2011. január 16., vasárnap

bizonyság

Colin Urquhart. 
Bűnbánat
 Minél alaposabb a bűnbánat, annál közelebb kerülünk az Úrhoz, és így szorosabb közösségünk alakulhat ki Vele. Felületes bűnbánat csak felületes közösséghez vezet.
 A teljes szívből való bűnbánat szoros és szerető kapcsolatot teremt és biztonságot ad.
Ha a bűnbánat kérdésének csak kis jelentőséget tulajdonítasz, akkor az Istennel való járásban valószínűleg nem jutsz messze. Ha valójában keresed a szoros együtt járást Vele, akkor az napokat vagy heteket fog igénybe venni, amíg az Úr – szívünk megtisztítását folytatva – életed egyre több és több istentelenségéről tud meggyőzni. Lehet, hogy elérkezel olyan helyzetekbe, amikor abba akarod hagyni az egészet, annyira kétségbe leszel esve önmagadl. Azonban tarts ki, mert ez az egyetlen útja annak, hogy Isten nagyszerű dolgokat tegyen az életedben, miközben elvezet téged a valóságos összetörtség, szerénység és alázatosság állapotába. Ígérte, hogy felmagasztalja az alázatosakat.
Nagyon fontos, hogy a bűnbánat folyamata ne önmarcangolás, hanem Jézus keresésének és a Szentlélek vezetésének az időszaka legyen. Kérd Őt, hogy mutassa meg, mi a rossz az életedben. Valahányszor ezt megteszi, kérd a Jézus vére általi bűnbocsánatot, és tapasztald meg újból és újból Isten kegyelmét.
A Szent Szellem győz meg bűneinkről, és megmutatja, mi a rossz. Amikor bevallod bűneidet szívből az Úrnak, Ő megbocsát, és ezzel le is van zárva az ügy.
Minél több bocsáttatik meg neked, annál nagyobb kegyelem árad rád. Ez szeretetének megnyilvánulása, és minél nagyobb ennek mértéke, annál inkább élhetsz Isten teljességében.
Szeret Szellem jobban visszatükrözni Isten szentségét és tökéletességét, amelyet Jézusban nekünk adott, és betölteni az Úr parancsát, hogy szentek legyünk, akárcsak Ő. Szükséges, hogy szívünk nyitva álljon az életünk szentségére való törekvésre.
A bűnbánatot soha ne tekintsük az élet negatív, lehangoló dolgának. Pontosan az ellenkezője! Ez Isten útja, hogy megszabadítson mindentől, ami zavarja a Vele vagy másokkal, sőt önmagunkkal való békességünket. A bűnbánat az az út, amely örömének teljességéhez vezet, és képessé tesz, hogy élvezzük jelenlétének teljességét. Ez az Isten útja, ezzel formál minket hasonlatosságára dicsőségről dicsőségre.
Jézus azt mondja, hogy az Atya megmetszi a gyümölcshozó ágakat. Mi a szőlőtőkében, Jézusban élünk. Ezért az Atya eltávolítja a gyümölcstelen dolgokat az életünkből, hogy még több gyümölcsöt teremjünk.
Jézus azt mondja, hogyha valaki kereszténynek tartja magát, annak úgy kell járnia, ahogyan Jézus járt. Tévedés azt gondolnunk, hogy bűnbánatra csak a hívő élet kezdetén van szükség. Ha az Atya megmutatja, hogy Jézus jellemének mik mondanak ellent bennünk, akkor mindannyiszor bűnbánatra van szükségünk.
A bűnbánat magában rejti gondolkodásunk teljes megváltozását is. Elfordulunk saját akaratunktól, terveinktől, céljainktól, szándékainktól és látásainktól azért, hogy magunkévá tegyük azokat a terveket, szándékokat, célokat, látásokat és azt az akaratot, amelyet Jézus ad számunkra.
A szentség pozitív töltésű szó, kifejezi Jézus életének pozitív tulajdonságait és saját emberi létünk gyengeségeit. Azért helyezte belénk Isten Szent Szellem, hogy képessé tegyen bennünket Jézus szentségében való életre.
 Még ha nem is érjük el ezt a mértéket, ez a mi „magas” elhívásunk, és soha ne merjük ezért Istennek az életünkre vonatkozó szándékát kisebbé tenni.
 „Mivel Ő, a szent hívott el titeket – magatok is szentek legyetek egész magatartásotokban, úgy, amint meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok.” (1Pét 1,15–16)
Nincs semmi misztikus a szentségben, mert az gyakorlati megvalósítása annak, amit Isten akar, hogy tegyünk. A szentség a Jézus Krisztusnak való engedelmesség.
A hit és az engedelmesség az Újszövetségben ugyanannak az éremnek két oldala. Az, aki igazán hisz, engedelmeskedik! Az engedelmesség pedig a hit gyümölcse.

 Ha bűneitek skarlát pirosak, hófehérek lesznek, és ha várszínűek, mint a karmazsin, olyanok lesznek MIT A GYAPJÚ „ És. 1:18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése