tudni azt, hogy mi a jó kérdés, csupán fél siker! Csak azok a kérdések ostobák, amiket nem kérdezel meg, büszkeség vagy tudatlanság miatt! Sose félj kérdezni! Jézus azt mondta Máté 7,8 Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek Néha a jó kérdés keresése közben megzavarhatnak mások értéktelen, félrevezető információi, és ki kell válogatnod közülük azt, hogy mi igaz belőlük rád, hogy aztán jó döntésre juthass. De ha nem állsz meg, hanem haladsz előre a keresésben, egyre tisztább kép fog kirajzolódni előtted  olyan, ami éppen összevág elhívásoddal és az Istentől kapott célokkal.
Ne legyél túlbuzgó. Ne engedd, hogy döntéseid a pillanatnyi látásodon alapuljanak; inkább azon a nagy képen ami majd kitisztul, ha kész vagy kitartóan keresni.
De amikor megkérdeztél és megválaszoltál minden kérdést, amit csak tudtál, akkor cselekedned kell! Nem engedheted meg, hogy a félelem az árnyékban maradásra kényszerítsen, arra várva, hogy majd jön egy fényszóró a mennyből, és bebiztosít téged,és megmutatja az utat . Mikor itt a cselekvés ideje, cselekedj!
A hit olyan, mint rálépni egy papír zsebkendőre, azzal a hittel, hogy amikor rálépek, Isten biztos sziklát tesz a lábam alá. Hallgasd csak.”…Zsid.11:6.v Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni:Pét.II.1:5.v a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedeteket.”


-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-,-

Isten nem takargathatja a bűnt

 „Hozzuk el magunkhoz az Úr frigyládáját Silóból, hogy jöjjön közénk az Úr, és szabadítson meg ellenségeink kezéből" (1Sám 4,3).
Az izraeliták számára a frigyláda az Úr szövetségének a ládája volt. Úgy képzelték, Isten úgy teljesíti ezt a szövetséget, hogy megoltalmazza őket ellenségeiktől, nem törődve azzal, hogy ők milyen hűtlenek a szövetséghez. Amikor Isten gyermekei megosztott szívűek és elfordulnak tőle, Ő nem tehet mást, mint átadja őket a vereségnek. Azt gondolják, Istennek meg kell őket szabadítania saját dicsősége kedvéért, de az Úr inkább a maga szent jelleméhez ragaszkodik, mint a dicsőség üres látszatának ragyogtatásához. Amikor Isten egyik szolgája vétkezik, mi úgy érezzük, jobb lenne elleplezni az ügyet. Noha kudarcot szenvedtünk, mégis imádkozunk, hogy Isten a maga dicsőségéért mentsen meg a nyílt gyalázattól. De Isten útja ennek éppen a fordítottja. Neki meg kell engedni, hogy népe vereséget szenvedjen a világ szemében, hogy elhatárolhassa magát istentelenségüktől. Isten nem takargathatja a bűnt. Az Ő dicsősége erkölcsi értékeken nyugszik, és inkább a nyílt kudarchoz ragaszkodik, mint a csalóka, üres győzelemhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése