2011. január 19., szerda

bizonyság

Tapasztald meg az örök életet

Ahhoz, hogy teljesen megértsük, hogy mi is az örök élet, hasznos lesz megértenünk, hogy mi nem az. Az örök élet NEM a véget  érő létezés. Mindenki létezni fog akár a mennyben, akár a pokolban. Továbbá az örök élet NEM véget  érő létezés ,a menny áldásaiban ,a fizikai halált követően. A János 3:36 és 5:24 azt mutatja, hogy az örök élet a hívő ember jelenidejű tulajdona.
 Jézus a János 17:3-ban úgy határozza meg az örök életet, mint az Atya és Jézus Krisztus megismerése. Az ismer szó intimitást és kijelentést jelent a puszta intellektuális ismeret helyett. Így az örök élet az jelenti, hogy intim, személyes kapcsolatban állunk Istennel az Atyával és Jézussal a Fiúval.
 A János 3:16 alapján ez a közeli kapcsolat Istennel jelenti az üdvösség lényegét. Bűneink bocsánata nem képezi az üdvösség lényegét; bűneink bocsánata eszköz üdvösségünk megszerzéséhez, melynek lényege az intim kapcsolat az Atyával. Nem lehetünk közeli kapcsolatban egy szent Istennel, ha szentségtelen bűnösök vagyunk. A bűn akadályként állt közénk és Isten közé. Foglalkozni kellett vele, és Jézus ezt meg is tette; de ha üdvösségünk megáll a megbocsátásnál, akkor kimaradunk az örök életből – intim kapcsolat Istennel.
 Csodálatos dolog megbocsátást és megtisztulást nyerni minden bűnünkből Jézus Krisztus vérén keresztül. Hatalmas reménység előre örülni a mennyei örökkévalóságnak. Azonban, már ma élvezheted az üdvösséged legnagyobb áldását: intim, szemtől szembeni kapcsolat Istennel az Atyával és Jézussal a Fiúval.
Tízparancsolat:
       1. Én, az Úr vagyok a te élő Istened, aki kihozta népét az egyiptomi rabszolgaságból.
            Ne  legyen más istened rajtam kívül.
  1. Ne csinálj magadnak faragott szobrot, vagy képet, ne imádd és ne tiszteld azokat. Mert féltőn szerető Isten vagyok, megbüntetem, aki gyűlöl engem, és irgalmasan bánok, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat.
  2. Ne mond ki hiába Istenednek, az Úrnak nevét.
  3. Hat napon át dolgozz, de a hetedik napot, a nyugalom napját szenteld meg, mert ez az Úrnak nyugalom napja.
  4. Tiszteld apádat és anyádat.
  5. Ne ölj!
  6. Ne paráználkodj!
  7. Ne lopj!
  8. Ne tanúskodj hamisan!
  9. Ne kívánd felebarátod házát, feleségét, javait!
 Ez után élj minden nap úgy, hogy tudod, hogy az élő Isten veled van, szeret téged, beszélhetsz hozzá!
Isten azt szeretné, ha minden ember megismerné Őt, és a Mennybe kerülne
 A Bibliában megtalálhatod, amit  Isten mondani akar nekünk az élet fontos kérdéseiről.
 Pál rómaiakhoz írt levele részletesen tartalmazza a keresztyén életet.                                                                                                                         A megtérésedkor Isten Szentlelke beléd költözik, megvigasztal, tanít, bölcsességet és békességet ad.
Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek.  
Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek.
Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt.
A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát.
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség,szelídség, önmegtartóztatás.
                                     
 Az ilyenek ellen nincs törvény.                                          
Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt.
Minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet.
Fil 4.8
Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.
Fil 4.12Tudok nélkülözni, de tudok bőségben is élni. Mindig mindenhez hozzászoktam: ahhoz, hogy jóllakjam és éhezzem, hogy bővelkedjem és nélkülözzem.
Fil 4.13 Mindent elviselek abban, aki erőt ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése